Beste reistijd voor Laos

Laos heeft een tropisch klimaat, de gemiddelde temperatuur is zo’n 25 tot 35 graden. Fijn om te weten, want voor de beste reistijd Laos wordt natuurlijk meestal gekeken naar het klimaat. Maar er zijn natuurlijk meer factoren die bepalen wat voor jou de beste reistijd is. Misschien zit je vast aan het hoogseizoen, geniet je graag van groene natuur, hou je van drukte en gezelligheid of juist van rust? Op deze pagina lees je per seizoen wat het klimaat in Laos is. Het goede nieuws is dat je in elke periode prima een rondreis door Laos kunt maken!

Laos-beste-reistijd-dames-in-klederdracht
Laos-beste-reistijd
Laos-beste-reistijd-luchtballon

Het klimaat in Laos in mei, juni, juli, augustus, september - de regentijd

In mei begint het te regenen, deze periode is de regentijd. Reizen is mogelijk, want het regent bijna nooit de hele dag. Maar het regent wel vaak kort en heftig, voornamelijk aan het einde van de middag. Je moet in de regentijd rekening houden met slechte wegen, misschien zelfs een keer een overstroming. De natuur is wel prachtig groen in deze periode! Omdat veel mensen kiezen voor de droge periode, zijn deze ‘moesson maanden’ relatief rustige maanden!

Voordelen van reizen in het regenseizoen? Het is rustiger, het is goedkoper en de natuur is op zijn mooist!

Het klimaat in Laos in oktober, november - einde van de regentijd

In oktober wordt de regen al een stuk minder en in november stopt het met regenen. In het zuiden blijft het langer regenen dan in het noorden, in november heb je in het noorden redelijk goede kans op zonnige periodes! Een prima reistijd voor Laos: de regen is gestopt en de warmte is nog niet begonnen!

Het klimaat in Laos in november, december, januari, februari, maart - droge tijd

Vanaf november, als de regen gestopt is, begint de droge tijd. Vooral in het begin is het niet heel warm en is de natuur nog prachtig groen. November, december en januari zijn daarom prima maanden voor een Laos rondreis, wij adviseren vooral november. Het zijn ook de drukke maanden, in december is het hoogseizoen en zijn accommodaties duurder en moeilijker te vinden als je niet op tijd boekt.

Voordelen van reizen in de droge tijd? Aangename temperaturen en weinig kans op regen.

Het klimaat in Laos in maart, april - einde van de droge tijd

Dit is nog steeds de droge periode, dus prima om in deze maanden te reizen. Maar let op: in maart en april, tegen het einde van de droge tijd, kan het wel echt heel erg warm worden! In april is dan ook nog het Laotiaans Nieuwjaar, een lokaal hoogseizoen. Leuk om mee te maken maar heel erg druk (en duur). Dit feest valt altijd in de warmste maand van het jaar en is meestal het begin van de regentijd.

Met Reisbrigade naar Laos?

Zie je het wel zitten om met Reisbrigade op reis te gaan naar Laos? Wij hopen van wel. Misschien wel in combinatie met Cambodja! Fijn om te weten dat we tijdens je reis 24 uur per dag bereikbaar voor je zijn. Dat is best prettig mocht je ineens nog een vraag hebben of even je gelukzalige moment met ons wil delen. Neem snel contact op en laten we samen aan de slag gaan voor je volgende vakantie!

Voorstel op maat?

Onze blogs over Laos

Beste reistijd voor Cambodja
Inpakstress? Zo pak je je reistas perfect in!
Een verre rondreis en toch duurzaam?!
Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?
Back To Top