Cambodja

Cambodja heeft fantastisch veel te bieden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en dus helpen wij je graag. Tijdens het plannen van een rondreis Cambodja houden we rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons reisaanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, koppels, gezinnen, families en (privé)groepen.

Onze reizen

Hieronder vind je verschillende rondreizen naar Cambodja. Je kan selecteren naar gezelschap of op thema. Zit er een rondreis Cambodja voor je tussen, dan kan je deze direct aanvragen, met jouw aanvullende wensen of opmerkingen erbij. Wij zetten dan jouw favoriete rondreis Cambodja geheel vrijblijvend om in een passend reisvoorstel.

Jean & Sien:

Wij hebben een fantastische reiservaring achter de rug met Reisbrigade. Alles was perfect georganiseerd. Leuk type reis waarbij we ook voldoende ruimte en tijd hadden om onze vrije dagen in te vullen.”

Strand en jungle van Koh Rong tijdens rondreis Cambodja

Meer dan alleen maar tempels

De meeste mensen willen graag naar Cambodja om Angkor te zien. Logisch, het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco en is weergaloos. Maar Cambodja heeft zoveel meer te bieden. Denk aan verborgen eilandjes die je nog niet met hordes toeristen moet delen, slaperige dorpjes waar je heerlijk kan fietsen en prachtige groene heuvels waar je de mooiste wandelingen kan maken.

Het koninkrijk van de Khmer

Cambodja, het land dat iedereen kent door Pol Pot en Angkor Wat. Gelukkig is Cambodja veel meer dan dat. Het is een relatief klein land. Voordeel hiervan is dat je het land in twee tot drie weken goed ervaart en beleeft. Ander voordeel is dat het gemakkelijk te combineren is met buurlanden: Laos, Thailand en/of Vietnam.

Wie goed doet, goed ontmoet

Meer dan negentig procent van de bevolking is boeddhist. Ze geven geschenken aan de plaatselijke tempel, delen voedsel uit aan de bedelmonniken en mediteren veel. Het boeddhisme neemt een belangrijke plaats in het dagelijkse leven in. Dit zie je overal in het land, maar zeker tijdens de feestdagen en festivals. Arm of rijk, iedereen helpt en geeft wat hij kan. Wist je dat van iedere man wordt verwacht dat hij gedurende korte tijd een monnik wordt? De meeste mannen gaan het klooster in direct na de schooltijd en voor het begin van een werkcarrière. Iedereen is erg trots wanneer er een monnik in de familie is, want dat betekent aanzien en geluk. Monniken zijn gemakkelijk te herkennen aan hun mooie oranje gewaden.

Lees meer

Impact met Reisbrigade

Reisbrigade biedt – al zeggen we het zelf – mooie reizen aan. Wie met Reisbrigade reist, weet dat we meer bieden dan alleen mooie reizen, namelijk een positieve impact op de lokale bevolking van plaatsen waar jullie naartoe gaan. We streven ernaar een reis aan te bieden die jullie onvergetelijke herinneringen geeft en waarbij de lokale bevolking optimaal profiteert van het bezoek.

Hoe we dat precies aanpakken, lees je op onze impactpagina’s. Hier vertellen we honderduit over onze Verandertheorie (Theory of Change), ons beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de verschillende projecten die we ondersteunen. Omdat we willen laten zien dat we oprecht zijn en geloven in samenwerkingen, zijn we partnerschappen aangegaan met Social EnterpriseCode Sociale Ondernemingen en MVO Nederland.

Meer impact

Stichting Spots

Reisbrigade is supporter van Stichting Spots, deze organisatie zet zich in voor wilde katachtigen in Afrika. Zo ondersteund Stichting Spots lokale projecten die zich inzetten voor de dieren in het wild. Reisbrigade heeft verschillende dieren geadopteerd. Hierbij gaat het dan om dieren die door omstandigheden helaas niet meer in de vrijheid kunnen leven. Het doel van Stichting Spots is namelijk dat de dieren kunnen leven in de vrije natuur.

Accommodaties

Sky Beach Resort

Sky Beach Resort

ComfortKoh Rong Samloem

Dit fijne strandresort bestaat uit een aantal bungalows aan het strand. Je loopt zo de zee in! Het heeft ook een terras en restaurant aan het strand. De ligging is rustig, maar wel op loopafstand van andere restaurantjes en bars. De ruime bungalows hebben een eigen badkamer, terras met zitje, wifi en airco.

Rainbow Lodge

Rainbow Lodge

BasicTatai

De lodge telt een klein aantal bungalows, liggend aan de oever van de Tatai rivier en omringd door de natuur. De bungalows zijn eenvoudig maar prima, met elektriciteit, een fan en een terras met zitje. In de badkamer, met douche en toilet, is geen verwarmd water. Elektriciteit wordt ter plekke opgewerkt met zonnepanelen, wifi is beschikbaar is de bar en het restaurant. Het verblijf is op basis van volpension, dus ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Vanuit de lodge worden diverse excursies en activiteiten aangeboden. Ook liggen er kano’ s aan de oever van de rivier klaar waarmee je een mooi stukje over de rivier kunt peddelen.

Au Cabaret Vert

Au Cabaret Vert

LuxeBattambang

Au Cabaret Vert ligt in het hart van Battambang, verscholen achter de entree in een koloniaal herenhuis liggen de villa’s en bungalows in een mooie, groene tuin vol tropische planten. In deze tuin is ook het zoutwaterzwembad. De bungalows hebben wifi, een kluisje, tv, airco, een badkamer met warm water en een eigen veranda met zitje. Je kunt hier een fiets huren, een massage boeken en vele andere tours boeken. Een fijne, sfeervolle accommodatie!

La Niche d’Angkor

La Niche d’Angkor

ComfortSiem Reap

Dit boutiekhotel ligt in het hartje van Siem Reap en wordt door een lokale familie gerund. Op slecht vijf minuten wandelen ligt het centrum met haar oude markt, de gezellige Pub Street, de nightmarket en vele winkeltjes. Het hotel heeft 36 ruime en moderne kamers die comfortabel zijn ingedeeld en een eigen balkon hebben. Elke kamer heeft airco, koffie- en theefaciliteiten en wifi. Het hotel ligt in een mooie tropische tuin en heeft een zwembad.

Bambu Hotel

Bambu Hotel

ComfortBattambang

Dit mooie hotel is gebouwd in de stijl van de lokale Khmer- en Franse koloniale architectuur. Alle 16 kamers hebben airco, eigen badkamer en een terras. Er is een restaurant dat zowel lokale als internationale gerechten serveert. Je kunt er fietsen huren en (na het fietsen) afkoelen in het (zout) zwembad.

Het meeste meubilair en de vloertegels zijn ter plaatse gefabriceerd door lokale ambachtslui uit Battambang. Alle planten en bomen in de tuin werden lokaal ingekocht. Het hotel gebruikt zonne-energie, het zwembad is gevuld met zout water (zodat er geen chemische producten aan het water moeten worden toegevoegd) en het hotel steunt een aantal lokale schoolprojecten.

Chi Phat Community Project

Chi Phat Community Project

BasicChi Phat

Chi Phat is een ecotoerisme dorp. Het hele dorp wordt betrokken bij activiteiten voor reizigers. Dorpelingen bieden hun huis aan als homestay of hebben een bungalow gebouwd. Er is maar beperkt elektriciteit, dus reken niet op airco of warm water. Hier ga je terug naar back to basic! Jullie overnachten in een van de 6 knusse bungalows. Elke bungalow heeft een eigen badkamer met koud water, handdoeken en klamboes zijn aanwezig. In het dorp is een bezoekerscentrum waar er ook wifi en elektriciteit is.

Back To Top