Laos

Laos heeft fantastisch veel te bieden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en dus helpen wij je graag. Tijdens het plannen van een rondreis Laos houden we rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons reisaanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, koppels, gezinnen, families en (privé)groepen.

Onze reizen

Hieronder vind je verschillende rondreizen naar Laos. Je kan selecteren naar gezelschap of op thema. Zit er een rondreis Laos voor je tussen, dan kan je deze direct aanvragen, met jouw aanvullende wensen of opmerkingen erbij. Wij zetten dan jouw favoriete rondreis Laos geheel vrijblijvend om in een passend reisvoorstel.

Yvonne & Eric:

“Geweldige reis gehad met prima begeleiding vooraf, tijdens (wanneer nodig) en na de reis. Zeer afwisselende verblijven en iedere keer weer een meestal positieve verrassing.”

Kinderen Langs de Mekong rivier tijdens rondreis door Loas

Wist je dat ...

… ze in Laos dol zijn op kleefrijst? Zo dol, dat nergens anders ter wereld zoveel kleefrijst wordt gegeten als in Laos. Laotianen noemen zichzelf dan ook luk khao niaow: ‘kinderen van de kleefrijst’.

Lao please don’t rush

De officiele naam van Laos is Lao PDR en daar maakt men wel eens Please Don’t Rush (niet haasten alstublieft) van. Ga mee op het ritme van het stromen van de grote Mekong en neem nog een Lao-biertje.

Waarom naar Laos?

Laos heeft geen Angkor Wat, geen Halong Bay en al zeker niet de naam van een Thailand. Dus waarom zou je dan naar Laos gaan? Net daarom! Geen grote meutes toeristen of megaresorts aan een subtropisch strand. Laos heeft geen stranden als je die van de eilandjes in de Mekongdelta niet meetelt. De bevolking is vriendelijk, verlegen maar oprecht. Neem je tijd, doe rustig aan en geniet van alles wat het land te bieden heeft.

Lees meer

Impact met Reisbrigade

Reisbrigade biedt – al zeggen we het zelf – mooie reizen aan. Wie met Reisbrigade reist, weet dat we meer bieden dan alleen mooie reizen, namelijk een positieve impact op de lokale bevolking van plaatsen waar jullie naartoe gaan. We streven ernaar een reis aan te bieden die jullie onvergetelijke herinneringen geeft en waarbij de lokale bevolking optimaal profiteert van het bezoek.

Hoe we dat precies aanpakken, lees je op onze impactpagina’s. Hier vertellen we honderduit over onze Verandertheorie (Theory of Change), ons beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de verschillende projecten die we ondersteunen. Omdat we willen laten zien dat we oprecht zijn en geloven in samenwerkingen, zijn we partnerschappen aangegaan met Social EnterpriseCode Sociale Ondernemingen en MVO Nederland.

Meer impact

Stichting Spots

Reisbrigade is supporter van Stichting Spots, deze organisatie zet zich in voor wilde katachtigen in Afrika. Zo ondersteund Stichting Spots lokale projecten die zich inzetten voor de dieren in het wild. Reisbrigade heeft verschillende dieren geadopteerd. Hierbij gaat het dan om dieren die door omstandigheden helaas niet meer in de vrijheid kunnen leven. Het doel van Stichting Spots is namelijk dat de dieren kunnen leven in de vrije natuur.

Accommodaties

Villa Chitdara

Villa Chitdara

ComfortLuang Prabang

Dit guesthouse met 25 kamers ligt op een rustige plek, tussen vele tempels, op loopafstand van de avondmarkt. Het wordt gerund door een Laotiaans-Franse familie. In de ochtend kun je op de straat voor het guesthouse de monniken zien die aalmoezen verzamelen. Als je kamer aan de tuinkant ligt, worden jullie wakker met uitzicht op de tropische tuin. De kamers zijn mooi ingericht en van alle gemakken voorzien, zoals airco. Het heerlijke ontbijtbuffet wordt vaak in de tuin geserveerd.

Back To Top