Mauritius

Mauritius heeft fantastisch veel te bieden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en dus helpen wij je graag. Tijdens het plannen van een rondreis Mauritius houden we rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons reisaanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, koppels, gezinnen, families en (privé)groepen.

Onze reizen

Hieronder vind je verschillende rondreizen naar Mauritus. Je kan selecteren naar gezelschap of op thema. Zit er een rondreis Mauritius voor je tussen, dan kan je deze direct aanvragen, met jouw aanvullende wensen of opmerkingen erbij. Wij zetten dan jouw favoriete rondreis Mauritius geheel vrijblijvend om in een passend reisvoorstel.

Angelique & Mike:

“Een geweldige vakantie gehad. De vakantie was heel divers. Van de wilde dieren op het land in Zuid-Afrika naar de wilde dieren onder water in Mauritius.”

Vrouw kijkt uit over de zee onder een boom in Mauritius Cap Malheureux

Meer dan alleen resorts

Veel mensen gaan naar Mauritius en blijven binnen de perimeters van hun resort. Niet doen! Ga erop uit, huur een auto en verken het eiland. Er valt genoeg te beleven: een culinaire rondleiding door Saint Louis, trek je wandelschoenen aan in Black River Gorges, boek een catamaran, zoek je eigen strand, …  Verblijf in minimaal 2 accommodaties en zo krijg je een goede indruk van dit paradijs op aarde.

Als een dodo in het paradijs

In 1598 gingen Nederlandse zeelieden aan wal op een tropisch eiland in de Indische Oceaan. De kapitein noemde het naar de toenmalige baas van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, Maurits van Nassau. Je-weet-wel, de zoon van Willem van Oranje.

De dappere dodo

Laten we nog even bij die Nederlanders blijven. Ze zien een gekke vogel lopen die niet kan vliegen en geen vijanden kent. Vluchten is niet z’n sterkste kant en hij is veel te schattig of te naïef om iemand aan te vallen. Ze noemen hem dodo, wellicht naar het Portugese woord ‘doudou’ dat dwaas of gek betekent. Er zijn zelfs verhalen die zeggen dat hij rechtstreeks de kookpotten van de hongerige zeelieden in waggelde. Honderd jaar later is de dodo uitgestorven. Is dit de schuld van deze zeelieden? Wellicht niet, want blijkbaar was die überschattige vogel niet te vreten. De dodo had als bijnaam Walgvogel, want het vlees was taai en smaakte smerig. Wie dan wel zorgde voor het uitsterven? Men verdenkt ook de ratten die aan boord van de schepen waren. De ratten stalen de eieren en bezegelden zo het lot van deze arme vogel. In het Vanillepark maar ook in het Natuurhistorisch museum in Port Louis leer je meer over deze dappere dodo die het tegenwoordig heel goed doet als souvenir.

Lees meer

Impact met Reisbrigade

Reisbrigade biedt – al zeggen we het zelf – mooie reizen aan. Wie met Reisbrigade reist, weet dat we meer bieden dan alleen mooie reizen, namelijk een positieve impact op de lokale bevolking van plaatsen waar jullie naartoe gaan. We streven ernaar een reis aan te bieden die jullie onvergetelijke herinneringen geeft en waarbij de lokale bevolking optimaal profiteert van het bezoek.

Hoe we dat precies aanpakken, lees je op onze impactpagina’s. Hier vertellen we honderduit over onze Verandertheorie (Theory of Change), ons beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de verschillende projecten die we ondersteunen. Omdat we willen laten zien dat we oprecht zijn en geloven in samenwerkingen, zijn we partnerschappen aangegaan met Social EnterpriseCode Sociale Ondernemingen en MVO Nederland.

Meer impact

Stichting Spots

Reisbrigade is supporter van Stichting Spots, deze organisatie zet zich in voor wilde katachtigen in Afrika. Zo ondersteund Stichting Spots lokale projecten die zich inzetten voor de dieren in het wild. Reisbrigade heeft verschillende dieren geadopteerd. Hierbij gaat het dan om dieren die door omstandigheden helaas niet meer in de vrijheid kunnen leven. Het doel van Stichting Spots is namelijk dat de dieren kunnen leven in de vrije natuur.

Accommodaties

Preskil Island Resort

Preskil Island Resort

LuxeMahébourgh

Preskil Island Resort ligt op een schiereiland in het zuidoosten van Mauritius, vlakbij het plaatsje Mahébourg. Dit luxe hotel heeft meerdere restaurants en bars, binnen en op het strand. Overdag is er van alles te beleven: er is een heerlijke SPA, een Kids-Club,  allerlei excursies en water-activiteiten. Wat denk je van een heerlijke dag op het water in een catamaran?
De comfortabele kamers zijn ruim, modern, licht, erg smaakvol en van alle gemakken voorzien.

Mauritius-La-Vieille-Cheminee

La Vieille Cheminée

ComfortChamarel

La Vieille Cheminée is een kleine boerderij in Chamarel met zes ECO-cottages. De boerderij verbouwt groenten en fruit, er zijn ook een paar paarden en andere boerderijdieren. Je kunt hier prachtig wandelen en paardrijden, of een kijkje nemen op de boerderij. De boerderij ligt op een prachtig terrein met de fruitbomen en andere planten, in de tuin is ook een terras met zwembad; klein, maar met prachtig uitzicht! De cottages zijn sfeervol ingericht en voorzien van airco, een keuken en barbecue en een eigen badkamer.  

Zilwa Attitude Hotel

Zilwa Attitude Hotel

LuxeCalodyne

Zilwa Attitude ligt in het noorden van Mauritius bij het vissersdorp Grand Gaube, aan de rand van een lagune met uitzicht op de noordereilanden. Het hotel is eco-vriendelijk, onderdeel van Attitude, een keten van lokale hotels met een positieve impact. Zo krijg je bijvoorbeeld een Dopper-fles tijdens je verblijf om bij te vullen met drinkwater. Het is een groot, mooi en kindvriendelijk hotel met maar liefst 4 zwembaden, 6 restaurants, 2 bars en een spa. Ook zijn er veel activiteiten te boeken. De kamers zijn fris, knus en warm ingericht en van alle gemakken voorzien.

Back To Top