Maleisië

Maleisië heeft fantastisch veel te bieden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en dus helpen wij je graag. Tijdens het plannen van een rondreis Maleisië houden we rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons reisaanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, koppels, gezinnen, families en (privé)groepen.

Onze reizen

Hieronder vind je verschillende rondreizen naar Malesië. Je kan selecteren naar gezelschap of op thema. Zit er een rondreis Maleisië voor je tussen, dan kan je deze direct aanvragen, met jouw aanvullende wensen of opmerkingen erbij. Wij zetten dan jouw favoriete rondreis Maleisië geheel vrijblijvend om in een passend reisvoorstel.

Monique:

“Wij hebben een super mooie vakantie gehad. Mooie hotels en resorts in de buurt van een hoop bezienswaardigheden. De transfers tussen de hotels en resorts waren ook prima geregeld. Dikke pluim voor reisbrigade van ons.”

Wist je dat...

In Gunung Malu nationaal park in Sarawak, een deelstaat op het eiland Borneo, ligt de grootste grotkamer ter wereld te vinden is. Naast de Sarawak Chamber zijn er nog vele andere grotten in het nationale park te vinden. Ook kun je er verschillende bergen bewonderen die bedekt zijn met groene jungle.

Oost en west: een wereld van verschil

Maleisië bestaat uit twee delen: West-Maleisië en Maleisisch Borneo. Het andere deel van Borneo behoort tot Indonesië en heet Kalimantan. Op Borneo bevindt zich ook nog de piepkleine oliestaat Brunei. Beide delen van Maleisië worden gescheiden van elkaar door de Zuid-Chinese Zee. West-Maleisië grenst in het noorden aan Thailand en het onderste puntje van het schiereiland is de stadstaat Singapore. Tot dusver de les aardrijkskunde.

West-Maleisië: een mengelmoes van stad, natuur en perfecte stranden

Kuala Lumpur is echt de perfecte stad om te acclimatiseren en je jetlag te verwerken. De accommodaties zijn comfortabel, de infrastructuur perfect en het eten is overheerlijk. Op straat zie je verschillende nationaliteiten: Indiërs, Chinezen, Maleisiërs. Elk met hun eigen keuken, godsdienst en rituelen. Wat ons nog meer beviel aan West-Maleisië is het gemak van reizen, geen al te grote afstanden en de diversiteit aan hoogtepunten. Zo zit je aan de high-tea tussen de theeplantage en aardbeivelden in Cameron Highlands en loop je de volgende dag tussen de boomtoppen tijdens een canopytour in Taman Negara. Geschiedenislessen krijg je in de koloniale stad Malakka en winkelen tot je erbij neervalt kan in Kuala Lumpur. Daarna is het tijd voor wat rust aan het strand, maar dat is nog een moeilijke opgave want zowel de westkant als de oostkant heeft vele mooie plekken om te genieten van de zon.

Lees meer

Impact met Reisbrigade

Reisbrigade biedt – al zeggen we het zelf – mooie reizen aan. Wie met Reisbrigade reist, weet dat we meer bieden dan alleen mooie reizen, namelijk een positieve impact op de lokale bevolking van plaatsen waar jullie naartoe gaan. We streven ernaar een reis aan te bieden die jullie onvergetelijke herinneringen geeft en waarbij de lokale bevolking optimaal profiteert van het bezoek.

Hoe we dat precies aanpakken, lees je op onze impactpagina’s. Hier vertellen we honderduit over onze Verandertheorie (Theory of Change), ons beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de verschillende projecten die we ondersteunen. Omdat we willen laten zien dat we oprecht zijn en geloven in samenwerkingen, zijn we partnerschappen aangegaan met Social EnterpriseCode Sociale Ondernemingen en MVO Nederland.

Meer impact

Stichting Spots

Reisbrigade is supporter van Stichting Spots, deze organisatie zet zich in voor wilde katachtigen in Afrika. Zo ondersteund Stichting Spots lokale projecten die zich inzetten voor de dieren in het wild. Reisbrigade heeft verschillende dieren geadopteerd. Hierbij gaat het dan om dieren die door omstandigheden helaas niet meer in de vrijheid kunnen leven. Het doel van Stichting Spots is namelijk dat de dieren kunnen leven in de vrije natuur.

Accommodaties

Hotel NEO+ Penang

Hotel NEO+ Penang

ComfortPenang

Dit moderne hotel heeft genoeg voorzieningen om een aantal nachten comfortabel middenin de stad te verblijven. De ligging is ideaal om George Town te verkennen, en einde van de dag kun je een duik nemen in het zwembad op het dak; verkoelend en met prachtig uitzicht. De kamers zijn ruim en hebben het nodige comfort zoals airco, fijne badkamer, kluis, waterkoker en een grote TV.

Swiss Garden

Swiss Garden

ComfortKuala Lumpur

Dit grote stadshotel middenin Kuala Lumpur heeft veel faciliteiten en is ideaal om je reis goed te beginnen. Duik in het zwembad of ga sporten in de fitness ruimte. Voor kinderen is er een speelplaats. Het hotel heeft een eigen restaurant en bar waar na een geslaagde dag een hapje gegeten en gedronken kan worden. De ruime, comfortabele kamers zijn mooi ingericht en van alle gemakken voorzien.

Perhentian Island Resort

Perhentian Island Resort

BasicPulau Perhentian

Dit middenklasse (3*) resort ligt op het grote eiland, direct aan het strand. Er is een zwembad, er is een restaurant en een ‘beach front cafe’. Er verschillende soorten kamers, allen zijn netjes en hebben een balkon/terras, airco en eigen badkamer.

Back To Top