Inspiratie

Lao PDR: Please Don’t Rush

De officiele naam van Laos is Lao PDR en daar maakt men wel eens Please Don’t Rush (niet haasten alstublieft) van. Ga mee op het ritme van de stroom van de Mighty Mekong en neem nog een Lao-biertje.

Waarom naar Laos?

Laos heeft geen Angkor Wat, geen Halong Bay en al zeker niet de naam van een Thailand. Dus waarom zou je dan naar Laos gaan? Net daarom! Geen grote meutes toeristen of megaresorts aan een subtropisch strand. Laos heeft geen stranden als je die van de eilandjes in de Mekongdelta niet meetelt. De bevolking is vriendelijk, verlegen maar oprecht. Neem je tijd, doe rustig aan en geniet van alles wat het land te bieden heeft.

Kleurrijke bergvolken, Luang Prabang en karstgebergte

In het noorden van Laos kan je mooie trekkings maken waarbij je verschillende bergvolken zoals de Lanthen, Akha of Black Thai kan ontmoeten. In Nong Khiaw en Muang Ngoi heb je prachtige karstgebergte. Samen met de rivier en het rurale leven aan de oevers levert dit schitterende beelden op. Luang Prabang is voor mij – tot dusver – de mooiste stad van Indochina, naast Hoi An in Vietnam. Het is een heerlijk relaxte stad met mooie tempels, een fijne avondmarkt en een Joma Bakery. Wat hebben wij genoten van al het lekkers dat ze bij dat bakkerijtje hebben. Alsof we in jaren niet gegeten hadden.

Jongen in een boot. Beeld uit de documentaire Banana pancakes and the children of sticky rice

Kijktip

Een aanrader om te bekijken alvorens je naar Laos op reis gaat, is de documentaire Banana pancakes and the children of sticky rice. Deze documentaire is niet altijd rooskleurig, maar de film geeft een goed beeld van de invloed die reizigers kunnen hebben op de lokale gemeenschap. Ik denk dat het goed is om hier even bij stil te staan. Ter info het dorp dat gefilmd werd, is Muang Ngoi, vlakbij Nong Khiaw.

Esther & Marcel:

“Met dank aan de Reisbrigade was het een goed georganiseerde en onbezorgde vakantie. Perfect georganiseerd en goed aangesloten bij onze wensen en verwachtingen. Dank daarvoor!”

Praktische tips

Beste reistijd

In de maanden maart en april kunnen de temperaturen in Laos hoog oplopen en van juni tot september is het regenseizoen in gang, onverharde wegen kunnen dan onbegaanbaar zijn. De beste reistijd voor een rondreis Laos is dan ook van november tot maart.

Vaccinaties

Vaccinaties voor je rondreis Laos zijn niet verplicht, ook niet voor corona. Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden wel aangeraden. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Thuisvaccinatie.

Paspoort/Reispas en visum

Voor je begint aan je rondreis Laos is het belangrijk alle reisdocumenten op orde te hebben. Om een rondreis te maken door Vietnam heb je een visum nodig, deze kun je makkelijk online aanvragen of verkrijgen bij aankomst in Laos. Je paspoort moet bij aankomst in Laos nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Leuke weetjes

Laos is bijna even groot als het Verenigd Koninkrijk en ze betalen hier met de Kip, en dan bedoelen ze niet het dier, dit is de lokale munteenheid. Laos is omringd door landen, maar toch kun je bij Si Phan Don, ook wel 4000 eilanden genoemd kun je aan de Mekong rivier genieten van rustige zandstranden. In Laos is de grootste waterval van Zuidoost-Azië en breedste waterval ter wereld te vinden namelijk de Khone Phapheng Falls. Ook handig om te weten is dat het in onze zomer 5 uur later is in Laos en in onze winter is het tijdsverschil met Laos 6 uur.

Onze blogs over Laos

Laos-beste-reistijd-dames-in-klederdracht
Beste reistijd voor Laos
Inpakstress? Zo pak je je reistas perfect in!
Een verre rondreis en toch duurzaam?!
Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?

De mooiste foto’s van onze reizigers

Af en toe gebruiken we een foto van een beeldbank, maar veel liever tonen we jullie foto’s. Als het even kan, gemaakt tijdens een reis met Reisbrigade ;-), maar dat hoeft niet. Dus heb jij nog prachtige foto’s die je graag aan iedereen wil laten zien. Stuur ze naar ons en we plaatsen ze met alle liefde op onze website! We ontvangen ze graag per mail (info@reisbrigade.nl), voor meerdere foto’s is WeTransfer is de ideale manier om te versturen.

Deel hier je foto’s
Back To Top