Rondreis Op Maat
Icoon Familiereis
Avontuur

Hoogtepunten van deze reis

verkenning Angkor Wat per tuktuk – junglewandeling naar de Toek Sap waterval – strand bij Koh Rong Samloem

17-daagse rondreis
Vanaf € 1.635,- per persoon

Tempels, tradities en tropische avonturen

Tijdens deze comfortabele familiereis door Cambodja reis je op een rustig tempo door het veelzijdige land. Onderweg bezoek je bekende tempels en leer je meer over de geschiedenis van Cambodja. Je neemt een kijkje in het dagelijks leven van de Cambodjanen die je meer leren over de lokale gerechten. Natuurlijk mag een bezoek aan de jungle met watervallen en olifanten niet ontbreken. Deze heerlijke reis sluit je af op een tropisch eiland!

Reisroute

Dag 1: aankomst Siem Reap
Dag 2: verkennen Angkor Wat per tuktuk
Dag 3: vrije dag in Siem Reap
Dag 4: naar het Kulen Elephant Forest opvangcentrum
Dag 5: naar Battambang
Dag 6: kennismaking met de Cambodjaanse keuken
Dag 7: verkennen van Battambang
Dag 8: naar Phnom Penh
Dag 9: workshop leerbewerking
Dag 10: naar Taitai, Koh Kong
Dag 11: wandeling naar Toek Sap waterval
Dag 12: naar Koh Rong Samloem
Dag 13: vrije dag aan het strand
Dag 14: vrije dag aan het strand
Dag 15: vrije dag aan het strand
Dag 16: naar Phnom Penh
Dag 17: transfer naar luchthaven

Kaart met daarop de reisroute van een rondreis door Cambodja

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Siem Reap

Welkom in Siem Raep! Op het vliegveld worden jullie opgewacht en naar het hotel gebracht. In het hotel krijg je van ons een briefing over Cambodja en jullie reis. Siem Reap is een gezellige stad met winkels en restaurantjes, de uitvalsbasis voor een van de mooiste tempelcomplexen ter wereld: Angkor.

In de namiddag hebben jullie een cursus pottenbakken. Samen met een professionele pottenbakker maken jullie je eigen lokale kunstwerk, inclusief beschildering. Mooi om mee te nemen als souvenir!

Dag 2: verkennen van Angkor Wat per tuktuk

Vandaag bezoeken jullie een van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld: Angkor Wat. Over een gebied van wel 400 vierkante kilometer verspreid liggen honderden grotere en kleinere tempels uit de periode van het voormalige Khmerrijk. Angkor was ooit de grootste stad ter wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode: King Suriyavarman.

Om 7.30u gaan jullie met een Engelssprekende gids per traditionele tuktuk op pad. Jullie beginnen bij Angkor Thom, via de zuidelijke poort heb je een mooi uitzicht op de Bayon tempel, en daarna bezoek je de Terrace of the Elephants. Per tuktuk gaan jullie naar  Ta Prohm, bekend van de gigantische bomen die uit de ruïnes groeien, het meest opvallende kenmerk van Ta Prohm. Na de lunch (niet inbegrepen) gaan jullie naar het complex van Angkor Wat, het nationale symbool van Cambodja en algemeen gezien als het meesterwerk van de Khmer-architectuur. Vergeet natuurlijk niet de dag af te sluiten met een zonsondergang bij een van de rustigere tempels met uitzicht over Angkor Wat.

Dag 3: vrije dag Siem Reap

Jullie hebben een vrije dag. Nog niet genoeg gezien van de Angkor tempels? Maak dan een mooie fietstocht tussen de tempels, in je eigen tempo. Of ga naar de verder gelegen tempels: Preah Khan, Neak Pean, East Mebon of Banteay Srei. Ook een aanrader is een bezoek aan een drijvend dorp aan het grote Tonle Sap-meer, waar je in een houten boot door het vissersdorp kunt varen. Tegenwoordig is dit wat toeristisch, maar wel leuk als je in contact wilt komen met de lokale bevolking.

Dag 4: naar het Kulen Elephant Forest opvangcentrum

In de ochtend worden jullie opgehaald voor een bezoek aan het Kulen Elephant Forest. De olifanten in dit opvangcentrum (oftewel bejaardenhuis voor olifanten) hebben het grootste deel van hun leven in de toeristenindustrie gewerkt maar gelukkig is het bewustzijn over ‘olifantenritjes’ ook hier doorgedrongen. De olifanten genieten nu van hun langverwachte en welverdiende pensioen. Jullie wandelen door het bos waar je de olifanten vrij en onbelast kunt zien rondlopen en zien spelen bij het water. Na een heerlijke Khmer-lunch gaan jullie terug naar Siem Reap. De rest van de middag kun je naar wens indelen: even rustig aan bij het hotel of toch weer op pad naar het gezellige Siem Reap?

Dag 5: naar Battambang

Tijd voor jullie volgende bestemming: Battambang. Jullie worden opgehaald bij het hotel en rijden per privé taxi in ongeveer drie uur naar Battambang. Na het inchecken bij het hotel kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad ontdekken.

Wandel langs de historische gebouwen in het centrum en maak onderweg zeker een koffiestop in een van de cafés in Battambang. Zin in een Belgische wafel bij de koffie? Dan is het Battambang Café een aanrader! Probeer rond vijf uur door de Sar Keng Garden te wandelen; daar verzamelen de locals zich voor hun dagelijkse dosis beweging.

Dag 6: kennismaking met de Cambodjaanse keuken

De Cambodjaanse keuken is fantastisch, en vandaag gaan jullie echte Khmer-gerechten bereiden. In de ochtend brengt je eerst, samen met de chef, een bezoek aan de lokale markt, waar je uitleg krijgt over alle groenten, fruit en kruiden die er te vinden zijn. Na het bezoek aan de markt is het tijd om te koken onder leiding van de chef. Tijdens de lunch kun je de zelfgemaakte gerechten natuurlijk zelf opeten!

Dag 7: verkennen van Battambang

Battambang heeft een prachtig landschap. Het gebied rond Battambang wordt vanwege de vele rijstvelden vaak de rijstkom van Cambodja genoemd. Samen met een lokale gids bezoeken jullie het Kam Ping Buy-meer, de Sampou- en Krokodillenberg en de Aek Phnom-tempel.

In de middag maken jullie een korte rit op een bamboetrein. Dit vervoermiddel wordt nog dagelijks gebruikt door de lokale bevolking. Tijdens een bezoek aan de ‘Killing Rocks’ worden jullie meegenomen in de geschiedenis van het Rode Khmer-regime. Aan het eind van de dag zien jullie tijdens zonsondergang duizenden vleermuizen uit de bat caves vliegen.

Dag 8: naar Phnom Penh

Met een transfer gaan jullie richting de hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh. De reis duurt ongeveer 5 uur. Vanuit het centraal gelegen hotel kunnen jullie meteen deze sfeervolle koloniale stad gaan verkennen. Er zijn vele kleine markten te bezoeken, maar ga ook zeker naar de grote centrale markt in een prachtig Art Deco gebouw, waar het altijd een drukte van jewelste is. In de avond kun je genieten van een verse maaltijd bij een van de vele restaurants die Phnom Penh rijk is of een wandeling maken langs de boulevard aan de Mekong Rivier.

Dag 9: workshop leerbewerking

Vandaag hebben jullie een workshop leerbewerking in de ochtend. Jullie zullen meer leren over de lederen sculpturen, hoofdzakelijk gebruikt voor schaduwpoppenspel. Deze kunstvorm ging bijna ten onder tijdens het regime van de Rode Khmer, toen ze probeerden elke vorm van kunst en Khmer cultuur te vernietigen in hun zoektocht naar ‘zuiverheid’.

Gelukkig is na de oorlog deze kunstvorm -het maken van de lederen sculpturen en het schaduwpoppenspel zelf- weer voortgezet. Het is mogelijk om voorstellingen van het schaduwpoppenspel te bezoeken in het theater van de Sovanna Phum Art Association. Natuurlijk gaan jullie zelf ook een mooi ontwerp maken, het wordt zeker een leerzame en creatieve ochtend! De namiddag kunnen jullie naar eigen gelegenheid invullen.

Dag 10: naar Tatai, Koh Kong

In de ochtend worden jullie met een transfer naar de Tatai-brug gebracht, een ongeveer 5 uur durende rit. Vervolgens maken jullie een boottocht naar de Rainbow Lodge aan de Tatai rivier in het Tatai Wildlife Sanctuary. De rest van de middag is vrij te besteden. Ga lekker zwemmen in de rivier of kajakken. Natuurlijk kun je ook heerlijk chillen bij je bungalow. Aan het eind van de middag maken jullie een boottocht om een prachtige zonsondergang te zien.

Dag 11: wandeling naar Toek Sap waterval

De Tatai waterval, of Toek Sap zoals de lokale bevolking het noemt, is een waterval ten oosten van de Tatai-brug. Klaar voor een wandeling van ongeveer twee uur? Als jullie geluk hebben, zie je onderweg misschien wilde varkens, gibbons, makaken of een varaan. Met een pick-up worden jullie naar de Tatai heuvel gebracht, waar de wandeling zal beginnen.

Jullie gaan 200 meter langs de kant van de watervallen afdalen. Dit is een perfecte plek voor een verkoelende duik in de zoetwaterpoelen, voordat jullie verder afdalen naar de stroomversnellingen. Geniet van de omgeving of neem nog een duik, terwijl de gidsen een heerlijke bbq-lunch klaarmaken. De rest van de dag kunnen jullie zelf kiezen wat jullie willen doen. De lodge organiseert nog meer activiteiten die je eventueel ter plaatse kunt bijboeken.

Dag 12: naar Koh Rong Samloem

Zijn jullie klaar voor zon, zee en strand? Per boot gaan jullie terug naar de Tatai-brug waar jullie per privé taxi naar Sihanoukville worden gebracht. Deze rit duurt ongeveer 4 uur. Hier stappen jullie op de speedboot naar het eiland Koh Rong Samloem. Na deze reisdag heb je de rest van de dag tijd om te relaxen!

Dag 13 t/m 15: vrije dagen aan het strand

Heerlijk relaxen op het strand? Boekje lezen? Strandwandeling? Zandkastelen bouwen? Het kan allemaal. Dit is de plek om helemaal tot rust te komen. Op het eiland zelf zijn verschillende stranden die jullie allemaal kunnen gaan ontdekken. Daarnaast kun je ook genieten van de natuur op het eiland, want er zijn -naast de stranden- ook bergen, watervallen en zoetwaterstromen. In de avond is het een aanrader om vers gevangen vis te eten bij een van de vele restaurantjes. Kortom, de perfecte plek voor de laatste dagen van jullie mooie familiereis!

Dag 16: naar Phnom Penh

Tijd om afscheid te nemen van het mooie eiland. Met de ferry gaan jullie weer terug naar Sihanoukville waar een transfer op jullie staat te wachten. Jullie rijden in ongeveer 5 uur naar het hotel in Phnom Penh voor de allerlaatste nacht in Cambodja.

Dag 17: transfer naar luchthaven

Helaas, het zit erop. Ruim voor vertrek van jullie vlucht worden jullie opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de terugreis. Hopelijk kijken jullie terug op een onvergetelijke reis met geweldige herinneringen.

Accommodatie tijdens de reis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Cambodja. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Cambodja te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
17 dagen
vanaf
€ 1.635,-

Prijs per persoon gebaseerd op 4 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 16 overnachtingen
 • alle nodige transfers zoals genoemd in het voorstel
 • maaltijden: 16x ontbijt, 3x lunch, 2x diner
 • workshop pottenbakken
 • excursie Angkor Wat (kleine circuit, 1 dag entree)
 • bezoek Kulen Elephant Forest
 • kookworkshop Battambang
 • excursie Battambang met bamboetrein
 • workshop leerbewerking
 • wandeling met gids naar Toek Sap waterval
 • entreegelden genoemde excursies
 • €5,- per persoon bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • niet genoemde entreegelden
 • upgrade naar 3 dagen pas Angkor Wat
 • visum Cambodja (online aanvragen)

Voorbeeldreizen

Toon alle rondreizen naar Cambodja

Ook met Reisbrigade naar Cambodja?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Cambodja rondreis. Staat jouw ideale Cambodja rondreis niet op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top