Individuele Rondreis Op Maat
Avontuur

Hoogtepunten van deze reis

Kuala Lumpur  – fietsen in Malakka – jungle van Rompin – afsluiten op Tropisch eiland Tioman

16-daagse rondreis
Vanaf € 2.225,- prijs per persoon 

Bijzonder Maleisië: Ontdek Kuala Lumpur tot Tioman

Deze mooie rondreis over het vasteland van Maleisië geeft je een goede indruk van alles wat dit schiereiland te bieden heeft. Van de gezellige, multiculturele steden als Kuala Lumpur, Georgetown en Malakka tot de prachtige natuur van de theeplantages in de hooglanden en het regenwoud van Kuala Rompin. En een fijne afsluiter op het tropische eiland Tioman.

Reisroute

Dag 1: aankomst in Kuala Lumpur
Dag 2: fietsen door Kuala Lumpur
Dag 3: met de trein naar Penang
Dag 4: kookles met bezoek aan kruidentuin
Dag 5: met de auto naar Cameron Highlands
Dag 6: bezoek aan theeplantage en Mossy Forest
Dag 7: door naar Malakka
Dag 8: Malakka ontdekken op de fiets
Dag 9: naar Rompin, waterval en avondwandeling
Dag 10: Jeram Panjang-trekking in de jungle
Dag 11: auto en boot naar Pulau Tioman
Dag 12: vrije dag Tioman
Dag 13: vrije dag Tioman
Dag 14: vrije dag Tioman
Dag 15: terug naar Kuala Lumpur
Dag 16: afscheid van Maleisië

Reisbrigade Routekaart Bijzonder Maleisië: Ontdek Kuala Lumpur tot Tioman

Dag tot dag

Dag 1: aankomst in Kuala Lumpur

Jullie komen aan op het vliegveld van Kuala Lumpur. Welkom in Maleisië! Een chauffeur staat op jullie te wachten met een bordje met jullie naam erop. Hij brengt jullie in ongeveer anderhalf uur naar het hotel.

Kuala Lumpur is de hoofdstad van het land, een echte metropool met een gemêleerde bevolking van Maleiers, Indiërs en Chinezen. Deze cultuurmix vind je terug in verschillende wijken, waar je nog veel traditionele winkeltjes vindt. Maar ook de moderne shopping malls ontbreken niet, waaronder de Petronas Towers. Dit is zeker een bezoek waard. Als je naar boven wil, is het best om te reserveren. Dus loop er alvast een keer langs zodat je kan inschatten wanneer het beste tijdstip is om deze te bezoeken. ‘s Avonds vind je genoeg plekken om te eten, je kunt een keuze maken uit de Maleisische, Indiase of Chinese keuken. 

Dag 2: fietsen door Kuala Lumpur

Vandaag hebben we een fietstocht in Kuala Lumpur voor jullie geregeld. Neem een eigen transfer van jullie hotel naar WOWKL, wat voorheen bekend was als Saloma Restaurant op MATIC Kuala Lumpur, waar de fietstour begint.

Het is een andere manier om Kuala Lumpur te verkennen en het geheim van de moderne stad te ontdekken. Jullie fietsen door de steegjes en langs enkele van de drukste wegen. Jullie zullen de restanten van de oude Maleisische nederzetting zien, met de moderne Petronas Twin Towers als achtergrond. Jullie bezoeken de markt, Chinatown en Dataran Merdeka met de gebouwen van het koloniale tijdperk en een aantal tempels en moskeeën. Jullie eindigen met een lichte lunch geserveerd in een lokaal restaurant.

George Town

Dag 3: met de trein naar Penang

Jullie gaan verder op ontdekking door Maleisië met de trein. Treinreizen is een fijne manier van reizen. Vanuit je stoel kun je heerlijk links en rechts kijken naar de landschappen en het leven langs de rails. Butterworth is het eindstation van de trein en hier kunnen jullie met de ferry naar Georgetown op het eiland Penang.

Georgetown is een bruisende stad met diverse tempels van Chinese, Indiase en islamitische invloeden. Probeer een keer voor ontbijt of lunch de roti canai; platte, dunne broodjes met een curry. Heerlijk!

Dag 4: kookles met bezoek aan kruidentuin

Jullie worden om negen uur ‘s morgens verwacht bij de grote kruidentuin, waar een gids jullie zal rondleiden en uitleg gaat geven over de vele kruiden die er groeien en waarvan het merendeel gebruikt wordt in de uitgebreide Maleisische keuken. Daarna gaan jullie aan de slag met een aantal kruiden en andere verse ingrediënten en bereiden jullie  onder leiding van een kok jullie eigen Maleisische lunch.

De middag is vrij te besteden. Jullie kunnen naar Batu Ferringhi strand gaan om een wandeling te maken of terug naar Georgetown om de stad verder te verkennen. De Queen Victoria Memorial Clock Tower, het kleurrijke Little India, St. George’s Church en vele oude Chinese tempels, er is genoeg te zien in deze stad.

Cameron Highlands

Dag 5: met de auto naar Cameron Highlands

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en verder te reizen. Het is ongeveer 4 uur rijden naar de Cameron Highlands. Een chauffeur brengt jullie hier naartoe. Dit gebied is veel koeler, er valt regelmatig regen en de grond is vruchtbaar. Je vindt er verschillende soorten akkerbouw, zoals aardbei-, bloemkool-, tomaten-, sla-, rozen- en zelfs cactus velden. Daarnaast zijn er ook verschillende grote theeplantages gevestigd. Vanwege de temperatuur was dit ook de plek voor de Engelsen om de hitte te ontvluchten. Je voelt dat de Britse upperclass-sfeer hier nog steeds hangt. Dus aarzel niet en ga voor een Cameron Highlands high tea with scones and jam.

Dag 6: bezoek aan theeplantage en Mossy Forest

Vandaag staan er twee activiteiten op het programma. Meestal start je met het bezoek per jeep aan het Mossy Forest van Gunung Brinchang, de op een na hoogste berg in Cameron Highlands, maar liefst 2 km boven de zeespiegel. Vanaf hier heb je een weergaloos uitzicht over de glooiende heuvels met theestruiken. Daar gaan jullie het bos in op zoek naar bekerplanten, orchideeën, kruiden en medicinale planten. Trek wel je wandelschoenen aan en een regenjas is ook aan te raden. Eenmaal terug in de jeep rijden jullie naar de Sungei Palas Theefabriek. Na dit bezoek weten jullie alles over thee. Vergeet niet om wat thee mee naar huis te nemen.

Dag 7: door naar Malakka

Vanuit de frisse hooglanden worden jullie in vier à vijf uur naar Malakka gebracht. Dit is een historische stad en een smeltkroes van oosterse en westerse culturen. Je vindt hier nog veel koloniale gebouwen zoals het Stadthuys en de ruïne van St. Paul’s Church, achtergelaten door Portugese, Britse en Nederlandse kolonisten. Er hangt een ontspannen sfeer in deze stad; heerlijk om in de middag te voet al op verkenning uit te gaan. Er is een overdaad aan kleine, maar heel goede restaurants, zowel Chinees, Indiaas als Maleis. 

Melakka

Dag 8: Malakka ontdekken op de fiets

De fiets is een van de beste manieren om op verkenning te gaan. Je bent meer onderdeel van het lokale leven als je je in het verkeer mengt. Daarom hebben we ook deze ochtend een fietstocht op het programma. De tocht gaat van de gebaande paden af, door buitenwijken en dorpjes bij  Malakka, langs plantages en boomgaarden. Jullie enthousiaste gids vertelt over het Maleisische leven en de geschiedenis en ook kent hij oude volksvertellingen. Zo leren jullie weer een en ander over Maleisië en de kinderen uit de dorpjes kijken hun ogen uit naar de ‘bule’ – westerlingen – op de fiets.

Dag 9: naar Rompin, waterval en avondwandeling

De reis gaat verder naar Kuala Rompin. Dit natuurpark, dat nog niet zo veel bezocht wordt, ligt aan de oostkust van Maleisië. De naam ‘kuala’ in de naam maakt al duidelijk dat het aan de kust ligt, want het betekent ‘monding’.

Rond lunchtijd komen jullie aan, dus is er in de middag nog voldoende tijd voor een wandeling door de jungle naar de prachtige Seri Mahkota waterval. De waterval is 50 meter hoog en komt uit in blauw-groene poel waar je een verfrissende dip kan nemen. Na het diner (inclusief in deze accommodatie) gaan jullie nogmaals op pad. Rondom de lodge gaan jullie met een gids op zoek naar het nachtleven van de jungle; vogels, kleine dieren, slangen en insecten. Je zult merken dat ook in het donker een wandeling zeer de moeite waard is.  

Dag 10: Jeram Panjang-trekking in de jungle

Deze ochtend staat een wandeling van een kleine vier kilometer op het programma. De gids neemt jullie mee het regenwoud in. Hij zal vertellen over de medicinale planten die je er vindt en over dieren en vogels die jullie hopelijk spotten. Grote kans op het zien van de crème-gekleurde reuzeneekhoorn, en ook de sporen van de olifant kun je op het pad tegenkomen. Na de lunch (inclusief)  kunnen jullie zelf kiezen of je nog een activiteit wil ondernemen; wandelen, kayakken of een riviercruise. Ter plekke kunnen jullie een keuze maken. Ook vanavond is het diner inbegrepen.

Dag 11: auto en boot naar Pulau Tioman

Jullie reizen naar ‘pulau’ Tioman, Tioman eiland. De auto brengt jullie in ongeveer uur naar Mersing, waar je overstapt op de boot. De tocht duurt ongeveer drie uur en bij het eiland aangekomen stopt hij bij een aantal jettys om de eilandgasten af te zetten. Jullie stappen uit bij jullie hotel en dan kan het relaxen beginnen. Jullie hebben een aantal dagen voor de boeg om de indrukken van de afgelopen dagen te kunnen verwerken en lekker te genieten van strand en zee.

Dag 12-14: vrije dagen Tioman

Drie volle dagen om zelf in te vullen. De wateren rondom Tioman zijn ook absoluut de moeite waard om met de een snorkel te bekijken en duiken is hier ook mogelijk.
Verder lekker zwemmen, lezen, wandelen over het eiland, lekker eten…

Dag 15: terug naar Kuala Lumpur

Jullie stappen weer op de ferry terug naar het vasteland. Vandaar worden jullie met de auto teruggebracht naar het al bekende hotel in Kuala Lumpur. Nog even genieten van de drukte en de bedrijvigheid van deze mooie stad. 

Dag 16: afscheid van Maleisië

Helaas zit jullie vakantie erop. Jullie worden naar het vliegveld van Kuala Lumpur gebracht. Het is nu tijd om afscheid te nemen van dit mooie, afwisselende land, met zijn heerlijke eten en vriendelijke bevolking.

Batu Caves

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Maleisië. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Maleisië te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
16 dagen
vanaf
€ 2.225,-

Prijs per persoon gebaseerd op 2 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 15 overnachtingen
 • treinrit Kuala Lumpur – Butterworth
 • transfers zoals genoemd in het voorstel
 • maaltijden: 15x ontbijt, 1x lunch, 2x diner
 • excursies volgens programma
 • €5,- p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • niet genoemde entree- en parkgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies

Ook met Reisbrigade naar Maleisië?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Maleisië rondreis. Jouw ideale rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top