Beste reistijd voor Kenia

Kenia heeft fantastisch veel te bieden, zoals het beroemde Masai Mara reservaat, bekend van de Grote Trek van de gnoes, zebra’s en gazellen en een aantal prachtige minder bekende parken (met minstens zoveel unieke dieren en minder toeristen). Een prachtige safari bestemming, maar wanneer kan je het beste naar Kenia reizen? Kenia ligt rond de evenaar, het is er dus het hele jaar aangenaam qua temperatuur! Wel zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden bij het plannen van je rondreis door Kenia zoals de regen- en droge periodes. Afhankelijk van wat jullie willen zien en doen, geven we de beste reistijd per seizoen. 

Beste reistijd voor Kenia
zebra's in het Ol Pejeta natuurreservaat

algemeen

De beste periodes voor een reis door Kenia zijn de relatief koele en droge periode van juni tot half oktober en de hete droge periode vanaf eind december tot en met februari. Je rondreis afsluiten met een paar dagen aan het strand kan het hele jaar door, want in de omgeving van Mombasa, waar je een aantal mooie stranden vindt, blijven de temperaturen rond de 30 graden. Wil je naar Kenia voor de Grote Trek dan is de beste reistijd voor een Kenia rondreis vanaf augustus, september tot oktober. Lees voor meer info daarover vooral ook ons blog over de beste reistijd voor de Grote Trek. De beste periode om Mount Kenya (of de Kilimanjaro) te beklimmen is een van de droge periodes: januari en februari of juni tot eind oktober.

juni, juli, augustus, september

Vanaf juni is het relatief koel en valt er slechts af en toe een korte regenbui; dit is een prima periode om Kenia te bezoeken. Vooral in juni is het land nog groen en weelderig door de regen van de afgelopen periode en is de temperatuur nog niet te hoog! In juli wordt het landschap weer droger maar blijft de temperatuur aangenaam. Omdat er weinig regen valt, zullen de dieren op zoek gaan naar de waterplaatsen, hierdoor is het wild relatief eenvoudig te vinden! Juni en juli zijn prachtige (en populaire) maanden voor een safari, wil je naar Kenia voor de Grote Trek dan kun je het beste pas vertrekken in augustus. Wil je de Mount Kenia beklimmen? Dat is deze droge periode een goede tijd: je vermijdt de regenbuien en je hebt de meeste kans op helder weer met bijbehorend mooi uitzicht!  

september, oktober, november

Dit is het einde van de droge tijd, met slechts af en toe een korte regenbui, vanaf half oktober zal het vaker gaan regenen. De periode oktober en november was altijd de korte en minder zware regentijd, met vooral ’s nachts regenbuien maar de laatste jaren lijkt er in deze periode steeds meer regen te vallen. Overdag wisselen de buien af met zonnig weer, maar de buien die vallen kunnen pittig zijn. 

december, januari, februari, maart

Vanaf eind december begint de droge en hete periode die zal duren tot en met februari. Dit is de beste periode om naar Kenia te reizen, hoewel je natuurlijk rekening moet houden met hoge temperaturen en met het hoogseizoen (en de hoge prijzen) rond de feestdagen in december. Deze maanden geven de grootste kans op het spotten van veel wild: door de aanhoudende droogte verzamelt het wild zich in de gebieden waar nog wel water te vinden is, de chauffeurs en rangers weten precies waar dat is!
Aan het einde van de droge tijd, zal het steeds warmer worden, aan de kust kan het in februari door de hoge luchtvochtigheid benauwd zijn, maar dat hoeft geen probleem te zijn als je verder weinig meer hoeft te doen dan ontspannen en zwemmen. Wil je de Mount Kenya beklimmen? Dat is deze droge periode een goede tijd: je vermijdt de regenbuien en je hebt de meeste kans op helder weer (met mooi uitzicht!).

maart, april, mei, juni

In maart gaat het regenen en dat is het begin van het lange regenseizoen, met zware regenval en daardoor slecht begaanbare wegen. De regen houdt meestal aan tot en met mei. Toch kan je best op safari gaan in deze periode, want de regentijd heeft ook voordelen: de prijzen van de lodges zijn lager, er zijn minder toeristen en de natuur is mooi groen. Eigenlijk is het best een goede tijd om te gaan, zeker nu het lijkt alsof deze regentijd wat minder heftig is dan voorheen. Dus: hou je van groene natuur en ben je niet bang voor wat avontuur (lees: modderige wegen) dan kan je zeker op safari in deze maanden!

Met Reisbrigade naar Kenia?

Lijkt het je leuk om met Reisbrigade op reis te gaan naar Kenia? Wij hopen van wel. Wist je dat we tijdens je reis 24 uur per dag bereikbaar voor je zijn? Dat is prettig als je ineens nog een vraag hebt of even je gelukzalige moment met ons wil delen. Neem snel contact op en laten we samen aan de slag gaan voor je volgende rondreis!

Voorstel op maat?

Onze blogs over Kenia

Boekentips Reisbrigade Kenia
Boekentips: Kenia
Inpakstress? Zo pak je je reistas perfect in!
Een verre rondreis en toch duurzaam?!
Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?
Back To Top