Wie zijn wij?

Wie wij zijn? Een klein team van gepassioneerde reizigers! Linda vindt niets leuker dan spreken met mensen over onze bestemmingen. Als je ons belt, is de kans groot dat je haar aan de lijn hebt. Marije is de grootste Zuid-Afrika liefhebber van ons allemaal. Ze maakt de allermooiste reisvoorstellen, en zorgt dat op kantoor alles op rolletjes loop! Mable verzorgt achter de schermen de afhandeling van alle reizen. Mildred is onze taalvirtuoos, en zorgt ervoor dat we in keurig Nederlands blijven schrijven. Verder verzorgt ze de marketing (oei, is dat wel een Nederlands woord?) en selecteert ze onze stagiaires. Karin is al zo vaak in Indonesië geweest, dat ze de tel is kwijtgeraakt. Zij zet al onze Indonesië reizen in elkaar (als ze niet op reis is). Chantal is onze Nederlandse in België en weet alles over verantwoord reizen. Tot slot hebben we nog Kim en zij is – om het moeilijk te maken – onze Belgische in Nederland. In 2015 besloot ze om haar eigen organisatie op te richten, zodat ze alles zelf kon bepalen en is Reisbrigade geboren. Naast haar werk bij Reisbrigade is Kim ook nog voorzitter van VvKR.

Reisbrigade-wie-zijn-wij-Kim in Srilanka

Kim

Karin-wie-zijn-wij-5

Karin

Wie-zijn-wij-Marije-1

Marije

Reisbrigade_Chantal-Wie-zijn-wij-

Chantal

Linda-wie-zijn-wij

Linda

Reisbrigade-wie zijn wij-Mildred

Mildred

Mable-wie-zijn-wij-1

Mable

Nikki_wiewijnwij_preview

Nikki

Kim

Ik ben Kim Nooyens, een Vlaamse die in Amsterdam woont. Samen met mijn man Rogier en onze dochters Janne (2014) en Eva (2016) reizen wij de wereld rond. In september 2015 heb ik Reisbrigade opgericht.

Tja, waar zal ik beginnen? Ik praat veel met toekomstige reizigers, ik maak de reisvoorstellen, ik probeer de lijnen uit te zetten waar we met Reisbrigade naartoe willen, ik beantwoord de telefoon (ook als die ‘s nachts gaat omdat iemand in Vietnam een vraag heeft) en je kunt me tegenkomen op de beurzen die we bezoeken. Kortom: ik ben een manusje van alles.

Andere geuren, nieuwe smaken, onbekende groenten en fruit, …. dat het helemaal anders is dan wat je gewend bent van thuis. Geen Appie, maar een onbekende winkel. Kruiden die je nog nooit hebt gezien, fruitkraampjes onderweg, andere temperaturen. En verder:

  • vroeg opstaan om op zoek te gaan naar dieren
  • palmbomen, die maken me instant vrolijk
  • struinen over lokale marktjes
  • nieuwe gerechten proberen
  • mijn meisjes die vriendjes maken met lokale kinderen zonder daarbij taal nodig te hebben.
  • Cliché misschien, maar ik word elke keer weer heel gelukkig van Kaapstad in Zuid-Afrika: bergen, zee, relaxte bevolking, heerlijke wijnen en goede restaurants.
  • Niet een plek maar ik zou elke dag wel op game drive kunnen, daar mag je me altijd voor wakker maken. Voor een Afrikaanse zonsopgang ook trouwens.
  • Het oude kwartier in Hanoi en dan op een laag krukje in een achterafstraatje met een kom Pho.

Dat blijft een uitdaging want er is nog geen oplossing voor de CO2 die wordt uitgestoten om op de bestemming te geraken. Toch wil ik niet zeggen dat er geen verre reizen meer gemaakt kunnen worden, want een andere cultuur verrijkt je en het zorgt voor veel inkomsten ter plaatse. Mijn advies: blijf reizen, blijf je verwonderen, blijf langer, gebruik meer lokaal vervoer en gebruik je gezond verstand. Trouwens, je hoeft helemaal niet elk jaar ver weg. Verder is niet alleen het duurzame aspect belangrijk, er zijn ook sociale afwegingen. Met een reis naar een verre bestemming kun je de sociaal economische positie van de lokale bevolking enorm verbeteren, want door je komst zijn er mensen aan het werk (hotels, gidsen, winkels, chauffeurs). Kortom, goed doen door op vakantie te gaan! Dat is toch juist geweldig?

DR Congo staat al jaren met stip op 1. Ik ben er ooit twee uur geweest maar wat zou ik graag nog een keer teruggaan. Mijn vader is er geboren, in Bukavu, en zou heel graag die regio gaan bezoeken. Eindelijk de plekken zien waar mijn grootouders altijd over spraken. En als ik er dan ben, dan beklim graag de Nyiragongo vulkaan en ga ik op zoek naar de gorilla’s.

Werken? En verder: ik lees graag. Wandelen om toch maar elke dag die 10.000 stappen te halen. Uitstapjes met Rogier en de dochters. We hebben allemaal een museumkaart en daar maken we graag en veel gebruik van. En samen nadenken over onze volgende reis!

Marije

Ik ben Marije en woon samen met mijn man Sjors en dochter Hannah (2021) in een klein dorp vlakbij Den Bosch. In 2016 heb ik Kuyo Afrika opgericht en sinds februari 2023 hebben Kim en ik de handen ineen geslagen om zo nóg meer duurzame impact te kunnen maken. 

Bezig zijn met mijn passie; reizen op een zo duurzaam mogelijke manier voor mens en dier. Ik ben veel in contact met reizigers en hoop daarmee bij te kunnen dragen aan onvergetelijke reizen. Verder ben ik verantwoordelijk voor de operationele aansturing van zowel Reisbrigade als Kuyo Afrika. Ik zorg ervoor dat een ieder zo goed mogelijk hun werk kan doen, begeleid waar nodig en ben altijd op zoek naar mogelijkheden om het nóg beter of slimmer te doen.

Zonder twijfel is dat zelfstandig rondrijden op zoek naar wild. Ik heb hierbij een zwak voor olifanten en de grote katachtigen, maar kan ook genieten van een kleurrijk vogeltje of me verwonderen over een termietenheuvel.

Hoewel ik er al vaak ben geweest blijft dit toch Zuid-Afrika. De toegankelijkheid van het land, de diversiteit in landschappen maar ook de vriendelijke mensen en natuurlijk de wilde dieren maken dit voor mij een magische bestemming.

Hoewel vliegen per definitie helaas nog niet duurzaam is, geloof ik er wel in dat je eenmaal op bestemming veel kunt doen om je reis zo duurzaam mogelijk in te richten. Zo ben ik groot fan van kleinschalige accommodaties waarbij je direct een bijdrage levert aan de locals, maar besteed ik daarnaast ook veel tijd en aandacht aan reizigers informeren over hoe je zo duurzaam mogelijk op reis kunt gaan. Denk hierbij aan informatie over waar je op kunt letten als het gaat om activiteiten waar ook dieren bij betrokken zijn, maar ook welke souvenirs je wel of beter niet kunt kopen.

Ik zou graag Tanzania en Kenia willen bezoeken, maar bijvoorbeeld ook de Seychellen en Mauritius staan hoog op het lijstje. Hoewel ik Zambia en Zimbabwe al wel een keer bezocht heb, zou ik ook deze landen graag beter willen leren kennen. Een echte Afrika fanaat dus 🙂

Gelukkig vind ik mijn werk leuk, maar daarnaast breng ik ook graag tijd door met mijn man Sjors en dochter Hannah (2021). Ik vind het ook heerlijk om af te spreken met vriendinnen of in mijn eentje iets te ondernemen.

Linda

Ik ben Linda Buijsman en woon samen met mijn 2 dochters Lisa (2011) en Eva (2014) in de Bollenstreek. Sinds 4 jaar werk ik bij Reisbrigade (met een kleine onderbreking tijdens de corona).

Ik heb contact met reizigers over hun reiswensen. Dit is meestal telefonisch maar ook via de mail. Daarna puzzel ik een mooie reis in elkaar en zoek ik vluchten uit. Ook heb ik contact met onze lokale partners en luchtvaartmaatschappijen als er vragen of problemen zijn. Verder zijn er altijd 1001 kleine klusjes die tussendoor gedaan moeten worden maar ik houd juist van de afwisseling die dit werk biedt.

Het is iedere keer weer bijzonder om in een compleet andere wereld te zijn als je op reis bent. De bevolking, de geuren, eetkraampjes op straat, de natuur, de gebouwen, mooie stranden, palmbomen, de warmte en (vooral in Azië) de chaos op straat, ik hou er van! Dat geeft mij echt het gevoel dat ik op reis ben, ver weg van Nederland.

Er zijn zoveel mooie landen maar de mooiste reizen die ik tot nu toe heb gemaakt, zijn naar Vietnam & Cambodja, Brazilië en de Filipijnen.

Het is zo’n voorrecht als je de wereld kunt ontdekken en verre reizen kunt maken. Natuurlijk is het niet duurzaam om (ver) te vliegen maar in het land zelf, probeer ik zo verantwoord mogelijk te reizen. Ik overnacht bijvoorbeeld graag in kleinschalige accommodaties, eet zoveel mogelijk in lokale restaurantjes en maak gebruik van lokaal vervoer. Op deze manier blijft het geld in het land.

Ik zou heel graag een rondreis door Thailand willen maken met mijn dochters. Ik kan niet wachten om ze meer van de wereld te laten zien dan alleen Europa, waar ze tot nu toe zijn geweest. Ook Colombia lijkt mij een fantastisch land en staat daarom erg hoog op mijn wensenlijstje!

Ik hou van het strand, alleen wel als het lekker weer is. Dus als de zon schijnt en ik ben vrij dan ben ik daar te vinden! Een boekje lezen en series kijken vind ik ook ontspannen. En natuurlijk tijd doorbrengen en leuke dingen doen met mijn meiden.

Mable

Ik ben Mable Sikazindu van der Meulen, een Zambiaanse, groentje in de Nederlandse taal en achter de schermen werkzaam bij Reisbrigade. Ik woon in Apeldoorn samen met mijn man en drie kinderen Saliya ( 2007), Phil ( 2012) en Kathryn( 2014). 

Ik heb het overzicht van de backoffice, verzorg de afhandeling van de reizen en zorg dat alles tot in de puntjes goed geregeld wordt.

Ik hou ervan nieuwe bestemmingen te bezoeken, ook buiten de gebaande paden. Ik zou graag willen denken dat ik een ervaren reiziger ben, omdat ik hou van zinvolle betrokkenheid bij de cultuur of mensen van een bestemming. Naast de cultuur ben ik ook een gastronoom,  ik hou van eten proeven!

Oh wat een lastige vraag, er zijn zoveel mooie bestemmingen en enkele van mijn favorieten zijn Zambia, Zuid Afrika, Botswana en de Seychellen.

Duurzaamheid is een breed onderwerp dat vrijwel overal hoog op de agenda staat om te verbeteren, en toerisme is daarbij geen uitzondering.  Verre reizen en duurzaamheid zijn een bijna onmogelijke combinatie; dat gezegd hebbende, kan je wel keuzes maken die duurzamer zijn in de breedste zin van het woord.

Zoveel te zien, maar zeker een gorilla-trekking in Rwanda of Oeganda. Strandbestemmingen; ik ben dol op de Malediven en de Seychellen. Als laatste wens heb ik het ervaren van de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania. En ook de oosterse keuken zoals India, Vietnam en Thailand.

Naast mijn werk ben ik graag actief, dus je zult me zeker vinden in de sportschool of in de zomer buiten hardlopend, terwijl ik verborgen juweeltjes op het platteland ontdek met de familie.

Karin

Ik ben Karin, ben begonnen met reizen in 1992 en nooit meer opgehouden! Sinds ik mijn man heb ontmoet, heb ik hem ook snel aangestoken met het reisvirus. 

Alles wat te maken heeft met Indonesië pak ik voor Reisbrigade op. Ik heb hier al veel gereisd waardoor ik vanuit mijn eigen ervaringen advies kan geven voor mooie rondreizen door Indonesië. Daarnaast stel ik ook de inspiratiereizen voor deze bestemming op de website samen.

De geuren, de andere taal, de markt, contact met lokale bevolking. Mijn best doen om me verstaanbaar te maken en dan uitgelachen worden, omdat ik weer iets helemaal fout zeg…

Indonesië staat met stip bovenaan. Daar ben ik het het gelukkigst. Ik vermoed toch ergens wat Indische genen… Maar er zijn nog meer bestemmingen waar ik graag kom, zoals Iran en Kaapverdië en Madagaskar en Cambodja en nog wel veel meer.

Het is moeilijk natuurlijk, die vlucht vooral. Maar ter plekke kun je zeker duurzaam zijn, al zijn het kleine beetjes. Met het openbaar vervoer reizen, eco-accommodaties kiezen, plastic tasjes weigeren. Maar ook je aanpassen aan het land, aan de gebruiken. Dus niet in je bikini of topje op straat, wel een beetje van de taal leren en respect voor lokale gebruiken. Verder doe ik in Nederland extra mijn best om duurzaam te zijn.

Niets eigenlijk. Ik werk ook als reisbegeleider en dan is het fijn om terug te komen op plekken die ik al ken en er vrienden te maken. En ja, er zijn nog heel veel landen die ik niet bezocht heb. Wie weet komt er nog eens wat nieuws bij, maar zo niet, dan ben ik ook heel tevreden.

Ik houd van koken, dus in elk land waar ik kom volg ik graag een kookles. Buiten zwemmen doe ik graag, het hele jaar door. Ook mag ik graag op een terras zitten; waar dan ook ter wereld, maar ook heerlijk in onze eigen tuin!

Chantal

Reisbrigade_Chantal-Wie-zijn-wij-Chantal-Wie-zijn-wij-Reisbrigade

Ik ben Chantal van Gent, een Nederlandse die in Vlaanderen woont. Sinds begin 2020 ben ik moeder van Jasmine en ik vind het een verrijking om haar veel van de wereld te laten ontdekken!

Ik zorg ervoor dat we sociaal en duurzaam zijn, dat zijn mijn belangrijkste onderwerpen. Samen met Kim en met onze reispartners zorg ik ervoor dat de lokale bevolking op onze bestemmingen optimaal profiteert van ons bezoek. Op sociaal en financieel vlak, zodat ons vakantiegeld op de juiste plek terecht komt :-). En natuurlijk doen we dat op een duurzame manier, zodat we nog heel lang mooie reizen kunnen blijven maken.

Eenmaal op reis geniet ik het meeste van het eten bij- en met de lokale bevolking. Alleszins niet het standaard rondje en niet de standaard plekken.

Ik geniet altijd van Azië: een rijke cultuur, prachtige natuur, vriendelijke mensen en (bijna) altijd goed eten.

Voor mij is de basis: ver reizen verrijkt je leven. En áls we dan reizen, dan doen we dit zo verantwoord en zo duurzaam mogelijk.

Ik wil heel graag met mijn peuterdochter naar de markt in Vietnam

Het liefste ga ik reizen, duh ;-). Nieuwe plaatsen verkennen, koffie drinken en in de zon niets doen.

Mildred

Reisbrigade-wie zijn wij-Mildred

Mijn naam is Mildred Zomerdijk, en ik ken Kim sinds ik (ooit) op een beurs op de stand naast haar stond te werken, het klikte en we hielden contact. Ik woon in de polder vlak boven Amsterdam en heb een reeds uitgevlogen dochter. 

Ik hou me vooral bezig met de website: ik schrijf teksten, lees de teksten van anderen na, selecteer de foto’s en zorg ervoor dat onze website goed gevonden wordt. Ook heb ik contact met de toeristische opleidingen en zorg ik voor de werving van nieuwe stagiaires.

De geur, de warmte, de mensen; de drukte op een markt en de rust in de natuur. Dingen doen die je thuis niet doet (zwemmen op rare plekken, springen van een rots, slapen in een boomhut, raften, heel vroeg opstaan). Op de een of andere manier is vroeg opstaan op reis geen probleem voor mij (thuis wel).

Er zijn een paar landen waar ik langer en ook vaker terug ben geweest, dat is natuurlijk niet voor niets: ik hou van Indonesië, Sri Lanka en Mexico.

Duurzaamheid is voor mij ook zorgvuldigheid. Denk goed na bij wat je doet en denk na over de gevolgen van je reis. Zomaar even vliegen voor een onverwachts tripje ga ik niet meer doen. Liever denk ik langer na en maak ik een prachtige reis na een goede voorbereiding. Vliegen is niet het enige waar we over moeten nadenken; ik wil ook dat mijn geld goed terecht komt en dat juist de harde werkers goed betaald worden.

Tot begin maart 2020 was ik nog druk bezig met het boeken van mijn reis naar Zuid-Afrika voor die zomer, ergens in die maand kwam het besef dat het niet door kon gaan. Het is er nog steeds niet van gekomen, dus Zuid-Afrika staat nog steeds bovenaan mijn wensenlijst!

Veel lopen, wandelen en ommetjes maken. Ik ben graag buiten. Bij slecht weer zit ik graag in de bioscoop, liefst overdag als het niet zo druk is. En verder ben ik hoofdsponsor van de kringloopwinkels in mijn omgeving 😉

Nikki

Ik ben Nikki, student Tourism Management aan de BUas in Breda en doe nu mijn afstudeerstage bij Reisbrigade!

Voor mijn afstudeerscriptie onderzoek ik de sociaaleconomische impact voor 2 bestemmingen van Reisbrigade: Vietnam en Thailand. Zo hoop ik Reisbrigade te helpen om een nog betere impact achter te laten met de reizen die we organiseren. Naast mijn onderzoek werk ik 2 dagen mee op het kantoor van Reisbrigade, hier help ik onder andere met reisvoorstellen maken.

Het leukste op reis vind ik: nieuwe culturen leren kennen. Ik vind het dan ook erg leuk om activiteiten te doen die georganiseerd worden door de lokale bevolking en dan met hen in gesprek te gaan. Verder houd ik ook erg van natuur en dan vooral de zee.

Tot nu toe is mijn lievelingsbestemming binnen Europa Italië. Vorige zomer heb ik een roadtrip gemaakt met de auto en toen heb ik heel veel mooie plekken bezocht. Ik heb nog niet veel gereisd buiten Europa, maar dit staat zeker wel op de planning!

Het is nu eenmaal zo dat er voor een verre bestemming gevlogen moet worden, dit zal altijd zo blijven. Ik vind het vooral belangrijk dat wanneer mensen een verre reis maken, ze ook echt voor de cultuur en het land komen. Ik vind het belangrijk om interesse te tonen in een andere cultuur en je aan te passen aan de normen en waarden van het land. Probeer echt te leren van elkaar en bekijk mensen van een andere cultuur niet alsof het vreemden zijn.

Eigenlijk wil ik zo veel mogelijk verschillende bestemmingen bezoeken. Hoog op mijn lijstje staan Vietnam, Zuid-Afrika en Canada. In oktober staat mijn reis naar Vietnam al gepland en ga ik een maand backpacken. Ik heb nog geen complete route uitgestippeld, maar mijn plan is om vooral door noord en midden Vietnam te reizen. Wat ik daar sowieso wil doen is naar Sapa, Ha Giang Loop en Halong Bay.

Naast mijn stage werk ik in een hotel en dit vind ik erg leuk om te doen. Verder houd ik zelf ook erg van uit eten gaan en drankjes doen in de stad met vrienden.

Naomi

Ik ben Naomi en heb voor mijn afstudeerscriptie bij Reisbrigade de nieuwe bestemming Sri Lanka opgezet. Na mijn afstuderen heeft Kim gevraagd of ik voorlopig kon blijven werken en zo zit ik (nog steeds) hier!

Ik ben vooral op de achtergrond bezig met het onderhouden van de website, de systemen waarmee we werken en ervoor zorgen dat alles goed verloopt. Zijn er vragen dan ga ik op zoek naar de antwoorden en loopt iets niet lekker dan kijk ik of ik het proces kan verbeteren.

Bergen! Even geen plat uitzicht maar juist helemaal uitgeput op de top aankomen en daar genieten van een spectaculair uitzicht. Ook kan ik op reis echt genieten van boodschappen doen. Het klinkt misschien stom maar even kijken welk fruit er daar in de schappen ligt bij de lokale supermarkt en of er nog een lekker wijntje uit de regio is om mee te nemen naar het strand.

Tot nu toe zijn mijn lievelingsbestemmingen Nieuw-Zeeland, Indonesië en wat dichter bij huis Italië. Al kan ik niet wachten om meer plekken te ontdekken om deze top 3 weer helemaal om te gooien.

Op dit moment is die combinatie nog een uitdaging denk ik. We moeten eerlijk zijn over hoe belangrijk deze uitdaging is. Een verre reis is niet duurzaam maar je kunt wel bewuste(re) of meer geïnformeerde keuzes maken over je reis. Kijk bijvoorbeeld goed naar de plekken waar je verblijft en hoe je reist op de bestemming. Samen zetten we dan een stap in de juiste richting.

Bovenaan mijn wensenlijstje staat bijna alles wat ik nog niet heb gezien. Zo zou ik heel graag een grote rondreis maken in Zuid-Amerika, op safari in Botswana, rondreizen in een camper in Europa, backpacken door Azië en op een selfdrive in Zuid-Afrika. De wensenlijst overstroomt een beetje, dus hoog tijd om eens ergens te gaan beginnen.

Naast mijn werk ben ik graag actief; je kunt mij in de sportschool vinden, buiten in het bos, op de rug van een paard of op de fiets. Ook sta ik graag in de keuken om weer iets te bakken en ben ik niet bang voor een spelletje, zo lang ik maar win ;).

Back To Top