Reis- en annuleringsverzekering

Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen de financiële schade die je kunt oplopen tijdens je rondreis. Denk hierbij aan verloren bagage, medische kosten en onvoorziene uitgaven. Het dient in eerste instantie als aanvulling op reeds afgesloten verzekeringen (zorgverzekering, inboedelverzekering, autoverzekering). Een belangrijke reden om een reisverzekering af te sluiten zijn de SOS-kosten. Dit zijn kosten die je maakt wanneer er tijdens je reis een calamiteit gebeurt. Denk hierbij aan repatriëring, terugreiskosten bij ziekte, reddingskosten en hulpverlening door de Alarmcentrale.

Je kan een reisverzekering afsluiten voor de duur van je vakantie. Dit heet een kortlopende of aflopende reisverzekering, en wordt berekend per (vakantie-)dag. Je kunt kiezen uit Basis, Comfort of Optimaal. De verschillen hiertussen vind je verderop deze pagina.

Aan onze reizigers adviseren wij Faber verzekeringen. Deze betrouwbare tussenpersoon kennen we al jaren, en werkt samen met De Europeesche, specialist in reisverzekeringen. Via het aanvraagformulier kun je een vrijblijvende prijsberekening maken voor de kortlopende reisverzekering. Vul de gegevens in, en een prijs verschijnt. Zolang je het formulier niet verstuurt, blijft dit geheel vrijblijvend.

Ben je woonachtig in Nederland en ga je regelmatig op vakantie of voor een langere periode? Dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger, deze verzekering wordt steeds voor een jaar afgesloten. Via dit aanvraagformulier van Faber verzekeringen kun je een vrijblijvende prijsopgave krijgen voor de doorlopende reisverzekering. Vul de gegevens in, en een prijs verschijnt. Zolang je het formulier niet verstuurt, blijft dit geheel informatief.

Logo Faber Verzekeringen
Logo Europeesche verzekeringen

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering of annulatieverzekering beschermt je tegen de kosten die je krijgt als de reis onverhoopt niet door kan gaan. Hoe korter voor vertrek, hoe hoger de kosten. Bijvoorbeeld als je ziek wordt vlak voor vertrek of iemand in je familie is opeens heel erg ziek. Je bent dus verzekerd vanaf het moment van boeken tot de vertrekdatum.

Enkele voorbeelden van gedekte gebeurtenissen zijn: medisch noodzakelijke ingreep, complicaties bij een zwangerschap, onvrijwillige werkloosheid. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar raden wij zeker aan: slecht nieuws komt vaak onverwachts, het is dan een geruststelling als je je over de kosten in ieder geval geen zorgen hoeft te maken.

Een annuleringsverzekering vergoedt ook een deel van de reissom mocht je tijdens de reis vroegtijdig naar huis moeten keren omwille van een overlijden of een andere gedekte gebeurtenis.

Via het aanvraagformulier van Faber verzekeringen kun je eenvoudig een vrijblijvende prijsberekening maken! Vul de gegevens in, en een prijs verschijnt. Zolang je het formulier niet verstuurt, blijft dit informatief.

Net als bij een reisverzekering heb je een kortlopende annuleringsverzekering (per reis) en een doorlopende verzekering (per jaar). Een Doorlopende Annuleringsverzekering kan je alleen afsluiten als je in Nederland woont, en sluit je enkel af in combinatie met de Doorlopende Reisverzekering.

Verschillende reisverzekeringen

Basis

Met de Basis-reisverzekering ben je standaard verzekerd voor personenhulp, dit kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen, zoals geneeskundige kosten, skiën en snowboarden.

Comfort

Met de Comfort-reisverzekering ben je verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering, maar voor de extra dekkingen die je zelf kiest – zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – is de premie hoger en krijg je ruimere vergoedingen.

Optimaal

De Optimaal-reisverzekering is ideaal als je geen risico wilt nemen. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt bagage zoek, dan vergoedt de Europeesche Verzekeringen de nieuwwaarde van de bagage wanneer de spullen maximaal 2 jaar oud zijn. Hiervoor geldt geen eigen risico.

Standaard Annuleringsverzekering

Deze geldt voor vertrek én tijdens je reis. Je bent beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Maar: alleen bij onvoorziene gebeurtenissen zoals ernstige ziekte van jezelf of overlijden van een familielid. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de verzekering al bekend? Dan biedt een Standaard Annuleringsverzekering geen dekking.

Allrisk Annuleringsverzekering

Bij deze verzekering bepaal je zelf om welke reden je de vakantie annuleert of eerder beëindigt. Zo kun je de vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat een vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat je onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. Het moet wel een aantoonbare reden in persoonlijk belang zijn. Geen zin of slecht weer telt niet mee! Je bent voor deze extra annuleringsredenen verzekerd tot 75% van de annuleringskosten, maar let goed op de voorwaarden en uitzonderingen.

Waarnemer meeverzekeren

Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld de taken waarneemt op je werk, of die op je huis past tijdens je reis. Als deze aangewezen persoon iets overkomt, waardoor je de reis moet annuleren of eerder moet terugkeren heb je recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Faber Verzekeringen

Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met Faber verzekeringen, zij weten echt alles over deze verzekeringen, en kunnen het beter uitleggen dan wij! John en zijn team zijn een onafhankelijk werkend financieel adviesbureau. Geen enkele verzekeringsmaatschappij kan ze iets verplichten, want ze zijn onafhankelijk en dat is fijn! Contact is zeer prettig en deskundig, de service uitstekend en ze zijn ook nog eens heel aardig. Het telefoonnummer is 070-360 64 29 en het e-mailadres is servicedesk@faberverzekeringen.nl. Laat dan wel weten dat je via Reisbrigade bij hen terecht bent gekomen, je krijgt dan meteen de juiste persoon aan de lijn!

Back To Top