Onze partners

Onze eigen organisatie voeren we zo verantwoord mogelijk. Dat doen we door te partneren met een breed scala aan organisaties waar we vertrouwen in hebben en die ons helpen een verantwoordelijke en sociale onderneming te zijn. We houden ervan dingen samen te doen.

Social Enterprise

Sinds januari 2022 is Reisbrigade toegelaten tot het netwerk van Social Enterprise NL en daar zijn we heel trots op. Dit platform zorgt voor verbinding en ondersteuning van en tussen sociale ondernemingen. Samen proberen we de maatschappelijke impact te vergroten. Lees meer over de kenmerken van een Social Enterprise en waarom we daar zo trots op zijn op onze pagina Social Enterprise. Er zijn nog niet heel veel reisorganisaties verbonden aan dit netwerk, maar hopelijk komt daar snel verandering in.

Partner Social Enterprise
Partner Travelife

Travelife

Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringsprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. Hét certificaat in de internationale reiswereld. Op 21 maart 2022 heeft Reisbrigade de Travelife Partner-status verkregen, en daar zijn we best trots op. We zijn hiervoor gecheckt op ons duurzaamheidsbeleid, een aantal toetsen en de basiseisen waaraan je als Travelife Partner aan moet voldoen. Travelife helpt reisorganisaties bij het managen en verbeteren van sociale en milieuaspecten.

Code Sociale Ondernemingen

Reisbrigade is sinds april 2022 opgenomen in het Register van Code Sociale Ondernemingen. De Code Sociale Ondernemingen is gebaseerd op de grondslag van sociaal ondernemen, namelijk impact first. De code omvat vijf principes, die tezamen laten zien waar sociaal ondernemen voor staat. Onze registratie laat zien dat we niet enkel zeggen dat we sociale en maatschappelijke impact maken, maar dit ook doen in de praktijk.

Partner Code Sociale Ondernemingen
Partner_MVO_Nederland

MVO Nederland

MVO Nederland gelooft in een economie die aangepast is aan de grenzen van de natuur en maatschappij. MVO Nederland stimuleert en ondersteunt bedrijven om hieraan bij te dragen. Reisbrigade streeft, als sociaal bedrijf, naar het maken van impact op onze bestemmingen. Een van onze doelen is om onze lokale impact te vergroten. In samenwerking met MVO Nederland hebben we in 2023 een impactstrategie ontwikkeld. Hiermee kunnen we meten welke bijdrage we leveren en hoe we onze impact gericht kunnen versterken.

Triodos

We vinden het belangrijk dat we weten wat er met ons geld gebeurt. Niet alleen ver weg in jullie vakantieland, maar ook met het geld dat we op onze Nederlandse bank zetten. Een duurzame bank, zoals de Triodos bank (‘een van de duurzaamste banken ter wereld’), investeert in duurzame ontwikkeling. Zo richt Triodos zich op positieve verandering en impact maken. Met onze bankrekening bij de Triodos bank weten we zeker dat ons geld goed terecht komt en wordt ingezet voor de missie van Triodos bank: helpen bij het creëren van een samenleving die de levenskwaliteit van iedereen beschermt en de menselijke waardigheid centraal stelt.

Partner Triodos
Partner Erkend Leerbedrijf

SBB

SBB staat voor Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, een organisatie die het beroepsonderwijs en bedrijfsleven samenbrengt. Reisbrigade is een sociale onderneming en ziet het begeleiden van stagiairs als een goede manier om arbeidskrachten in huis te halen en om de vaardigheden van uw bestaande medewerkers actueel te houden. Nieuwe, jonge mensen hebben een frisse kijk op het vak en nemen actuele kennis en nieuwe inzichten met zich mee. Als door SBB erkend leerbedrijf leveren we een bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap van de reisspecialist en werken we mee aan een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt.

Stichting Spots

SPOTS is een Nederlandse stichting die zich inzet voor wilde katachtigen en dan vooral de cheeta, luipaard en leeuw. Van voorlichting tot ludieke acties; SPOTS doet alles om deze dieren onder de aandacht te krijgen. En dat is hard nodig want deze dieren dreigen uit te sterven. SPOTS vindt het essentieel dat hulp gegeven wordt aan deze dieren levend in het wild. Dus geen ondersteuning aan opvangcentra maar liever aan lokale projecten, veelal in Afrika, die zich inzetten voor de dieren in het wild. Hoewel de projecten soms dieren moeten opvangen, en SPOTS dan helpt met adoptie programma’s, gaat de voorkeur naar projecten die zich richten op de wilde katachtigen in het wild. Reisbrigade ondersteunt het idee dat we leven in een wereld waarvan ook de generaties na ons nog kunnen genieten met prachtige dieren; in de vrije natuur.

Partner Stichting Spots
Partner ECPAT

ECPAT

ECPAT International is in 1990 opgericht om een einde te maken aan kinderprostitutie in relatie tot reizen in Azië (de naam is een afkorting van End Child Prostitution in Asian Tourism). Vanaf 1996 is het werkveld van de organisatie uitgebreid naar alle vormen van commerciële seksuele uitbuiting en werkt ECPAT wereldwijd aan onderzoek, bewustwording en lobby via onder andere campagnes. ECPAT heeft zichzelf als taak gesteld een einde te maken aan de seksuele uitbuiting van kinderen en Reisbrigade kan natuurlijk niet anders dan deze missie volledig ondersteunen. Geweld tegen kinderen, waaronder seksuele uitbuiting en misbruik, treft naar schatting een miljard kinderen wereldwijd en is een groeiend en steeds complexer wordend misdrijf. Het overkomt kinderen uit alle sociaal-economische groepen, van alle opleidingsniveaus, uit alle etnische en culturele groepen en in elke geografische regio.

Sociaal Werkkoepel Amsterdam

De Sociaal Werkkoepel is een Amsterdams netwerk voor sociaal werk. De Sociaal Werkkoepel is in maart 2018 opgericht door de Gemeente Amsterdam omdat veel Amsterdammers langs de kant staan. De gemeente faciliteert hiermee onderlinge samenwerking. Als sociale onderneming met een maatschappelijke visie ondersteunt Reisbrigade het belang van verbinden want we geloven dat solidariteit werkt, zowel ter plaatse (op de bestemmingen) als thuis, middenin de Baarsjes in Amsterdam-West waar ons kantoor staat. Voor ons is Sociaal Werkkoepel een netwerkorganisatie van bedrijven, sociale firma’s en maatschappelijke organisaties waarin we samen met andere ondernemers verbinden, zakendoen met maatschappelijke impact en sociaal werk bieden. Door een efficiënte en effectieve samenwerking bouwen we samen aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Partner-Sociaal-Werkkoepel-Amsterdam
Back To Top