Icoon Groepsreis
Safari, Avontuur

Hoogtepunten van deze reis

Okavango Delta – Makgadikgadi zoutpannen – boottocht over Chobe rivier

16-daagse rondreis
Vanaf € 3.345,- per persoon

Slapen op de mooiste plekken in Botswana

Deze reis in een kleine, internationale groep, brengt je door de prachtige natuur van Botswana. Je kijkt uit op de uitgestrekte Kalahari woestijn waar je de Bosjesmannen ontmoet, een van de oudste stammen van Afrika. Daarna door naar de unieke Okavango Delta, een gave plek om gamedrives te maken per 4×4. Natuurlijk gaan jullie het Chobe nationaal park en de wereldberoemde Victoria Falls niet overslaan!

Reisroute

Dag 1: aankomst Johannesburg; naar Kalahari
Dag 2: Ghanzi, ontmoeting met de Bosjesmannen
Dag 3: naar Okavango Delta
Dag 4: Okavango, wandelen in de omgeving
Dag 5: Okavango, zonsondergang vanaf een boot
Dag 6: naar Maun
Dag 7: op zoek naar wild
Dag 8: op zoek naar wild
Dag 9: op zoek naar wild
Dag 10: op zoek naar wild
Dag 11: naar Maun
Dag 12: naar de Makgadikgadi zoutpannen
Dag 13: boottocht Chobe rivier; naar Victoria Falls
Dag 14: bezoek aan de Victoria watervallen
Dag 15: naar Francistown
Dag 16: naar Johannesburg; einde groepsreis

Kaart met daarop de reisroute van een rondreis door Botswana

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Johannesburg; naar de Kalahari

Het avontuur gaat beginnen! Er staat een flinke reis voor de boeg vandaag. Jullie rijden van Johannesburg naar de grens van Botswana, waarna de reis verder naar de uitgestrekte Kalahari-vlaktes gaat. Jullie overnachten in de buurt van Kang, hier is de ingang van de Kalahari.

Dag 2: Ghanzi, ontmoeting met de Bosjesmannen

Sta vandaag vroeg op als je de zonsopgang over de Kalahari niet wil missen. Hierna staat er een uitgebreid ontbijt op jullie te wachten, wie weet laten jullie elkaar meteen al de mooiste foto’s van de zonsopgang zien. Daarna is het doorrijden naar Ghanzi, deze stad aan de grens met Namibië is de thuisbasis van de traditionele Bosjesmannen die in de woestijn leven. Zij leren jullie alles over de wildernis tijdens een wandeling.

Dag 3: naar Okavango Delta

Vandaag rijden jullie door naar de Okavango Delta, een gigantisch natuurgebied waar de rivier Okavango uitmondt in de uitgestrekte vlakten van de Makgadikgadi zandvlakte. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta van de wereld, een uniek ecosysteem. Jullie overnachten de komende drie nachten in een comfortabel kamp aan het water.

Dag 4: Okavango, wandelen in de omgeving

Trek de wandelschoenen maar aan, jullie gaan vandaag wandelend de omgeving verkennen. Let op, de schoenen kunnen wel een beetje nat worden, want jullie gaan ook per mokoro, een uitgeholde boomstam die dient als kano, een deel van de tocht doen. Tijdens deze tocht leren jullie meer over de flora en fauna van deze unieke omgeving. De rest van de dag kunnen jullie ontspannen. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad! Jullie kunnen optioneel een helikoptervlucht over de Delta boeken. Dit zorgt voor een uniek plaatje en een hele toffe ervaring! Kim heeft dit ook gedaan en kan er van alles over vertellen.

Dag 5: Okavango, zonsondergang vanaf een boot

Deze ochtend kunnen jullie lekker rustig aan doen, want pas ’s middags staat een activiteit gepland. Jullie gaan dan een zonsondergang-cruise maken. Ga lekker achterover zitten en geniet van de omgeving!

Dag 6: naar Maun

Zet op tijd de wekker, want jullie vertrekken naar Maun. In de namiddag komen jullie aan bij de lodge aan de Boteti rivier. Deze rivier staat bekend om een veranderende stroomrichting, afhankelijk van het seizoen en de regenval.

Dag 7 tot en met 10: op zoek naar wild

Na een uitgebreid ontbijt begint een meerdaagse trip op zoek naar wild. Jullie gaan op safari in verschillende nationale parken van Botswana, de route staat niet vooraf vast omdat dit afhangt van de migratie van het wild. De trip gaat eerst naar het noorden, en gaat verder langs het Moremi wildreservaat, Xakanaxa en/of Savuti. Jullie zien een steeds veranderende vegetatie en veel verschillende dieren, dit zorgt natuurlijk voor mooie plaatjes!

Dag 11: naar Maun

Jullie rijden op het gemak, al ‘game drivend’ terug naar Maun, de rest van de dag is naar eigen invulling. Jullie logeren weer in de Drifters Maun Lodge.

Dag 12: naar Makgadikgadi zoutpannen

Relax deze ochtend nog even bij het zwembad of bezoek het plaatselijke Chenoga dorp. Na de lunch vertrekken jullie naar de Makgadikgadi zoutpannen, die behoren tot de grootste ter wereld. In de enorme witte vlakte zie je veel verschillende vogelsoorten en woestijndieren. Na je bezoek aan de zoutvlaktes rijden jullie door naar de accommodatie voor een vrije namiddag.

Dag 13: boottocht Chobe rivier; naar Victoria Falls

Jullie volgende bestemming is de Chobe rivier, de ultieme plek om nijlpaarden en krokodillen te zien. Tijdens een boottocht proberen jullie zo dicht mogelijk langs de oever bij de dieren te varen. Na de boottocht rijden jullie verder richting Victoria Falls in Zimbabwe.

Dag 14: bezoek aan de Victoria watervallen

Haal de camera uit de tas, want vandaag staan de beroemde Victoria Falls op de planning. De accommodatie is op wandelafstand, dus jullie kunnen er op het gemak heen lopen. De rest van de dag is naar eigen invulling, je kunt optionele activiteiten bijboeken. Zo is het gaaf om hier te wildwaterraften, te bungeejumpen of een helikoptervlucht boven de watervallen te maken.

Dag 15: naar Francistown

De groep rijdt terug naar Francistown, Botswana. Hier kunnen jullie nog heerlijk nagenieten van alle avonturen die je tijdens de reis hebt meegemaakt onder het genot van een warme maaltijd met een drankje. Het is ook mogelijk om al vanuit Victoria Falls meteen terug te vliegen naar huis.

Dag 16: naar Johannesburg; einde groepsreis

De laatste dag is alweer aangebroken. Jullie rijden het laatste stuk over de Limpopo rivier richting Johannesburg. In de late middag komen jullie aan in Johannesburg. Vanaf hier ga je op eigen gelegenheid naar het vliegveld.

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Botswana. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Botswana te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
16 dagen
vanaf
€ 3.345,-

Prijs per persoon

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 15 overnachtingen
 • vervoer in een avontuurlijke truck
 • maaltijden: 15x ontbijt, 14x lunch, 13x avondeten
 • entreegelden nationale parken
 • alle in het voorstel genoemde excursies
 • €5,- p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • niet genoemde entreegelden

Voorbeeldreizen

Toon alle rondreizen naar Botswana

Ook met Reisbrigade naar Botswana?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Botswana rondreis. Jouw ideale Botswana rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top