Inspiratie

Alleen op de wereld

In Namibië kan je uren rijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Als je graag een keer het alleen-op-de-wereld-gevoel wil ervaren, dan stel ik voor om een ticket naar Namibië te boeken.

Moet er nog zand zijn?

Namibië dankt zijn naam aan de Namibwoestijn. Naar het schijnt is het de oudste zandwoestijn ter wereld. Hij strekt zicht uit langs de kustlijn van Namibië. De woestijn is ongeveer 2000 kilometer lang en 200 kilometer breed en heeft – volgens Wikipedia – maar liefst een oppervlakte van 81.000 vierkante km. Als je dit zo leest, is dat natuurlijk niet echt goed te bevatten, maar als je er bent, zal je zien dat het echt gi-gan-tisch is. En als je nu denkt, leuk Kim, al dat zand, maar dat begint toch snel te vervelen? Nee, niets is minder waar. Je hebt nog nooit zoveel verschillende tinten bruin – rood – oranje gezien en al die dieren die kunnen overleven in dit klimaat. Neem daar nog de stand van de zon bij en je krijgt elke minuut een ander kleurenpalet. Wedden dat je je fototoestel niet weg kan leggen en maar foto’s blijft trekken? Oh ja, en dan heb ik nog niet verteld over de schitterende Sossusvlei.

Leo von Caprivi en zijn strook

Als je goed kijkt naar de contouren van Namibië dan zie je dat er rechtsboven een grappige uitstulping is. De Duitse kanselier Leo von Caprivi lijfde in 1890 deze strook in. Het doel was om het toenmalige Duits Zuidwest-Afrika (oude naam van Namibië) te verbinden met het Duits Oost-Afrika (thans Tanzania), maar dat mislukte. Ik bespaar je de rest van de geschiedenisles, maar deze Caprivistrook is absoluut een aanrader als je naar Namibië gaat. Door de vele rivieren in de regio is dit gebied helemaal anders dan de rest van het land: groen, waterrijk en veel nijlpaarden, krokodillen en nog meer vogels. Kortom, je reis is niet compleet zonder deze speciale regio. Officieel heet deze regio sinds 2013 de Zambezi regio. Het is maar dat je het weet.

Volkswagen bus van EES op straat in Swakopmund city tour, Namibië

Een dag vol plezier in Swakopmund

Ga samen met de bekende Namibische musicus EES op stap door het kustplaatsje Swakopmund. EES is dol op oude VW-busjes en de typische Nam Flava muziek. Samen bezoeken jullie de bekende plaatsen en proeven jullie van de plaatselijke, lokale gerechten. Onderweg ontmoet je vele van zijn vrienden! Een dag vol plezier.

Chris & Willeke:

“We hadden ook het geluk om de big 5 van heel dichtbij te zien. Absoluut een aanrader! De reis was perfect voorbereid door Kim en ook tijdens de reis stond ze steeds voor ons klaar.”

Praktische tips

Beste reistijd

Je kunt in Namibië het hele jaar door reizen. De seizoenen in Namibië zijn precies omgekeerd, als het hier zomer is is het daar winter en andersom. Ondanks de uitgestrekte kustlijn en gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 30 graden is Namibië niet echt een ideale strandbestemming. Iedere maand heeft weer iets anders te bieden. In ons blog Beste reistijd Namibië vertellen we je meer over elk seizoen in Namibië.

Vaccinaties

Voor je rondreis Namibië zijn vaccinaties niet verplicht, ook niet voor corona. Als je een tussenstop maakt of reist vanuit een land waar Gele koorts heerst dan is een vaccinatie hiervoor wél verplicht. Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden sterk aangeraden voor een reis naar Namibië. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Thuisvaccinatie.

Paspoort/Reispas en visum

Voor je begint aan je rondreis Namibië is het belangrijk alle reisdocumenten op orde te hebben. Check dus voor vertrek of je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Namibië. Voor je reis naar Namibië hoef je van te voren geen visum aan te vragen. Ga je op reis naar Namibie met kinderen onder de 18 jaar dan is het verplicht om een geboorteakte te kunnen tonen bij aankomst. Gaat maar één van de ouders mee op reis dan is het tonen van een schriftelijke verklaring, gerechtelijk bevel of overlijdensakte verplicht.

Leuke weetjes

In Namibië kan een bezoek aan de oudste woestijn ter wereld niet ontbreken. Naast dat de Namibwoestijn zich uitstrekt langs de kustlijn van Namibië kun je hier ook een bezoek brengen aan de welbekende Sossusvlei. In Namibië kun je uren rijden zonder iemand tegen te komen. Het oppervlak van Namibië is bijna 20 keer groter dan Nederland maar erg dunbevolkt. In het verkeer rijden ze hier links, het vraagt dus wat concentratie om aan de goede kant te blijven rijden. In ons blog Autohuur tijdens je rondreis Zuid-Afrika & Namibië geven we je tips voor een selfdrive Namibië.

Onze blogs over Namibië

Zuid-Afrika autohuur
Autohuur tijdens je rondreis Zuid-Afrika & Namibië
Boekentips: Namibië
Inpakstress? Zo pak je je reistas perfect in!
Een verre rondreis en toch duurzaam?!
Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?
Beste reistijd voor Namibië

Optioneel onderschrijft bij foto's

Optioneel onderschrijft bij foto's

De mooiste foto’s van onze reizigers

Af en toe gebruiken we een foto van een beeldbank, maar veel liever tonen we jullie foto’s. Als het even kan, gemaakt tijdens een reis met Reisbrigade ;-), maar dat hoeft niet. Dus heb jij nog prachtige foto’s die je graag aan iedereen wil laten zien. Stuur ze naar ons en we plaatsen ze met alle liefde op onze website! We ontvangen ze graag per mail (info@reisbrigade.nl), voor meerdere foto’s is WeTransfer is de ideale manier om te versturen.

Deel hier je foto’s
Back To Top