Familiereizen

Wil je graag een familiereis maken maar heb je nog geen idee van een reisplan of route? Hieronder vind je verschillende familiereizen. Je kan de reizen filteren op land of op thema. Zit er een familiereis voor jullie tussen?  Dan kan je deze direct aanvragen, met jouw aanvullende wensen of opmerkingen erbij. Wij zetten dan jouw favoriete familiereis geheel vrijblijvend om in een passend reisvoorstel.

Familiereizen naar Afrika en Azië

Avontuur

Avontuur op Bali en Lombok

Avontuur op Bali en Lombok

Een avontuurlijke en sportieve reis voor families waar Bali en Lombok ontdekt worden op de fiets, te voet, onder water, vanaf een autoband, een surfboard en een boot en vanuit de auto.

Avontuur

Tempels, tradities en tropische avonturen

Tempels, tradities en tropische avonturen

Tijdens deze comfortabele familiereis door Cambodja leer je alles over de geschiedenis, de Khmer cultuur en de fijne kneepjes van de traditionele maaltijden. Je verblijft in gezellige steden, in de jungle en aan het strand tijdens deze veelzijdige rondreis!

Zanzibar-Ontdek-Unguja Avontuur

Ontdek Unguja per fiets

Ontdek Unguja per fiets

Tijdens deze rondreis ontdek je de onbekende kant van Unguja (de andere naam voor Zanzibar) tijdens een meerdaagse fietstocht. Natuurlijk verblijf je ook een paar dagen aan het strand onder het genot van een drankje. Ervaar de cultuur, maak kennis met de lokale keuken en bezoek de levendige stad Stone Town.

Selfdrive, Safari, Avontuur

Dwars door de regenboognatie

Dwars door de regenboognatie

Een complete rondreis waarbij je met een huurauto van Johannesburg naar Kaapstad reist, in je eigen tempo. Je gaat via de Panoramaroute, Kruger en Wild Coast naar de Westkaap en Kaapstad.

Selfdrive, Safari

Op ontdekking in het zuiden

Op ontdekking in het zuiden

Tijdens deze Namibië rondreis kun je zelf bepalen waar, wanneer en hoe lang je onderweg stopt. Deze selfdrive brengt je langs de hoogtepunten van zuiden; je ziet unieke landschappen en heel veel dieren. Hoe gaaf is dat?

Iets te vieren, Avontuur, Luxe

De schoonheid van Madagascar en de zee

De schoonheid van Madagascar en de zee

Tijdens deze reis bezoek je de hoogtepunten van Madagascar en ontdek je de unieke flora en fauna in de verschillende parken Isalo, Ranomafano en Andasibe. Op het eiland Sainte Marie geniet je van de tropische stranden.

Safari, Treinreizen

Karibu Kenia!

Karibu Kenia!

Zoek jij een compacte familiereis waarin je toch veel van Kenia ziet? Dan is deze reis waarschijnlijk precies wat je in gedachten had. Je maakt gamedrives en je zult zeker heel veel dieren zien, je reist per een landcruiser met een chauffeur die je van alles zal vertellen. Natuurlijk kun je ook relaxen bij het zwembad en aan het strand.

Iets te vieren, Avontuur

Van jungle naar hagelwitte stranden

Van jungle naar hagelwitte stranden

Tijdens deze reis combineer je Maleisië met Sumatra en Singapore. Jullie gaan op zoek naar orang-oetans, leren meer over de cultuur in Maleisië, ontdek je de prachtige landschappen en kun je ook relaxen aan een fantastisch strand. Als afsluiting maak je een stop-over in de wereldstad Singapore!

Treinreizen

Ayubowan Sri Lanka!

Ayubowan Sri Lanka!

Op avontuur in Sri Lanka met je familie! Tijdens deze avontuurlijke rondreis per auto met chauffeur ga je raften over de Kelani rivier, per jeep op zoek naar wilde dieren en reis je per trein door de groene theevelden. Wij zorgen voor hotels met een zwembad voor de o-zo belangrijke chill-momenten!!

Ontdek de wereld met je kinderen

Reizen met kinderen, zou je dat wel doen? Kan dat wel? Kinderen willen toch het liefste alleen maar een zwembad? Waarom zou je zover reizen? Nou, hierom: omdat wie ver reist, veel beleeft. En wie met kinderen reist, beleeft nog veel meer. Kinderen hebben vaak een andere kijk, een onbevangen blik én je leert ze kennismaken met ander culturen.

De voordelen van reizen met kinderen

Je maakt sneller contact met de lokale bevolking. Je ziet niet alleen de hoogtepunten, maar juist ook de onverwachte dingen. Kindjes moeten nog een middagdutje doen, willen onderweg even voetballen of zien een leuke speeltuin. Kortom, veel meer kans op onvoorziene ontmoetingen en die zijn vaak toch het allerleukste. Nog een bijkomend voordeel is dat je minder gaat haasten want het reistempo ligt wat lager, je neemt meer tijd en dus hebben jullie als ouders, grootouders of verzorgers ook zelf de tijd om eindelijk dat boek te lezen of even te relaxen bij het zwembad. Want een tempel meer of minder, is dan ineens niet zo belangrijk.

Hoe zit het met de voorbereidingen?

Reisbrigade reist zelf ook met kinderen, dus we helpen jullie graag bij de voorbereiding van jullie reis. Het kost inderdaad iets meer tijd aan voorbereidingen, maar het is het absoluut waard. Wij vertellen waar je aan moet denken, wat je in orde moet maken, welke boeken leuk zijn om te lezen als voorbereiding en wat handig is om mee te nemen. Lees ook zeker onze blogs over onze eigen (familie-)reizen, mocht je inspiratie op willen doen.

Tip van Kim

Er zijn heel veel redenen om niet te gaan. Misschien zijn er zelfs vrienden en familie die het jullie afraden uit bezorgdheid. Maar geloof me; met een goede voorbereiding wordt het een prachtig avontuur voor jullie allemaal. Alvorens wij onze eerste verre reis maakten, namen wij onze dochter mee op citytrip naar Berlijn. Veel gezien en veel gelopen. Een korte reis van slechts 3 nachtjes, dus, zo dachten we: ‘mocht het tegenvallen, zijn we ook zo weer thuis’. Gelukkig was dat niet het geval, en durfden we daarna de eerste verre reis te maken!

Luke zegt:

“Hebben een prachtige trip gemaakt met onze kinderen door de Kaapstad regio. Leuke accomodaties en activiteiten. We hadden het zelf niet beter kunnen regelen en voorbereiden.”

Toch niet met familie?

Individuele rondreis op maat
Kleinschalige groepsreizen
Back To Top