Individuele Rondreis Op Maat
Icoon Familiereis
Avontuur

Hoogtepunten van deze reis

Tempelcomplex Angkor Wat – varen naar Chi Pat – pagodes in Phnom Penh

18-daagse rondreis
Vanaf € 1.995,- per persoon

Handen uit de mouwen in Cambodja

Deze actieve en avontuurlijke reis door Cambodja hebben we samengesteld met verschillende activiteiten. Je steekt je handen uit de mouwen bij lokale boeren, je ontdekt het groene platteland en je reist per tuktuk langs vissersdorpjes, tempels, lokale markten en rijstvelden.

Reisroute

Dag 1: aankomst Siem Reap
Dag 2: bezoek Angkor tempels
Dag 3: bezoek Angkor tempels
Dag 4: meewerken met de lokale boeren
Dag 5: naar het platteland van Krabey Reil
Dag 6: naar Banteay Chhmar
Dag 7: naar Battambang
Dag 8: fietsen door Battambang
Dag 9: vrije dag Battambang
Dag 10: naar Kampong Chhnang
Dag 11: naar Chi Phat
Dag 12: mountainbiken of wandelen bij Chi Phat
Dag 13: naar Kampot
Dag 14: verkenning van het platteland bij Kampot en Kep
Dag 15: boottrip over Kampot rivier
Dag 16: stadstour per tuktuk door Phnom Penh
Dag 17: vrije dag Phnom Penh
Dag 18: transfer naar luchthaven

Kaart met daarop de reisroute van een rondreis door Cambodja

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Siem Reap

Bij aankomst op het vliegveld worden jullie opgewacht en naar jullie hotel gebracht. De rest van de dag kunnen jullie rustig bijkomen en alvast de stad bekijken.

Siem Reap is een gezellige stad met veel winkels en restaurantjes. Het is de uitvalsbasis voor een van de mooiste tempelcomplexen ter wereld: Angkor Wat. Overdag is de stad daardoor redelijk rustig, omdat de meeste toeristen naar de tempels zijn. In de avond is iedereen terug in Siem Reap en komt de binnenstad helemaal tot leven.

Dag 2 & 3: bezoek aan de tempels van Angkor Wat

Om alle tempels te bezoeken heb je wel twee weken nodig, maar na twee dagen heb je ook al een mooie indruk van het grootste religieuze monument ter wereld: Angkor Wat. De hindoeïstische Angkor Wat tempels zijn de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer rijk. Angkor was ooit de grootste stad ter wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor de belangrijkste koning, King Suriyavarman. Het grote complex bestaat uit meer dan 45 tempels, kan je het jezelf al voorstellen? Per fiets gaan jullie langs Angkor Wat, South Gate, Ankor Thom, Bayon, Ta Phrom en Banteay Srei. De Engelssprekende gids vertelt jullie alles over deze boeiende geschiedenis van Cambodja.

De tweede dag laten jullie de fietsen staan en ga je per tuktuk op stap. Dat is handig want deze tempels liggen verder uit elkaar. Vandaag op het programma: Banteay Srei. Deze tempel is gebouwd uit rode zandsteen. Het is misschien wel de mooiste tempel van de Khmer. Na de lunch bezoeken jullie nog de tempels Pre Rup, East Mebon, Tasom, Neak Poan en Preah Khan.

En mochten jullie nu nog niet genoeg tempels gezien, dan kunnen we altijd nog een dag toevoegen, want jullie entreeticket is 3 dagen geldig!

Angkor Wat, Siem Reap

Dag 4: meewerken met de lokale boeren

Je ziet het overal in Cambodja: rijstvelden. Maar hoe zit dat nu met die rijst? Hoe wordt dat verbouwd en wat komt daarbij kijken? Daar weten jullie na vandaag alles van! Na het ontbijt worden jullie in een klein uurtje naar het vredige platteland gebracht. Afhankelijk van de tijd in het jaar, helpen jullie mee op het land met ploegen, de rijstplantjes planten of oogsten. En nu jullie zoveel weten over rijst moet er natuurlijk ook een lokaal gerecht meegekookt worden. Jullie leren ook van alles over de lokale smid, de muziekinstrumenten en de lokale moestuin.

Dag 5: naar het platteland van Krabey Reil en drijvend dorp Mechrey

Vandaag nog meer platteland op het programma en meer bepaald Krabey Riel. Jullie gaan op bezoek bij een lokale familie, shoppen op de lokale markt en stoppen bij de velden waar lotusbloemen worden gekweekt. Je kunt hier prachtige foto’s maken, dus houd de camera bij de hand! Vervolgens op weg naar het Tonle Sap meer voor een boottocht naar het drijvende dorp Mechrey. Zowel de huizen, de winkels en zelfs de school drijft! De inwoners doen dan ook alles per boot. Rond lunchtijd zijn jullie weer in Siem Reap. Wil je Cambodjaans leren koken? Dat kan hier ook, misschien een leuk plan voor de middag.

Dag 6: naar Banteay Chhmar

Jullie worden na het ontbijt door een privé-chauffeur opgehaald. Het is een rit van ongeveer 3,5 uur naar Banteay Chhmar Community-Based Tourism waar jullie vannacht in een homestay slapen. Lokale vrouwen hebben een heerlijke lunch voor jullie bereid. In Banteay Chhmar is ook een groot tempelcomplex uit de Khmer periode. Het is het 4e-grootste tempelcomplex maar veel minder bekend dan Angkor en dus ook een stuk rustiger. Genoeg tempels gezien? Dan keren jullie terug naar het dorp om meer te leren over het traditionele weven. ’s Avonds dineren jullie bij de tempel die wordt verlicht met houten fakkels. Hoe knus is dat?

Dag 7: naar Battambang

Na een hopelijk heerlijke nacht bij je gastgezin bezoeken jullie na het ontbijt de lokale markt in het dorp. Ruik de specerijen en laat je verrassen door alle kleuren van de koopwaar. Per kuyon -een speciale tractor die door de natte gronden van de rijstvelden kan rijden- gaan jullie naar de Banteay Torp tempel waar een heerlijke lunch staat te wachten. Daarna is het tijd voor jullie volgende bestemming. Jullie worden opgehaald en rijden per privé-taxi door naar Battambang, de rit duurt ongeveer drie uur.

Dag 8: fietsen door Battambang

Smeer de benen goed in, want jullie gaan met de fiets op pad. Eerste halte is een herdenkingsplaats gewijd aan de slachtoffers van de rode Khmer. De gids vertelt over deze moeilijke periode uit de Cambodjaanse geschieden en welke invloed dit nog steeds heeft op de huidige samenleving. Pittig, maar wel een noodzaak om bij stil te staan. Daarna leren jullie hoe bamboe rijstcakejes gemaakt worden. Deze lokale delicatesse moet uiteraard ook even geproefd worden. Bij de volgende stop doe je best je neus dicht: je gaat naar de lokale markt waar ze vispasta maken en ja, dat stinkt serieus. Snel door naar de lokale noodle maker, want noedels worden hier in hele grote hoeveelheden gegeten. Vervolgens leren jullie nog over de lokale rijstwijn, rijstpapier voor het maken van loempia’s en gedroogde banaan. Van al dat eten krijg je honger, dus tijd voor lunch. Na een dutje in de hangmat maken jullie nog een mooie fotostop bij de rijstvelden.

Dag 9: vrije dag Battambang

Door de fietstocht van gisteren weten jullie nu de weg in Battambang. Hebben jullie zin om er op uit te trekken, dan zijn tempels en pittoreske dorpjes makkelijk te bereiken via de vlakke wegen. Bezoek bijvoorbeeld Kamping Puoy, de Sampeau en Crocodile bergen en Wat Ek Phnom, een indrukwekkend groot Boeddhabeeld en een ruïne van een oude tempel. Een dagje even helemaal niets en lekker bij het zwembad liggen, is natuurlijk ook een hele goede optie.

Reserveer voor vanavond alvast een tafel bij Jaan Bai restaurant, waar Cambodjaanse jongeren de kans krijgen om werkervaring op te doen.

Battambang

Dag 10: naar Kampong Chhnang

Vandaag rijden jullie naar Kampong Chhnang. Mr Channy, de Engelssprekende tuktuk chauffeur neemt jullie mee door de stad. Hij laat de lokale markt, een drijvend dorp en een familie die al jarenlang potten bakt zien. Hij neemt jullie mee naar een mooi uitzicht punt en wanneer de zon stilaan ondergaat, brengt hij jullie naar de mooiste plek om dit op foto vast te leggen. Heerlijk dagje waarbij je veel contact kan maken met de lokale gemeenschap.

Dag 11: naar Chi Phat

Jullie worden in 6 uur naar de brug bij Andoung Teuk gebracht, daar vertrekt de sobere houten motorboot naar Chi Phat, een bijzonder eco-project in het Cardamom gebergte. Jullie gaan slapen midden in het regenwoud tussen de bergen. Hou je ogen goed open op de boot, want er is kans dat dat je een neushoornvogel ziet overvliegen! Na ongeveer twee uur varen zijn jullie op de plaats van bestemming. De schipper loopt mee naar het bezoekerscentrum en jullie bungalow. De accommodatie heeft geen overbodige luxe maar biedt alles wat je nodig hebt. Einde middag worden jullie opgehaald om de zonsondergang te bekijken vanaf het water, het diner wordt geserveerd aan boord. Wanneer het helemaal donker is, kijk dan goed om je heen en omhoog. Op een heldere dag kun je vele vuurvliegjes en sterren zien.

Dag 12: mountainbiken of wandelen bij Chi Phat

Tijd voor wat sportieve actie! Na het ontbijt gaan jullie een route van 28 km mountainbiken met een lokale gids. Hij zal zijn best doen om zo goed mogelijk Engels te spreken. Het is bijzonder dat ze zichzelf Engels hebben aangeleerd, want ze hebben hier verder geen training of cursus voor gehad.

Jullie fietsen langs kleine dorpjes en langs begrafenispotten. Dit zijn vazen waar botten van voorouders in worden bewaard. Er is nog maar weinig bekend over dit ritueel. Onderweg kom je ook nog bij een mooie waterval waar je kan zwemmen. Het is ook mogelijk om een route te wandelen in plaats van te mountainbiken. De tocht zal ongeveer 7 tot 8 uur duren.

Dag 13: naar Kampot

Na het ontbijt gaan jullie weer naar de boot en nemen jullie afscheid van deze bijzondere plek. Na aankomst van de boot bij de brug worden jullie opgewacht door de chauffeur die jullie naar Kampot zal brengen. Deze rit duurt ongeveer vijf uur.

Dag 14: verkenning van het platteland bij Kampot en Kep

De regio van Kampot en Kep staat bekend omwille van het zout en vooral door de wereldberoemde peper die hier geproduceerd wordt. Kep aan de kust is geroemd omwille van de krab, dus drie keer raden waar je vandaag kan gaan lunchen (optioneel). De gids haalt jullie op en per tuktuk gaan jullie op stap. Je ziet bij de zoutvelden hoe dat nu eigenlijk zit met het winnen van zout. Op de vismarkt van Kep is het een drukte van jewelste. Kampot peper is een sterk ruikende peper die al sinds de 13de eeuw wordt verbouwd in dit gebied. Parijse topchefs zweren bij deze peper. Mmm, misschien toch maar wat meenemen om het thuis ook eens te proberen. Helaas is de hele industrie kapot gemaakt tijdens het regime van de rode Khmer. Stilaan is het gelukkig weer aan een opmars bezig! Tot slot breng je ook nog een bezoek aan een speciale tempel die in een grot is gebouwd.

Dag 15: boottocht over Kampot rivier

Jullie worden meegenomen op de boot van de Duitse kapitein Bjorn. Hij laat jullie vanaf de rivier zijn favoriete plekken in de omgeving zien. Onderweg vaar je langs mooie en adembenemende natuur, perfect om veel vogels te zien langs de rivier! Neem een duik, relax en geniet van de omgeving. In de namiddag worden jullie naar Phnom Penh gebracht.

Zoutvelden
Durian rotonde, Kampot
Boottocht over de Kampot rivier

Dag 16: stadstour per tuktuk door Phnom Penh

Na het ontbijt worden jullie opgehaald door een gids met een tuktuk die jullie naar het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode brengt. Bijna 60% van de pagodes werd vernield tijdens het regime van Pol Pot, maar wat er overblijft is waanzinnig. Zorg ervoor dat jullie gepaste kleding dragen. Phnom Penh is de beste plaats in Cambodja om objecten uit de Khmer periode te bewonderen en daarom ga je ook langs de Tuol Sleng gevangenis. De gevangenis is gehuisvest in een hogeschool. Hier krijg je een goed beeld van het verschrikkelijke bewind van Pol Pot en zijn ultra-radicale Marxistische beweging. Tot slot ga je naar Choeng Ek, ook bekend als the killing fields net buiten de stad. Het zijn geen mooie beelden en dit is zeker geen feestelijke excursie, maar het hoort wel bij de geschiedenis van Cambodja. Dit is een inspannende dag dus doe het vanavond rustig aan.

Dag 17: vrije dag Phnom Penh

Laatste dag alweer! Loop langs de kleine lokale markten en winkels voor enkele souvenirs of bezoek de grote centrale markt in een prachtig Art Deco gebouw. Geniet nog even van de zon bij het zwembad.

Dag 18: transfer naar luchthaven

Het zit erop! Jullie worden naar de luchthaven gebracht voor jullie reis terug. Hopelijk hebben jullie een waanzinnige reis gehad.

Phnom Penh

Accommodatie tijdens de reis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Cambodja. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Cambodja te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
18 dagen
vanaf
€ 1.995,-

Prijs per persoon gebaseerd op twee personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 17 overnachtingen
 • alle transfers
 • maaltijden: 16 ontbijt, 5 lunch, 3 avondeten
 • verbouwen van rijst met een lokale familie
 • bezoek aan het drijvend dorp Mechrey
 • bezoek aan Angkor Wat met gids, mountainbike, tuktuk en entreegelden
 • excursie naar Chi Pat met diner boottocht, mountainbikes, gids en entreegelden
 • excursie bij  Kampot en Kep met gids en tuktuk
 • boottocht met kapitein Bjorn
 • excursie door Phnom Penh met gids, tuktuk en entreegelden

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • visumkosten

Ook met Reisbrigade naar Cambodja?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Cambodja rondreis. Jouw ideale Cambodja rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top