Vacatures en stageplaatsen

Reisbrigade is een kleinschalige reisorganisatie met grote ambities. Wij bieden rondreizen aan die we helemaal op maat voor onze reizigers maken, dus elke reis is anders. Daarom bieden we onze reizen enkel aan naar de bestemmingen die we zelf door-en-door kennen. Wij houden van verre reizen, maar dan wel op onze eigen manier:

  • persoonlijk contact met onze reizigers en een goede service (voor, tijdens en na de reis).
  • gebruik van kleinschalige hotels op de mooiste plekken, soms overnachtingen bij de mensen thuis.
  • respect voor de lokale cultuur & duurzaamheid; bij ons komen de mensen altijd op nummer één

Werken bij Reisbrigade

Reisbrigade is acht jaar jong en na 2 rare jaren (door je-weet-wel) nu weer hard aan het werk om de organisatie verder uit te bouwen. We hebben op dit moment geen vacature, maar we hebben grote plannen, dus dat kan natuurlijk zo maar weer veranderen. Hou deze pagina in de gaten!

En heb jij je hart verloren aan Zuid- en/of Oost-Afrika? Ben je helemaal weg van Zuidoost-Azië? Vind je het leuk om mensen te enthousiasmeren? Kan jij foutloos Nederlands schrijven en vormt de Engelse taal ook geen probleem? Dan kun je ons ook altijd een open sollicitatie sturen. Stuur deze naar marketing@reisbrigade.nl. Wie weet!

Stageplaats bij Reisbrigade

Volg jij een toeristische opleiding en lijkt het je leuk om mee te werken aan onze ambitieuze, duurzame plannen? Wil je vanuit Amsterdam de hele wereld leren kennen? Zoek jij een afwisselende en leerzame stage in de reiswereld met veel verantwoordelijkheid? We werken graag met enthousiaste studenten, zowel tijdens een meewerkstage als bij een afstudeeronderzoek.

Vanaf augustus/september 2024 hebben we weer een meewerk-stageplaats beschikbaar. Wij zoeken het liefst een alleskunner die gemotiveerd en met veel enthousiasme het kleine team van Reisbrigade graag wil versterken. Je leert tijdens een stage bij Reisbrigade de kneepjes van het vak en maakt kennis met veel verschillende taken.

Onze afstudeer-stageplaats is voorlopig vervuld.

Hoe is een stage bij Reisbrigade?

Stage Sharon

Sharon studeerde International Tourism Management aan de Breda University of Applied Sciences en heeft haar afstudeerstage in 2023 bij Reisbrigade gedaan.

Sharon: “Tijdens de laatste periode van mijn hbo-bachelor heb ik mijn afstudeeronderzoek bij Reisbrigade mogen uitvoeren. Ik werkte hier in 2023 de periode februari tot en met mei 2 dagen op kantoor waar ik assisteerde bij de dagelijkse werkzaamheden. De overige dagen gebruikte ik voor het schrijven van mijn scriptie. Ik vond het erg prettig om mee te werken op kantoor, hierdoor kreeg ik een beter beeld van het bedrijf en hun visie. Dit zorgde voor meer diepgang en een betere aansluiting van mijn onderzoek voor het bedrijf. Mijn afstudeeropdracht ging over het opstellen van een duurzaamheidsplan voor Reisbrigade, hiervoor heb ik kwalitatief en kwantitatief onderzoek gedaan. In de periode bij Reisbrigade ben ik niet alleen veel meer te weten gekomen over dit onderwerp maar ook alle bestemmingen die Reisbrigade aanbiedt. Na mijn afstudeerperiode ben ik nog even blijven hangen bij Reisbrigade, waarna ik nu ga doorstuderen.”

Stage Joëlle

Joëlle was onze stagiaire van september 2022 tot januari 2023. Ze studeert Tourism Management aan Hogeschool INHolland, heeft ook een study abroad van een half jaar in Jakarta gedaan en kwam toen bij Reisbrigade voor haar derdejaars meewerkstage.

Joëlle: “Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen om werkervaring op te doen in het werkveld. Al snel kwam ik op Reisbrigade uit, wat mij een schot in de roos leek. Een kleinschalige touroperator, waarbij ik kon proeven van alle afdelingen. Dit is ideaal wanneer je nog erg aan het twijfelen of aan het onderzoeken bent welke interesse bij je ligt. Omdat het een kleinschalig bedrijf is, ben ik behandeld als een waardige werknemer. Dit was erg fijn, aangezien je niet wordt gezien als ‘maar een stagiaire’. De flexibiliteit en het vertrouwen dat wordt gegeven is fijn, je hebt namelijk de kans om deels thuis te werken en deels op kantoor. Ook heb ik mogen meehelpen op de Vakantiebeurs in Utrecht. Al met al was mijn stage echt top. Ik heb super veel geleerd door de fijne begeleiding van Kim en Linda op vlak van marketing, operations, boekhouding, maar ook technologische ontwikkelen (die heb ik zelf een beetje ondervonden haha).”

Stage Naomi

Naomi studeerde International Tourism Management aan de Breda University of Applied Sciences en heeft haar afstudeerstage in 2022 bij Reisbrigade gedaan.

Naomi: “In februari 2022 mocht ik bij Reisbrigade beginnen aan mijn afstudeertraject. Mijn afstudeeronderzoek was gericht op het opzetten van een nieuwe bestemming: Sri Lanka! Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik twee dagen in de week mee mogen draaien in de dagelijkse werkzaamheden bij Reisbrigade op kantoor. Op de andere dagen was ik bezig met mijn onderzoek, dit deed ik zowel thuis als op kantoor. Reisbrigade is een kleine organisatie waar ruimte is voor persoonlijke groei. Het werk is heel veelzijdig, geen dag is hetzelfde. De afwisseling en verantwoordelijkheid die ik kreeg hebben mij geholpen om mij verder te ontwikkelen. In juni 2022 ben ik afgestudeerd, maar was het voor mij nog niet klaar bij Reisbrigade. Ik ben uiteindelijk nog even blijven plakken om verder te werken aan de nieuwe website voor Reisbrigade. Hierbij kwamen weer hele andere dingen kijken en daardoor kreeg ik de kans om nog meer nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.”

Stage Julia

Julia heeft van september 2020 tot januari 2021 haar stage bij Reisbrigade gelopen. Julia studeert Tourism Management aan Hogeschool INHolland en dit was haar 3e-jaars meewerkstage. Na deze stage heeft ze een minor in Engeland gevolgd.

Julia: “Tijdens mijn derde jaar als HBO-toerisme studente heb ik stage mogen lopen bij Reisbrigade. Het was erg spannend om de reisbranche in de praktijk te gaan ontdekken, maar het was altijd gezellig bij Reisbrigade en ik heb ontzettend veel geleerd. Mijn stage was vooral gericht op de touroperating-kant waar ik onderzoek deed naar de wensen van klanten met betrekking tot verre reizen in en na de coronacrisis. Uiteraard heeft de pandemie toen veel veranderd aan mijn stage, maar gelukkig heb ik toch drie maanden op kantoor mogen meewerken (de rest online) en heb ik geleerd wat echte flexibiliteit in een bedrijf betekent. Door het nauwe contact dat ik had met alle medewerkers van Reisbrigade, heb ik kunnen proeven van elke afdeling in een reisorganisatie. Van marketing tot facturatie en van annuleringen tot een nieuw bedrijf opstarten. Ik stond zelfs een beetje aan de wieg van Avontuur Dichtbij! Uiteindelijk heb ik ontzettend veel geleerd over hoe een reisorganisatie in elkaar steekt, hoe je omgaat met constante veranderingen in de praktijk en hoe gepassioneerd Reisbrigade is over reizen!”

Stageplaats bij Reisbrigade
Stageplaats bij Reisbrigade

Stage Ashley

Ashley deed haar afstudeerstage & onderzoek bij Reisbrigade van februari tot juni 2020. Zij deed een onderzoek naar klantloyaliteit voor haar toeristische studie aan de Hogeschool Inholland Diemen. Intussen is Ashley met haar onderzoek afgestudeerd!

Ashley: “Tijdens mijn afstuderen heb ik 5 maanden stage gelopen bij Reisbrigade, ik was twee dagen in de week werkzaam bij Reisbrigade en drie dagen bezig met het uitvoeren van mijn onderzoek. Ik was op kantoor (en later thuis) voornamelijk actief op de afdeling touroperating. Door deze stage heb ik geleerd hoe een kleinschalige reisorganisatie achter de schermen te werk gaat, en welke stappen Reisbrigade onderneemt om een reis samen te stellen. Tijdens mijn afstudeeronderzoek kwam ik juist meer in contact met de reizigers, wat ik ook weer interessant vond. Hierdoor leerde ik niet alleen wat belangrijk is voor een organisatie, maar ook voor de reiziger. Ik ben dan ook van mening dat dit belangrijke sleutels zijn om je leerproces compleet te maken!”

Stage Cindy

Cindy was een van onze stagiaires in de eerste helft van 2020. Zij deed een afstudeerstage voor de HBO studie Toeristisch management aan de Breda University of Applied Sciences, en kende Reisbrigade al omdat ze eerder -samen haar ouders- als klant met Reisbrigade op reis was geweest. Aan het einde van haar stageperiode is Cindy afgestudeerd, en intussen heeft ze ook nog studie communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit afgerond!

Cindy: “Ik heb mijn afstudeerstage van 5 maanden bij Reisbrigade gedaan, tegelijkertijd met het schrijven van mijn afstudeerscriptie. Het fijne was dat ik zelf erg veel input had voor mijn scriptie onderwerp. Heel erg fijn! Doordat Reisbrigade een klein bedrijf is heb ik veel verschillende taken kunnen doen: van het schrijven van blogs, en het verbeteren van de website tot aan het uitvoeren van touroperating klusjes. Kort na het begin van mijn stage kwam corona om de hoek kijken, en moesten we plots allemaal thuiswerken. Ondanks dat ik in de rest van mijn stageperiode niet veel op kantoor ben geweest, was de sfeer toch altijd gezellig en kon ik thuis gewoon verder meewerken bij Reisbrigade”

Stageplaats bij Reisbrigade
Stageplaats bij Reisbrigade

Stage Roselyn

Roselyn was onze allereerste stagiaire bij Reisbrigade. Zij deed haar afstudeerstage voor haar HBO studie International Tourism Management van april tot augustus 2018.

Roselyn: “Ik heb vijf maanden stage gelopen bij Reisbrigade en dit deed ik in combinatie met mijn afstudeeronderzoek. Dankzij het meewerken heb ik veel geleerd over de praktijk en de ins and outs van Reisbrigade, dit maakte mijn onderzoek ook wat makkelijker. Omdat Reisbrigade een klein bedrijf is waren mijn dagelijkse werkzaamheden heel erg gevarieerd, en hoe langer ik er was hoe meer verantwoordelijkheden ik kreeg. Heel fijn was dat Kim zelf een tijd les heeft gegeven op een hogeschool, waardoor ze mij heel goed kon helpen met mijn onderzoek; vanuit een zakelijk oogpunt, maar ook dat van een docente. Wat ik ook erg fijn vond, was dat we informeel met elkaar omgingen, waardoor ik me al snel thuis voelde.

Niet geheel onbelangrijk, voor mijn afstudeeronderzoek ben ik voor een maand naar Laos en Thailand gereisd, waar ik de lokale agenten heb kunnen ontmoeten, verschillende hotels heb bezocht en activiteiten heb gedaan, kan wel met gemak zeggen dat dit een van de hoogtepunten was van mijn vier jaar hogeschool. Na vijf maanden stage gelopen te hebben heb ik mijn studie succesvol afgerond en heb ik nóg meer geleerd dan ik had verwacht. De vijf maanden zijn zo voorbij gevlogen. Uiteindelijk heb ik ook nog eens een baan aangeboden gekregen waardoor Reisbrigade nog langer met mij opgescheept zat ? “

Back To Top