Boekentips: Kenia

Heb je reisplannen naar Kenia en wil je je goed voorbereiden? Hou je net zoals wij van lezen? Blijf dan vooral op deze pagina, want wij geven hieronder onze persoonlijke favoriete Kenia reisgidsen en leesboeken; onze boekentips om jouw reis naar Kenia optimaal voor te bereiden en meer diepgang te geven.

Reisbrigade raadt Reisboekhandel Evenaar aan, de laatste onafhankelijke reisboekhandel van Amsterdam! In hun winkel aan de Singel in het centrum van Amsterdam vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Van een reisgids tot een wandel- of wegenkaart van vrijwel elk land ter wereld; een walhalla voor de reiziger die zich perfect wil voorbereiden op vakantie of reis. Ga dus vooral eens bij ze langs!

Niet in de gelegenheid om langs te gaan? Je kunt natuurlijk je reisboek of gids ook online bestellen! Dat kan via meerdere kanalen, maar ook bij online bestellen geven wij de voorkeur aan een echte specialist zoals Reisboekhandel Evenaar. De boeken en gidsen die wij aanbevelen, kun je eenvoudig bestellen door te klikken op de foto van het boek, zo makkelijk kan het zijn ;-).

Tip van Jetty

Jetty ging met Reisbrigade naar Namibië en wees ons op reisboekhandel De Noorderzon in Arnhem. “Ideaal voor jullie reizigers uit het oosten van het land”, vertelde ze. Ze zitten in een oud pand met veel sfeer en kunnen echt alle reisboeken leveren. “Ik heb hier al mijn kaarten van China tot Zimbabwe gehaald. Ze zoeken echt alles voor je op.”

Kenia-boekenips-een-wolkenkrabber-op-de-savanne

Een wolkenkrabber op de savanne

Koert Lindijer

Koert Lindijer is sinds 1983 correspondent in Afrika voor NRC Handelsblad en NOS Radio. Toen hij in 1973 voor het eerst aankwam in de Keniaanse hoofdstad Nairobi was dat nog een rustig, slome tuinstad. Tijdens zijn correspondentschap veranderde Nairobi in een miljoenenstad. Een wolkenkrabber op de savanne is een goed geschreven verslag van zijn Afrika-correspondent waarin hij schrijft over Eritrese rebellen, de genocide in Rwanda, zijn vriendschap met de Maasai en over het leven van alledag. Ook kom je als lezer van alles te weten over hoe eeuwenoude tradities het stedelijke leven blijven bepalen.

Het boek geeft een goed beeld van de (niet altijd positieve) ontwikkelingen in Oostelijk Afrika en zet dit met kennis van zaken in een breder perspectief. Een echte aanrader!

Safarigids

Oost-Afrika

Tijdens je safari in Kenia (en andere landen in Oost-Afrika) ga je kennismaken met de unieke Afrikaanse fauna en flora. In de nationale parken in Oost-Afrika zul je diersoorten zien die je nergens anders zult vinden. In deze zeer uitgebreide gids worden zowel de nationale parken als de dieren die er leven uitgebreid en overzichtelijk beschreven.

Safarigids Oost-Afrika is een zeer uitgebreide gids, mooi gebonden, daardoor wel wat zwaar om de hele dag bij je te dragen. Maar als naslagwerk, als je op wilt zoeken welk dier je voor de lens hebt of had (of door de verrekijker hebt gezien) dan mag dit boek niet in je bagage ontbreken!

Kenia-boekentips-Safarigids-Oost-Afrika
Tanzania-boekentips-Bush-Life.

Bush Life

Caroline Langevoord

Dit mooie, gebonden boek staat vol persoonlijke verhalen die Caroline Langevoord schreef over haar leven als safarigids in Oost-Afrika. Ze vertelt over haar gamedrives, met interessante wetenswaardigheden over dieren en hun bijzondere leefomgeving. Laat je meevoeren naar de Afrikaanse savannes en geniet van de prachtige natuur!

Naast haar verhalen vind je door Caroline gemaakte foto’s en schetsen van een Afrikaanse illustrator. Bush Life is een boek vol met waargebeurde wilde verhalen, interessante weetjes en prachtige foto’s.

It’s our turn to eat

Michaela Wrong

Interessant en goed geschreven boek dat inzichtelijk maakt hoe corruptie en de strijd daartegen zich in de jaren na president Moi heeft afgespeeld. Het is niet het gebruikelijke Ik-droomde-van-het-mooie-Afrika-verhaal, maar het draagt wel bij aan het begrip van de mensen in het land waar je doorheen reist. Het is alleen in het Engels verschenen, niet meer overal verkrijgbaar, maar wel een aanrader om een realistisch beeld te krijgen.

Kenia-boekenips-its-our-turn-to-eat-
Tanzania-boekentips-dominicus-reisgids.

Dominicus Reisgids

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Iedereen heeft z’n favoriete reisgids wanneer hij op reis gaat. De ene zweert bij een Lonely Planet en de andere gaat niet op pad zonder een Capitool gids. Als je met Reisbrigade je reis boekt, heb je eigenlijk geen Lonely Planet of Bradt guide nodig, want alle accommodaties zijn reeds voor je geboekt. Wij zijn daarom fan van de reisgidsen van Dominicus. Deze zijn in het Nederlands, dat leest vaak toch net iets gemakkelijker. Ze geven uitstekende achtergrondinformatie en zijn altijd up-to-date. Ideale lectuur dus voor de avontuurlijke en geïnteresseerde reizigers.

De Dominicus Reisgids Kenia Tanzania Zanzibar op dit moment helaas alleen nog tweedehands beschikbaar. 

Onze blogs over Kenia

Back To Top