Kenia

Kenia heeft fantastisch veel te bieden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en dus helpen wij je graag. Tijdens het plannen van een rondreis Kenia houden we rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons reisaanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, koppels, gezinnen, families en (privé)groepen.

Onze reizen

Hieronder vind je verschillende rondreizen naar Kenia. Je kan selecteren naar gezelschap of op thema. Zit er een rondreis Kenia voor je tussen, dan kan je deze direct aanvragen, met jouw aanvullende wensen of opmerkingen erbij. Wij zetten dan jouw favoriete rondreis Kenia geheel vrijblijvend om in een passend reisvoorstel.

Nicole, Erik & Mark:

“Prachtige reis gemaakt. Alles was perfect geregeld. Onze chauffeur/reisbegeleider was vriendelijk, altijd op tijd en een zeer prettige reisgenoot met veel kennis over het land de dieren en overige natuur.”

Madaraka Express trein, Kenia

Madaraka Express

Sinds 2017 kan je de Madaraka Express trein nemen tussen Nairobi en Mombasa. Deze trein werd door Chinezen gebouwd en is de vervanger van de oude koloniale trein die door de Britten werd gebouwd om Mombasa te verbinden met het Victoriameer. Een duurzaam alternatief én een leuke manier van reizen want je komt gegarandeerd in contact met andere treinreizigers. Hier ontstaan vaak de leukste gesprekken en kennismakingen!

Jambo! Jambo bwana!

Habari gani? Mzuri sana. Wageni, Wakaribishwa, Kenya yetu. Hakuna Matata! Huh? Ja, begin het alvast te leren want het is een liedje dat je echt overal zal horen. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Kenia is meer dan alleen de Masai Mara

Akkoord, je gaat niet op safari naar Kenia zonder een bezoek te brengen aan de Masai Mara. Je gaat ook niet naar Parijs zonder de Eiffeltoren te bezoeken, naar Brussel en niet bij Manneke Pis gaan kijken (tenzij je hem niet kan vinden want zo groot is hij niet) of naar Cambodja zonder naar Angkor Wat te gaan. Enfin, een bezoek aan Kenia is niet compleet zonder de Masai Mara. Maar… er is nog veel meer in Kenia. Een van mijn favoriete parken is het Samburu reservaat. Veel minder toeristen en dieren die je nergens anders in Kenia zal vinden. Of Amboseli, een klein park vlakbij de grens met Tanzania, waar je de mooiste foto’s kan maken van de Kilimanjaro. En dan hebben we het nog niet gehad over Laikipia, Ol Pejeta, Tsavo of Aberdares.

Lees meer

Impact met Reisbrigade

Reisbrigade biedt – al zeggen we het zelf – mooie reizen aan. Wie met Reisbrigade reist, weet dat we meer bieden dan alleen mooie reizen, namelijk een positieve impact op de lokale bevolking van plaatsen waar jullie naartoe gaan. We streven ernaar een reis aan te bieden die jullie onvergetelijke herinneringen geeft en waarbij de lokale bevolking optimaal profiteert van het bezoek.

Hoe we dat precies aanpakken, lees je op onze impactpagina’s. Hier vertellen we honderduit over onze Verandertheorie (Theory of Change), ons beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de verschillende projecten die we ondersteunen. Omdat we willen laten zien dat we oprecht zijn en geloven in samenwerkingen, zijn we partnerschappen aangegaan met Social EnterpriseCode Sociale Ondernemingen en MVO Nederland.

Meer impact

Stichting Spots

Reisbrigade is supporter van Stichting Spots, deze organisatie zet zich in voor wilde katachtigen in Afrika. Zo ondersteund Stichting Spots lokale projecten die zich inzetten voor de dieren in het wild. Reisbrigade heeft verschillende dieren geadopteerd. Hierbij gaat het dan om dieren die door omstandigheden helaas niet meer in de vrijheid kunnen leven. Het doel van Stichting Spots is namelijk dat de dieren kunnen leven in de vrije natuur.

Accommodaties

safaritent van Mara Eden

Mara Eden Safari Camp

ComfortMasai Mara nationaal park

Mara Eden Safari Camp is een klein maar sfeervol en comfortabel camp in Masai Mara nationaal park aan de Mara rivier. Het bestaat uit een tiental ruime safaritenten met een eigen badkamer en eigen veranda. De tenten zijn smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien.

Je kunt genieten van de prachtige omgeving vanaf je veranda of samen met je medegasten in de gezamenlijke lounge. ’s Avonds schuif je aan in het restaurant voor een maaltijd van verse ingrediënten, en voor wat ontspanning tussen de safari’s kun je gebruik maken van het het zwembad.

Kibo Safari Camp

Kibo Safari Camp

ComfortAmboseli nationaal park

Kibo Safari Camp is een groot, sfeervol camp vlakbij de ingang van het Amboseli nationaal park, een prachtige ligging met schitterend uitzicht op de Kilimanjaro en de omliggende savanne.

Er zijn meer dan 70 accommodaties: ruime, stevige tenten met elk een eigen badkamer en heerlijke veranda. Door de ruime opzet en de mooie ligging tussen acacia bomen, voelt het camp als kleinschalig aan. Er is een goed restaurant en een fijn zwembad, ideaal na een warme safaridag.  

Ashnil Mara Tented Camp

Ashnil Mara Tented Camp

LuxeNarok

Ashnil Mara Tented Camp ligt in het Masai Mara nationaal park en dichtbij de Mara Rivier. Deze plek is perfect voor als je de Grote Migratie wilt bekijken. Relax na een dag vol game drives, geniet van de omgeving of neem wat te drinken bij de bar. De tenten zijn luxe ingericht en kijken uit om de fraaie landschappen.

Lake Nakuru Sopa Lodge

Lake Nakuru Sopa Lodge

ComfortLake Nakuru

De lodge heeft 60 kamers. De kamers zijn ruim en voorzien van alles wat je nodig hebt. Boek vanuit de lodge verschillende game drives, natuurwandelingen en dineren in de natuur. Wil je liever meer relaxen? Bestel wat te drinken aan de bar, neem een duik in het zwembad of koop nog wat souvenirs in de gift shop.

Sweetwaters Tented Camp

Sweetwaters Tented Camp

ComfortNanyuki

Jullie slapen hier in echte (ruime) safaritenten die mooi zijn opgesteld rond een waterhole. De tenten zijn voorzien van een badkamer, toilet en douche. Het enige wat je nog hoeft te doen, is een lekker drankje te bestellen en wachten tot de dieren komen. Makkelijk, toch! De tenten zijn van alle gemakken voorzien.

Back To Top