Rondreis Op Maat
Icoon Familiereis
Avontuur

Hoogtepunten van deze reis

Jambiani – vierdaagse fietstocht over het eiland – Pemba (Green Island)

18-daagse rondreis
Vanaf €2.525,- per persoon

Ontdek Unguja per fiets

Zanzibar heeft veel meer te bieden dan alleen parelwitte stranden, tijdens deze rondreis zie je het eiland van een heel andere kant! Je brengt een bezoek aan Stone Town, je maakt kennis met de lokale bevolking tijdens een meerdaagse fietstocht en je kunt een paar dagen heerlijk relaxen aan het strand. Kortom: avontuur, cultuur en ontspanning: volop variatie!

Reisroute

Dag 1: aankomst Zanzibar
Dag 2: vrije dag Stone Town
Dag 3: kennismaking met de lokale keuken
Dag 4: begin vierdaagse fietstocht; naar Dole
Dag 5: op de fiets naar Chejuu
Dag 6: op de fiets via Chwaka naar Michamvi
Dag 7: op de fiets naar Jambiani; einde fietstocht
Dag 8: Jambiani, vrije dag aan het strand
Dag 9: Jambiani, vrije dag aan het strand
Dag 10: verkenning van het rif tijdens laagtij
Dag 11: naar Pemba (Green Island)
Dag 12: Pemba, vrije dag aan het strand
Dag 13: Pemba, vrije dag aan het strand
Dag 14: terug naar Unguja
Dag 15: vrije dag aan het strand
Dag 16: snorkelen aan de noordoostkust
Dag 17: vrije dag aan het strand
Dag 18: transfer en einde rondreis

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Zanzibar

Bij aankomst zullen jullie zien dat Stone Town een wirwar van kleine, nauwe steegjes met moskeeën, huizen en bazaars is. De straatjes zijn te smal voor auto’s dus transport is er per fiets, kar, motorfiets of te voet. De stad staat op de lijst van het Unesco werelderfgoed. Jullie overnachten in de oude stad. Het is hier heerlijk slenteren en geen probleem om te verdwalen, je komt altijd wel weer uit bij de boulevard aan het water.

Dag 2: vrije dag Stone Town

Vandaag heben jullie nog een hele dag om Stone Town verder te verkennen. Jullie kunnen het slavenmonument of het museum bezoeken. Geen zin in iets cultureels? Maak dan een praatje met de lokale beach boys en onderhandel over een boottochtje naar Turtle Island. Niet echt heel bijzonder, maar wel leuk. Ook kan er prima gewinkeld worden in Stone Town. Drink een lekkere cocktail bij Mercury’s en ga voor de zonsondergang naar Africa House. Ik raad je aan te gaan eten bij Forodhani Gardens, een park langs de waterkant vol met foodstalls. Er is ruime keuze bij de stalletjes en alles is vers. Contact met de lokale bevolking gegarandeerd!

Dag 3: kennismaking met de lokale keuken

Vandaag gaan jullie kennismaken met de lokale keuken. Tijdens een kookles leer je meer over de Swahiliaanse keuken van Tanzania; deze bestaat uit een mix van Arabisch, Afrikaans en Europeaanse invloeden. Er wordt veel met kruiden gewerkt en men eet hier vaak rijst, zoals pilau. Na het koken is het natuurlijk tijd om van jullie eigen gerechten te genieten!

Dag 4: begin vierdaagse fietstocht; naar Dole

Neem maar een extra banaantje bij het ontbijt en smeer jullie benen goed in, want vandaag begint de fietstocht, de gids haalt jullie op om 9 uur in het hotel. Het eerste stuk gaat over asfalt maar al snel verlaten jullie de weg en gaat de tocht via onverharde paden verder. Onderweg stoppen jullie bij een organische boerderij waar jullie heerlijk gaan picknicken. Even relaxen en dan weer verder op de fiets. Hup hup, want jullie willen niet te laat aankomen bij de familie waar jullie vanavond logeren. Jullie gaan namelijk samen met de familie een traditionele Swahili maaltijd klaarmaken.

Dag 5: op de fiets naar Chejuu

Na het ontbijt kun je eerst even de benen strekken tijdens een wandeling over een kruidenboerderij. Hier krijgen jullie veel uitleg over alle specerijen die op dit eiland groeien en natuurlijk kunnen jullie ook kruiden kopen. Na de rondleiding stappen jullie op de fiets en gaat de tocht verder, vandaag naar Chejuu. Eenmaal aangekomen in Chejuu maken jullie kennis met het gezin waar jullie bij verblijven, en kun je eventueel helpen met het bereiden van de avondmaaltijd. Of maak een wandeling door het dorp en doe mee aan de activiteiten in het dorp. Voetballen kunnen ze overal!

Dag 6: op de fiets via Chwaka naar Michamvi

Vandaag hoeven jullie niet heel ver te fietsen. Eerst een korte rit naar Chwaka, daar stappen jullie op de boot voor een boottocht door de mangroves naar Michamvi. In Michamvi is het tijd om even te ontspannen. Of stap weer op de fiets en verken zo het dorp.

Dag 7: op de fiets naar Jambiani; einde fietstocht

Dit is alweer de laatste dag van de fietstocht met vandaag als eindbestemming Jambiani. Onderweg komen jullie langs de Kuza Cave; hier kun je even stoppen voor een verfrissende duik. Eenmaal aangekomen in Jambiani kunnen jullie heerlijk uitrusten na de actieve dagen.

Dag 8 en 9: Jambiani, vrije dagen aan het strand

Jambiani is een authentiek vissersdorp, ver van het massatoerisme en de grote resorts. Naast het idyllische strand zullen jullie hier ook het lokale leven ervaren. Spelende kinderen op het strand, dorpsbewoners klussend aan hun bootje en de vrouwen die zeewier verzamelen tijdens laagtij. In Jambiani wordt volop gekitesurft omdat hier bijna altijd een goede wind waait. Jullie kunnen trouwens ook gaan snorkelen of duiken. Alles kan!

Dag 10: verkenning van het rif tijdens laagtij

Via het strand is het makkelijk om andere accommodaties te bezoeken voor lunch, diner of een borrel. Let wel op het tij; het verschil tussen eb en vloed is enorm. Bij vloed is het minder makkelijk langs het strand lopen. Als het tij verandert, zijn het strand en de zee schitterend mooi van kleur.

Voor vandaag staat een bijzondere activiteit op het programma: tijdens laagtij gaan jullie samen met een gids op pad bij het rif. Afhankelijk van de stand van de maan en het water gaat de tocht naar een spongefarm of een zeewier kwekerij.

Dag 11: naar Pemba (Green Island)

Vandaag staan jullie vroeg op: om 9.00 uur worden jullie opgehaald voor de transfer naar het vliegveld. Na een korte vlucht zijn jullie op Pemba, ook wel Green Island genoemd. Die tweede naam is niet zo gek: door de vruchtbare grond staat het eiland vol met kokospalmen, mangobomen en vind je er vele kruidenboerderijen.

Dag 12 en 13: Pemba, vrije dagen aan het strand

De komende dagen kunnen jullie naar wens indelen. In de zee rond het eiland kun je verschillende dieren spotten zoals dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden. Ook vind je op de zeebodem meerdere scheepswrakken, dat is natuurlijk prachtig snorkelen. En mochten jullie zijn uitgezwommen dan valt er nog genoeg te beleven op het eiland zelf.

Dag 14: terug naar Unguja

En dan is het alweer tijd om terug te keren naar Zanzibar. Jullie worden weer om 9.00 opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Eenmaal aangekomen op Zanzibar worden jullie naar het hotel gebracht.

Dag 15: vrije dag aan het strand

Vandaag hebben jullie weer een vrije dag aan het strand. Jullie verblijven deze dagen in een heerlijk beachresort dus kies maar uit wat je wilt doen: naar de spa, luieren bij het zwembad, uitslapen, wandelen over het strand of niks doen. Het strand is hier parelwit en de zee heeft alle kleuren blauw, geen straf om hier te verblijven!

Dag 16: snorkelen aan de noordoostkust

In de ochtend worden jullie opgehaald voor een dagtocht per boot naar Mnemba eiland. Helaas mag je niet zelf op het eiland, het is een privé-eiland. Gelukkig mag je er wel snorkelen en dat is precies wat jullie gaan doen. Het koraal is er magnifiek, je hebt een goede kans op het zien van schildpadden, het water is helder en alle visjes zijn kleurrijk. De gids zorgt voor snorkelspullen, drinkwater, snacks en fruit.

Dag 17: vrije dag aan het strand

Dit is jullie laatste volle dag op Zanzibar. Nog even genieten van het prachtige uitzicht, een duik in de zee of toch liever in het zwembad, het kan allemaal.

Dag 18: transfer en einde rondreis

Jullie worden door de lodge naar de luchthaven van Zanzibar gebracht, je kunt zelf ter plekke afspreken hoe laat jullie willen gaan. En dan zit deze rondreis er helaas alweer op! In Swahili zeggen ze kwaheri (tot ziens) en karibu tena (altijd welkom), die wie weet gaan jullie nog een keer!

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Tanzania. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Tanzania te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
18 dagen
vanaf
€ 2.525,-

Prijs per persoon gebaseerd op 2 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 17 overnachtingen
 • binnenlandse vlucht van Pemba naar Zanzibar
 • transfers zoals genoemd in het voorstel
 • maaltijden: 17x ontbijt, 7x lunch, 5x avondeten
 • vierdaagse fietstocht met Engelssprekende gids en excursies
 • Swahili kookworkshop
 • wandeling bij het rif met Engelssprekende gids
 • snorkelen bij Mnemba Atoll
 • €5,- p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies

Ook met Reisbrigade naar Tanzania?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Tanzania rondreis. Jouw ideale Tanzania rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top