Botswana

Botswana heeft fantastisch veel te bieden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en dus helpen wij je graag. Tijdens het plannen van een rondreis naar Botswana houden we rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons reisaanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, koppels, gezinnen, families en (privé)groepen.

Onze reizen

Hieronder vind je verschillende rondreizen naar Botswana. Je kan selecteren naar gezelschap of op thema. Zit er een rondreis Botswana voor je tussen, dan kan je deze direct aanvragen, met jouw aanvullende wensen of opmerkingen erbij. Wij zetten dan jouw favoriete rondreis Botswana geheel vrijblijvend om in een passend reisvoorstel.

Chris & Willeke:

“Wij maakten een prachtige rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Echt een onvergetelijke ervaring. We kwamen op prachtige plaatsen en sliepen in mooie lodges.”

Tip

De meeste reizigers gaan in de droge periode van mei tot oktober (hoogseizoen). Als je niet vies bent van een beetje regen, wat harder moet zoeken naar wilde dieren en liever iets minder betaalt dan is het zeker de moeite om te reizen in het groene seizoen (nov-maart). Zelfs de natuurfotografen van National Geographic gaan het liefst in deze periode want alles staat prachtig in bloei.

Ongerepte wildernis

Als je mij zou vragen hoe mijn paradijs eruit zou zien, denk ik dat ik mijn ogen sluit en aan Botswana zou denken om het te beschrijven. Prachtige natuur met alle kleuren groen, knalrode bloemen, overal kleurrijke vogels en wild. Heel veel wilde dieren en onder een prachtige marulaboom bij een waterplek een paar stoelen waar je kan kijken naar de nijlpaarden en de krokodil in het water, de giraffen en olifanten op de achtergrond en zebra’s die net hun dorst komen lessen. En om het af te maken een gin tonic. Yep, dat is mijn paradijs.

Waar water en woestijn elkaar ontmoeten

De Okavango Delta is een van de zeer bijzondere plekken op aarde. In de hooglanden van Angola ontspringt de Okavango rivier. Deze rivier is maar liefst 1600 km lang en gaat door Angola, Namibië en eindigt in Botswana in het woestijnzand van de Kalahari. Zomaar pats boem is de rivier weg. Lang lang geleden mondde de rivier uit in een gigantisch groot meer: het Makgadigadi-meer. Door tektonische activiteit (die ook zorgde voor het ontstaan van de Grote Riftvallei in Kenia en de Victoria Watervallen) kwam het water niet meer bij het meer. Het meer droogde op en werden zoutpannen en het ontstaan van de grootste binnendelta werd een feit.

Lees meer

Impact met Reisbrigade

Reisbrigade biedt – al zeggen we het zelf – mooie reizen aan. Wie met Reisbrigade reist, weet dat we meer bieden dan alleen mooie reizen, namelijk een positieve impact op de lokale bevolking van plaatsen waar jullie naartoe gaan. We streven ernaar een reis aan te bieden die jullie onvergetelijke herinneringen geeft en waarbij de lokale bevolking optimaal profiteert van het bezoek.

Hoe we dat precies aanpakken, lees je op onze impactpagina’s. Hier vertellen we honderduit over onze Verandertheorie (Theory of Change), ons beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de verschillende projecten die we ondersteunen. Omdat we willen laten zien dat we oprecht zijn en geloven in samenwerkingen, zijn we partnerschappen aangegaan met Social EnterpriseCode Sociale Ondernemingen en MVO Nederland.

Meer over impact

Stichting Spots

Reisbrigade is supporter van Stichting Spots, deze organisatie zet zich in voor wilde katachtigen in Afrika. Zo ondersteund Stichting Spots lokale projecten die zich inzetten voor de dieren in het wild. Reisbrigade heeft verschillende dieren geadopteerd. Hierbij gaat het dan om dieren die door omstandigheden helaas niet meer in de vrijheid kunnen leven. Het doel van Stichting Spots is namelijk dat de dieren kunnen leven in de vrije natuur.

Accommodaties

Kalahari Rest Lodge

Kalahari Rest Lodge

ComfortKalahari

In dit lodge kun je genieten van de comfort van een eigen bed, zwembad en aanschuiven in het restaurant voor een warme maaltijd. Je stapt vanaf hier zo in de auto voor een safari en kun goed uitrusten na een lange dag vol indrukken.

Elephant Sands Lodge

Elephant Sands Lodge

ComfortNata

De naam zegt het al olifanten kun je hier spotten. Deze lodge biedt uitzicht over een drinkplaats vanaf elke chalet kun je uitkijken op de drinkplaats waar regelmatig kuddes olifanten te vinden zijn. Ook kun je bij dit lodge een zwembad vinden voor een verkoelende duik en aanschuiven voor een koel drankje in het restaurant.

Drifters Maun Lodge

Drifters Maun Lodge

ComfortMaun

Deze gave lodge ligt in de Kalahari woestijn. Deze rolstoelvriendelijke accommodatie heeft 10 tenten en een zwembad waar je de verfrissing op kan zoeken. Het eten in het restaurant is lekker en gevarieerd. De tenten hebben een eigen terras, maar van binnen zijn ze knus. Dit is verder geen probleem, want ze bieden alle nodige comfort!

Back To Top