Inspiratie

Jambo! Jambo bwana!

“Habari gani? Mzuri sana. Wageni, Wakaribishwa, Kenya yetu. Hakuna Matata!” Huh? Ja, begin het alvast te leren want het is een liedje dat je echt overal zal horen. Zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd!

Kenia is meer dan alleen de Masai Mara

Akkoord, je gaat niet op safari naar Kenia zonder een bezoek te brengen aan de Masai Mara. Je gaat ook niet naar Parijs zonder de Eiffeltoren te bezoeken, niet naar Brussel zonder bij Manneke Pis gaan kijken (tenzij je hem niet kan vinden want zo groot is hij niet) en niet naar Cambodja zonder naar Angkor Wat te gaan. Enfin, een bezoek aan Kenia is niet compleet zonder de Masai Mara. Maar… er is echt nog veel meer te zien in Kenia. Een echte aanrader vinden wij  het Samburu reservaat: veel minder toeristen en juist wel veel dieren die je nergens anders in Kenia zal vinden. Of Amboseli, een klein park vlakbij de grens met Tanzania, waar je de mooiste foto’s kan maken van de Kilimanjaro. En dan hebben we het nog niet gehad over Laikipia, Ol Pejeta, Tsavo of Aberdares.

Debuut als reisbegeleidster

Kim begon haar carrière als reisbegeleidster in Kenia. “Vol spanning stond ik mijn groep op te wachten op de luchthaven van Nairobi. Ze zouden met de ochtendvlucht aankomen en we reden onmiddellijk door naar Amboseli nationaal park. Ik was erg zenuwachtig, maar ze stelden me als snel op mijn gemak. Het was een jonge groep en met z’n allen hebben we een geweldige tijd gehad” Het ging allemaal goed met het begeleiden van van die reis en zo begon de liefde van Kim voor Kenia.

Tip van Kim!

Griet Hendrickx is een vriendin van Kim. Zij is een fotografe die ongelooflijk mooie beelden maakt van onder andere Oost-Afrika. Het prachtige eiland Lamu heeft haar hart gestolen. Door haar vele contacten heeft ze een ruim netwerk van lokale ambachtslui met wie ze samen de mooiste producten verkoopt via Lulu-Stories. Een prachtige Kikoy doek is altijd handig, zowel thuis als op reis.

Tessa & Elroy:

“Tijdens de reis stond Reisbrigade online steeds voor ons klaar, maar eigenlijk was alles al zo goed geregeld dat we alleen maar ‘jaloersmakende’ fotootjes hoefden door te sturen.”

Praktische tips

Beste reistijd

Kenia ligt rond de evenaar, het is er dus het hele jaar aangenaam. Het hoogste punt van Kenia is Mount Kenia met z’n 5.199 meter en is bedekt met een laagje eeuwige sneeuw. Beste periode om deze uitdagende berg te beklimmen is van jan-maart of van juni-oktober. Safari en strand kunnen het hele jaar door, want in Mombasa blijven de temperaturen rond de 30 graden.  Lees onze info over de beste reistijd voor Kenia. Wil je naar Kenia voor de Grote Trek dan is de beste reistijd voor een Kenia rondreis vanaf augustus, september tot oktober. Lees ook ons blog over de beste reistijd voor de grote trek.

Vaccinaties

Vaccinaties voor je rondreis naar Kenia zijn niet verplicht, ook niet voor corona. Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Als je een tussenstop maakt of reist vanuit een land waar Gele koorts heerst dan is een vaccinatie hiervoor wél verplicht. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Thuisvaccinactie.

Paspoort/Reispas en visum

Voor je begint aan je rondreis door Kenia is het belangrijk alle reisdocumenten op orde te hebben. Bij aankomst in Kenia moet je in het bezit zijn van een geldig visum, deze kun je gemakkelijk online aanvragen. In het paspoort moet je nog minimaal twee lege pagina hebben en bij aankomst in Kenia moet deze nog 6 maanden geldig zijn.

Leuke weetjes

Een safari in Kenia kun je heel goed combineren met een safari in Tanzania. De landen zijn immers buurlanden. Jammer genoeg denken beide landen daar net iets anders over en zien ze elkaars safari wagens liever niet in elkaars parken (lees: ‘het kan wel maar is veel duurder’). De beste oplossing: genieten van een safari in Kenia en vervolgens afscheid nemen van je chauffeur/gids aan de grens met Tanzania (Namanga of Isebania), waar je nieuwe Tanzaniaanse chauffeur je staat op te wachten. En inderdaad, wij kunnen dat voor je regelen. Doen we graag!

Onze blogs over Kenia

Boekentips Reisbrigade Kenia
Boekentips: Kenia
Inpakstress? Zo pak je je reistas perfect in!
Een verre rondreis en toch duurzaam?!
Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?

De mooiste foto’s van onze reizigers

Natuurlijk zie je hier vooral onze eigen foto’s, en af en toe gebruiken we een foto van een beeldbank, maar veel liever tonen we jullie foto’s. Als het even kan, gemaakt tijdens een reis met Reisbrigade 😉 maar dat hoeft niet. Heb jij nog prachtige foto’s die je graag aan iedereen wil laten zien, stuur ze naar ons en we plaatsen ze met alle liefde op onze website! We ontvangen ze graag per mail (info@reisbrigade.nl), voor meerdere foto’s is WeTransfer is de ideale manier om te versturen. Alvast veel dank!

Deel hier je foto’s
Back To Top