Individuele Rondreis Op Maat
Treinreizen

Hoogtepunten van deze reis

wandelen tussen de rijstvelden bij Sa Pa – boottocht Bai Tu Long baai – varen door de Mekongdelta

20-daagse rondreis
Vanaf € 2.895,- per persoon

Smaakvol Vietnam

Ben je op zoek naar een reis door Vietnam met een combinatie van cultuur, culinair, actief en relaxen? Tijdens deze reis ontdek je de natuur bij Sa Pa, maak je een cruise door de Bai Tu Long baai, ontdek je het leven van de lokale bevolking in Hoi An, leer je alles over de Vietnamese keuken in Ho Chi Minh City. Aan het einde van je rondreis kun je heerlijk relaxen aan het strand van Mui Ne.

Reisroute

Dag 1: aankomst Hanoi
Dag 2: kennismaking met Hanoi; nachttrein naar Sa Pa
Dag 3: aankomst Sa Pa
Dag 4: wandelen omgeving Sa Pa
Dag 5: naar Hanoi
Dag 6: naar Bai Tu Long baai
Dag 7: boottocht Bai Tu Long baai
Dag 8: vlucht naar Hué
Dag 9: verkenning van Hué
Dag 10: vrije dag Hué
Dag 11: via Hai Van Pass naar Hoi An
Dag 12: fietsen in de omgeving van Hoi An
Dag 13: vrije dag Hoi An
Dag 14: vlucht naar Ho Chi Minh City
Dag 15: naar Ben Tré
Dag 16: naar Ho Chi Minh City
Dag 17: naar Mui Ne
Dag 18: vrije dag Mui Ne
Dag 19: vrije dag Mui Ne
Dag 20: transfer naar luchthaven

Kaart met daarop de reisroute van de rondreis door Vietnam

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Hanoi

Hoan nghênh (welkom) in Vietnam! Jullie worden opgehaald van de luchthaven en naar het hotel gebracht. Buiten op straat is het een chaos van jewelste met al die scooters maar binnen in het hotel is het aangenaam rustig. Fris je even op en ga dan alvast eens een kijkje nemen in het oude kwartier. Wil je de straat oversteken, dan doe je dat op de volgende manier. Je kijkt links, je kijkt rechts en steekt dan heel rustig in één tempo de straat over. Niet stilstaan want dan gaat het fout, gewoon rustig doorstappen. Daarna ogen weer open en je zal zien dat je aan de overkant van de straat bent geraakt. ‘s Avonds ga je zitten op van die hele kleine plastic stoeltjes en bestel je een Bia Hoi. Dit is een heerlijk, lokaal vers gebrouwen bier. Even wennen aan de smaak want het is heel licht, maar ook heel goedkoop. Proost op Vietnam!

Dag 2: kennismaking met Hanoi; nachttrein naar Sa Pa

Jullie hebben de ochtend vrij om lekker rustig aan te doen. Om 12.30u worden jullie opgehaald voor een jeeptour door Hanoi. Het is niet zomaar een jeep, maar de legendarische legerjeep uit de jaren ‘50 en ‘60. Jawel, die uit de tijd van de oorlog met Amerika: de Vietnam People’s Army jeep oftewel de Uaz Gaz 469. Het is wel een antiek beestje, want de laatste werd gemaakt in 1971. Jullie gaan op een originele manier de bezienswaardigheden, geuren en smaken van Hanoi ervaren.

Leun achterover, ontspan en geniet terwijl de chauffeur en deskundige gids jullie alles vertelt over de hoogtepunten van Hanoi. Daarnaast gaan jullie naar de wat meer afgelegen plekjes! Nog leuker: onderweg krijgen jullie de kans om het beste streetfood van de stad te proeven! We zijn benieuwd naar wat jullie favoriet is. Na 4,5 uur keren jullie terug naar het hotel en kunnen jullie de rest van de dag naar eigen gelegenheid invullen. Tijdens deze excursie komen jullie het mausoleum van Ho Chi Minh, het presidentieel paleis, de tempel van de Literatuur en het Hoan Kiem meer.

Terug in het hotel kunnen jullie je nog even opfrissen in de avond worden jullie opgehaald. Jullie gaan een paar dagen op pad naar Sa Pa, en worden naar het station gebracht voor de nachttrein naar Lao Cai.

Dag 3: aankomst Sa Pa, wandeling met gids

Bij aankomst in Lao Cai worden jullie opgewacht door de chauffeur en gids. Zij brengen jullie naar Sa Pa voor ontbijt in een plaatselijk restaurant. Daarna worden jullie naar het dorp van Cat Cat gebracht. De bagage blijft in de auto en jullie beginnen aan een wandeling van ongeveer 4 uur. Onderweg zie je grote rijstterrassen, hopelijk is het niet zo mistig en zien jullie ook de toppen van het bergketen. De gids introduceert jullie bij de Black H’mong, zij dragen -hoe raad je het- voornamelijk zwarte kleding. Met name de oudere bevolking zal je begroeten met een glimlach vol donkerrode tanden. Zij kauwen hier op betelnut, de zaadjes van de betelpalm, gerold in een blad. Het wordt op dezelfde manier gebruikt als pruimtabak.

Jullie wandelen over redelijk goed onderhouden paden, komen giechelende schoolkinderen tegen en zien hardwerkende boeren op het land. Lunchen doen jullie bij een klein restaurant temidden van de rijstvelden.

Vannacht overnachten jullie in een mooie bungalow van een ecolodge met uitzicht op de rijstvelden.

Dag 4: wandelen in Sa Pa

Na een heerlijk ontbijt trekken jullie de wandelschoenen weer aan en dalen jullie weer de Muong Hoa vallei af. Het dorp Ta Van wordt voornamelijk bewoond naar de Giay. Alvorens daar aan te komen, wandelen jullie door het bamboebos en gaan jullie nog langs een mooie waterval. De eindhalte is het dorp Giang Ta Chai waar de Red Dao leven. De gids vertelt jullie meer over de volken die hier wonen en hoe het leven hier is. Veel vrouwen zijn op de akkers aan het werk. Wie weet hebben jullie geluk en worden jullie uitgenodigd voor een kopje thee. De wandeling vandaag duurt 4 – 5 uur. Jullie worden met de auto teruggebracht naar de ecolodge.

Dag 5: naar Hanoi

In de ochtend worden jullie met de auto naar het dorp Hau Thao gebracht waar jullie een mooie wandeling naar Su Pan kunnen maken. Deze trekking duurt ongeveer 4 tot 5 uur. Uiteraard kunnen jullie er ook voor kiezen om te rusten en genieten van het uitzicht bij de lodge. Alles kan, niets moet. Na de wandeling hebben jullie nog even tijd om te relaxen en rond 15.00 uur worden jullie opgehaald met een comfortabel minibusje en weer terug naar Hanoi gebracht.

Dag 6: naar Bai Tu Long baai

In de ochtend worden jullie opgehaald in het hotel en rijden jullie met een shuttlebus (gedeeld vervoer) naar de wereldberoemde Ha Long baai. Dit Unesco-werelderfgoed is spectaculair. Tegen de middag gaan jullie aan boord van een traditionele houten jonk, gebouwd in de traditie van de oude Chinese handelsschepen. Iedereen vaart in de drukkere Ha Long baai, maar eigenlijk is de Bai Tu Long baai net zo mooi, maar dan veel minder toeristisch.

Onder het genot van een welkomstdrankje vaart de boot de haven uit en genieten jullie van de wondermooie karstgesteentes. Bij Cap La en Tra San aangekomen is het tijd voor actie. Hup de kajak in! Met een kajak kunnen jullie immers veel dichter komen en vanaf het water dit gebied ontdekken. Snel terug naar de boot voor een douche, want de zon gaat weldra onder en dat willen jullie graag meemaken vanaf het dek met een lekker drankje in de hand. Als je wil, kan je nog een meedoen met een kookworkshop. ’s Avonds staat een heerlijk diner voor jullie klaar.

Dag 7: boottocht Bai Tu Long baai

Vroege vogels kunnen meedoen met de Tai Chi les in de ochtend. Geniet van het uitzicht in de ochtend met een kop koffie of thee aan dek. Na het ontbijt stappen jullie over op een kleinere boot en bezoeken jullie de viskwekerijen. Daarna gaan jullie naar het eiland Hon Cho om te zwemmen en te relaxen. Hier kunnen jullie de Thien Canh Son grot bekijken. Terug aan boord varen jullie naar Cong Do en ook hier kunnen jullie zwemmen of kajakken of gewoon heerlijk op het dek liggen luieren. ‘s Avonds is het weer genieten van een lekker diner.

Dag 8: naar Hanoi; vlucht naar Hué

Na het ontbijt hebben jullie nog tijd om te zwemmen en te relaxen. Rustig aan vaart de boot terug naar de haven en is het tijd om afscheid te nemen. Eenmaal aan wal worden jullie om 12.00u per shuttlebus naar de luchthaven gebracht om door te vliegen naar Hué. Bij aankomst daar worden jullie opgewacht door een chauffeur en naar het hotel gebracht.

Dag 9: verkenning van Hué

Na het ontbijt haalt een gids jullie op en vertrekken jullie naar de Thien Mu-pagode. Dit is een tempel met zeven verdiepingen en het symbool van Hué. Daarna gaan jullie naar de keizerlijke citadel waar de laatste monarchie van de Nguyen-dynastie leefde. Pal ernaast zit de kleurrijke Dong Ba markt. Een markt bezoeken in een ander land is altijd een goed idee, vinden wij. Hierna keren jullie terug naar het hotel.

Om 18.30u worden jullie weer opgehaald door een cyclo (fietstaxi). Eerste stop is een lokaal restaurant om te proeven van banh khoai en nem lui. In het Zuiden van de stad proeven jullie van banh beo, banh loc en banh nam. Nog een allerlaatste stop bij een klein stalletje voor wat che als toetje. Daarna worden jullie weer keurig rond 21.30u bij het hotel afgezet.

Dag 10: vrije dag Hué

De stad Hué werd in 1993 Unesco-werelderfgoed, het is een sfeervolle stad vol geschiedenis. Hier vonden de gevechten plaats tussen Amerikaanse troepen en het Noord-Vietnamese leger tijdens het Tet-offensief van 1968. Trek zeker een aantal uren uit om alles te zien. Huur een fiets en ga verder op verkenning uit of loop nog even over de lokale marktjes. Er is genoeg te beleven in Hué.

Dag 11: via de Hai Van pas naar Hoi An

Klaar voor een spectaculaire rit over de National Highway 1? Hopelijk wel, want je motorchauffeur staat al op je te wachten. Jullie mogen achterop de brommer en gaan dan via de kust en het strand van Lang Co over de Hai Van pas naar Hoi An. Deze pas was voorheen de grens tussen de koninkrijken van Đại Việt en Champa, en is ook de natuurlijke klimatologische grens van Noord- en Zuid-Vietnam. De Hai Van pas is de hoogste en langste pas in Vietnam; de snelweg zigzagt over de pas.

Na het inchecken in het hotel in Hoi An kunnen jullie heerlijk relaxen en bijkomen van de gave rit. Ga ‘s avonds zeker nog even kijken bij het kanaal van Hoi An dat mooi verlicht is met vele lampionnetjes.

Dag 12: fietsen in de omgeving van Hoi An

In de ochtend worden jullie opgehaald om de omgeving van Hoi An per fiets te verkennen. Altijd een erg leuke ervaring: fietsen tussen de rijstvelden en onderweg vrolijke kinderen in uniform op weg naar school. Via de Boeddhistische pagode fietsen jullie naar het dorpje Cam Thanh. Dit dorp staat bekend als vissersdorpje. Bij aankomst maken jullie kennis met de familie en krijgen jullie een kopje thee. In een bos van bamboo leer je vanuit een bamboemand te vissen op krabben. Van al dat vissen krijg je honger en de familie toont je maar wat graag hoe je enkele lekkere Vietnamese gerechten moet klaarmaken. Tot slot nog een heerlijke voetmassage en een kruidenbadje. Helemaal herboren zijn jullie klaar om aan de terugtocht te beginnen. De fietstocht maken jullie samen met andere reizigers en een lokale gids. Na het afscheid van de gids kunnen jullie verder op eigen gelegenheid Hoi An verkennen.

Dag 13: vrije dag Hoi An

Hoi An is een pittoresk stadje met mooie historische huizen en pagodes. De gebouwen en de straten weerspiegelen de inheemse en buitenlandse invloeden van de stad. Bezienswaardigheden zijn de Japanse brug, het 200 jaar oude Tan Ky huis, de Chua Ong Pagode en de levendige lokale markt. Op de markt is het trouwens een aanrader om banh xeo te bestellen, een typische snack uit deze regio met taugé, garnalen en ei. In Hoi An zitten vele winkeltjes die zijde verkopen dus dit is de plek om een nieuw pak of jurk te laten aanmeten.

My Son is een tempelcomplex ten zuiden van Hoi An. Het complex is een hindoestaans heiligdom en bestaat uit zo’n 75 tempels van rode baksteen. En inderdaad: ook dit is de moeite waard om te zien.

Dag 14: vlucht naar Ho Chi Minh City; streetfood tour

De ochtend zijn jullie vrij om bijvoorbeeld jullie nieuwe kleding op te halen of nog een laatste keer langs het kanaal te slenteren. In de loop van de ochtend brengt een transfer jullie naar de luchthaven van Da Nang voor de vlucht naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon.

Na aankomst brengt een chauffeur jullie naar het hotel. Eet niet veel ’s middags, want om 18.00u staan 2 motorbikes op jullie te wachten. Jullie krijgen een helm en mogen achterop plaatsnemen. De eerstvolgende stops zijn 3 eetstalletjes in verschillende uithoeken van de stad. Overal mogen jullie proeven en krijg je uitleg over de geschiedenis en culturele betekenis van het gerecht. Onderweg laat de gids de belangrijkste monumenten van de stad zien. Vervolgens stoppen jullie bij de nachtmarkt waar jullie nog meer snacks en exotisch fruit mogen proeven. Tot slot sluiten jullie af bij het meest populaire gerecht van Vietnam: de straatbarbecue. Hier kunnen jullie nog meer eten proeven en zolang jullie blijven eten, blijft de gids bestellen. Van eten krijg je dorst en dus mogen jullie ook nog de bekende rijstwijn proeven. Die rijstwijn hebben ze in alle smaken: met slangen, met ginseng of met een geitensmaak. Rond 22.00u worden jullie weer voor het hotel afgezet.

Dag 15: naar Ben Tré

In de ochtend komt de gids jullie ophalen en worden jullie naar Ben Tré in de Mekongdelta gebracht. Hier gaan jullie een leuke boottocht maken, onderweg stoppen jullie om een workshop te volgen hoe de lokale bevolking de kokosnoot bewerkt. Hierna vaart de boot verder door de kanalen van Cura Dai en Cura Tieu. Bezoek een plaatselijke ambachtelijke werkplaats waar rijstpapier en bijenhoning wordt gemaakt, proef de heerlijke snoepjes. Een korte wandeling gaat naar een andere werkplaats om te zien hoe ze kokosnoot-suiker-snoepjes maken. Jullie gaan dit ook leren, onder het genot van traditionele muziek. Dan volgt een heerlijke lokale lunch. Jullie maken ook een fietstocht langs tuinen, rijstvelden en boerderijen. In de middag kom je aan bij de homestay waar jullie logeren, maar eerst helpen om het avondeten te bereiden.

Dag 16: naar Ho Chi Minh City

Jullie ontbijten bij het gastgezin en maken nog een mooie fietstocht langs de enorme boomgaarden van dit eiland, de lokale markt, school, bonsai tuin, bijenboerderij en de lokale pagode. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van het gastgezin. De boot brengt jullie naar het oude Long Thạnh Communal House; het nationale architecturale erfgoedhuis. Dan is het tijd om weer terug te keren naar Ho Chi Minh City. De rest van de dag hebben jullie vrij te besteden in de hoofdstad.

Dag 17: naar Mui Ne

Tijd voor strand! Jullie worden opgehaald voor de transfer via Phan Thiet naar de stranden van Mui Ne. Hier hebben jullie drie dagen om te relaxen, te zwemmen en bij te komen van de afgelopen dagen. Veel meer valt hier immers niet te beleven, dus dat wordt verplicht tot rust komen.

Dag 18 en 19: vrije dagen Mui Ne

Mui Ne is bij mooi weer een goede plek om te surfen. Natuurlijk kunnen jullie ook de omgeving van Mui Ne verkennen met enkele prachtige wandelingen langs het strand en door de zandduinen. Of gewoon een boek lezen kan ook prima.

Dag 20: transfer naar luchthaven

De chauffeur komt jullie ophalen voor de transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh City. Het zit erop! Hopelijk kijken jullie terug op een onvergetelijke reis met geweldige herinneringen.

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Vietnam. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Vietnam te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
20 dagen
vanaf
€ 2.895,-

Prijs per persoon gebaseerd op 2 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 19 overnachtingen
 • alle beschreven transfers
 • binnenlandse vlucht Hanoi – Hué
 • binnenlandse vlucht Da Nang – Ho Chi Minh City
 • maaltijden: 18x ontbijt, 6x lunch, 4x diner
 • alle beschreven excursies
 • entreegelden
 • €5,- per persoon bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • niet genoemde entreegelden
 • visum Vietnam (online aanvragen)

Andere rondreizen

Toon alle rondreizen naar Vietnam

Ook met Reisbrigade naar Vietnam?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Vietnam rondreis. Jouw ideale Vietnam rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top