Treinreizen

Stap tijdens je rondreis eens in een trein en ontdek het land van een hele andere kant! In een lokale tweedeklas trein vol met schoolkinderen, marktwaar en verkopers van allerlei lekkers of in een luxe, nostalgische wagon uit de tijden van weleer: een treinreis is fantastisch! Je reist zeker niet sneller, en daarom heb je alle tijd om uit het raam te staren, de omgeving langzaam aan je voorbij te zien trekken en een praatje te maken met je medepassagiers. Op deze pagina nemen we je mee in het thema treinreizen met een aantal prachtige voorbeeldreizen en inspirerende blogs over de mooiste treinreizen die wij hebben gemaakt. Mocht je een mooie reis op de website zien, dan kun je deze direct aanvragen.

Onze rondreizen

Arianne zegt:

De groene hooglanden van Sri Lanka zijn een stuk koeler en soms zelfs mistig. We hebben een treinreis gemaakt, tempels bekeken, theeplantages bekeken en nog meer tempels gezien.

Tip van Kim

Met Rovos Rail maak je in historische treinwagons (met stoomlocomotief!) een reis terug in de tijd in Zuid-Afrika. Er is geen wifi en telefoongebruik in de openbare ruimtes is verboden: echt terug in de tijd dus, maar dan wel in stijl. Je geniet van een 4-gangen diner met bijpassende wijnen terwijl het landschap om je heen blijft veranderen. Lees er meer over in ons blog over Rovos Rail.

Alle soorten treinreizen

Of je nu zoveel mogelijk met de trein wil reizen of alleen een stukje van de reis met de trein wil afleggen: er is van alles mogelijk. In Afrika en in Azië zijn prachtige treinreizen te maken, zowel kort als lang en zowel eenvoudig als luxe. En in welke trein je ook reist: het uitzicht is gratis en elke keer weer anders!

Afwisseling tijdens de reis

In Azië rijdt de trein langs groene rijstvelden, tussen de theeplantages en door de bergen; in Thailand en Vietnam zelfs langs de kust. In Afrika loopt het spoor door het uitgestrekte woestijnlandschap van Namibië, langs de Atlantische Oceaan en naar de Nationale Parken in Zuid-Afrika. Helemaal uniek zijn de treinsafari’s, waarbij je reist per trein en steeds uitstapt voor een safari. Er zijn heel veel mogelijkheden om te reizen met de trein en we helpen je heel graag op weg!

Wakker worden op een nieuwe plek

Tijdens je rondreis moet je soms lange stukken overbruggen. Hoe fijn is het dan om ’s avonds op de nachttrein te stappen en ’s morgens wakker te worden op de volgende bestemming. Zo kun je tijdens je rondreis meer van het land zien en grotere afstanden overbruggen zonder in het vliegtuig te moeten stappen. Per trein reizen is niet perse de snelste manier, maar wel reizen hoe reizen bedoeld is. Want het gaat niet alleen om de eindbestemming maar juist om de ervaring onderweg!

Meer inspiratie

Nog meer inspiratie

Impact met Reisbrigade

Reisbrigade biedt – al zeggen we het zelf – mooie reizen aan. Wie met Reisbrigade reist, weet dat we meer bieden dan alleen mooie reizen, namelijk een positieve impact op de lokale bevolking van plaatsen waar jullie naartoe gaan. We streven ernaar een reis aan te bieden die jullie onvergetelijke herinneringen geeft en waarbij de lokale bevolking optimaal profiteert van het bezoek.

Hoe we dat precies aanpakken, lees je op onze impactpagina’s. Hier vertellen we honderduit over onze Verandertheorie (Theory of Change), ons beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de verschillende projecten die we ondersteunen. Omdat we willen laten zien dat we oprecht zijn en geloven in samenwerkingen, zijn we partnerschappen aangegaan met Social EnterpriseCode Sociale Ondernemingen en MVO Nederland.

Meer over impact

Stichting Spots

Reisbrigade sponsort Stichting Spots, deze organisatie zet zich in voor wilde katachtigen in Afrika. Stichting Spots ondersteunt lokale projecten die zich inzetten voor de dieren in het wild. Reisbrigade heeft verschillende dieren geadopteerd. Hierbij gaat het dan om dieren die door omstandigheden helaas niet meer in de vrijheid kunnen leven. Het doel van Stichting Spots is namelijk dat de dieren kunnen leven in de vrije natuur.

Onze accommodaties

Amaara Forest Hotel

Amaara Forest Hotel

ComfortSigiriya

Amaara Forest Hotel in Sigiriya heeft een rustige sfeer en een prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving met een fijn buitenzwembad in de weelderig groene tuin. Het hotel ligt afgelegen tussen de rijstvelden, maar heeft gelukkig een eigen bar en restaurant.

De kamers hebben wifi, airco, een flatscreen-tv, waterkoker en een eigen badkamer met een bad of douche.

Ella Flower Garden Resort

Ella Flower Garden Resort

BasicElla

Dit hotel ligt aan de rand van Ella, buiten het centrum, vlakbij het begin van de wandeling naar Little Adams’s Peak. Vanaf de tuin, het terras en de meeste kamers heb je een supermooi uitzicht over de bergen en de theevelden. De prachtige tuin met honderden stekjes van planten, niet overdreven, is zeer de moeite waard. Er is hier geen gemeenschappelijk zwembad, maar op deze hoogte missen de meeste mensen geen zwembad.

Eigen rondreis samenstellen?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een rondreis. Jouw ideale rondreis met treinreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Neem contact op
Back To Top