Stageplaats bij Reisbrigade

Reisbrigade is een kleine reisorganisatie met grote ambities. Wij bieden enkel bestemmingen aan die we zelf goed kennen. Wij houden van persoonlijk contact met onze reizigers, kleinschalige hotels, respect voor de lokale cultuur, duurzaamheid en overnachtingen bij de mensen thuis. Wij geloven in toerisme met een positieve bijdrage aan natuur, mens en cultuur. Duurzaamheid en daarbij respect voor onze planeet en haar bevolking vinden we waanzinnig belangrijk. We zijn niet ‘zomaar’ een reisorganisatie zijn, maar een sociale onderneming die ook niet-financiële doelen nastreeft

Reisbrigade is acht jaar jong en hard aan het werk om de organisatie verder uit te bouwen. Volg jij een toeristische opleiding en lijkt het je leuk om mee te werken aan onze ambitieuze, duurzame plannen? We werken graag met enthousiaste studenten, zowel tijdens een meewerkstage als bij een afstudeeronderzoek.

Meewerkstage

Wil je vanuit Amsterdam de hele wereld leren kennen? Zoek jij een afwisselende en leerzame stage in de reiswereld met veel verantwoordelijkheid? Dat kan tijdens een meewerkstage bij Reisbrigade! We zoeken weer een stagiair(e) vanaf augustus/september 2024, liefst een alleskunner die gemotiveerd en met veel enthousiasme het kleine team van Reisbrigade graag wil versterken.

Afstudeerstage

Zit je in het laatste jaar van je toeristische HBO opleiding en ben je op zoek naar een interessante afstudeeropdracht? Onze uitdagende afstudeeropdracht is voorlopig vervuld en (waarschijnlijk) weer beschikbaar in 2025. Als onderdeel van ons duurzaamheidsplan willen we niet alleen onszelf, maar ook onze leveranciersketen verduurzamen. Hiervoor moet er kwalitatief en kwantitatief onderzoek worden gedaan naar de mogelijkheden die onze lokale partners hebben om dit te realiseren.

Stage bij Avontuur Dichtbij

Bij ons zusje Avontuur Dichtbij is een meewerk stageplaats beschikbaar voor een ambitieuze hands-on student die dol is op reizen en graag wil ervaren hoe het is om duurzaam ondernemen in de praktijk te brengen. Je leert tijdens deze stage de kneepjes van het touroperatingvak en maakt kennis met alle taken die daarbij horen.

Meewerkstage touroperating/marketing

We zoeken een ambitieuze, flexibele en praktische student die dol is op reizen en graag eens achter de schermen van een touroperator wil kijken. Je leert tijdens deze stage de kneepjes van het touroperatingvak en maakt kennis met alle taken die daarbij horen, waaronder ook marketing.

Wat ga je doen?

Van dag tot dag verschillen de werkzaamheden waarbij je meehelpt om voor onze klanten de mooiste reizen te organiseren. Van het afhandelen van boekingen met de lokale agenten tot het schrijven van onze social-media posts! Daarnaast is er ruimte om zelf een project op te zetten over een onderwerp waar je meer over wil leren. Afhankelijk van je opleiding kan dit een touroperating- of een marketingonderzoek zijn. Samen kijken we waar jij het best tot je recht komt: wil je de diepte in met een productplan of werk je misschien liever mee aan het ontwikkelen van het marketingplan?

We verwachten dat je minimaal 4 dagen per week meewerkt op kantoor, waardoor je alles leert over ons boeiende vak. Je werkt in een klein team met de oprichtster, een reisadviseur en soms vrijwilligers en freelancers. Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en humor zien we als onmisbare eigenschappen.

Je krijgt van ons:

 • Een stage voor een periode van ca. 6 maanden.
 • Een inspirerende werkplek op een toffe locatie in Amsterdam.
 • Kennismaking met alles wat bij touroperating en/of marketing komt kijken
 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Begeleiding door een ervaren reisprofessional en docente toerisme.

We verwachten van jou:

 • WO of HBO opleidingsniveau.
 • Liefde voor reizen, bij voorkeur reiservaring in Afrika en/of Zuidoost-Azië.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en schrift).
 • Zelfstandigheid, nauwkeurigheid, pro-activiteit en creativiteit.
 • De bereidheid om enkele dagen per week mee te werken op onze gezellige werkplek in Amsterdam!

In overleg is het misschien niet nodig om elke dag naar kantoor te komen. Het is dan wel belangrijk dat je -na een inwerkperiode- goed zelfstandig kunt werken en veel verantwoordelijkheidsgevoel hebt!

Herken je jezelf hierin en wil je leren hoe je een droomreis samenstelt, verkoopt en in de markt zet? Stuur je CV en motivatie naar marketing@reisbrigade.nl

Afstudeeropdracht duurzaamheidsplan

Update: deze afstudeeropdracht is voorlopig niet beschikbaar. We zoeken een student met een duurzaam hart, bijvoorbeeld in de laatste fase van een HBO opleiding toerisme. Als onderdeel van ons duurzaamheidsplan willen we niet alleen onszelf, maar ook onze leveranciersketen verduurzamen. Hiervoor moet er kwalitatief en kwantitatief onderzoek gedaan worden naar de mogelijkheden die onze lokale partners hebben om dit te realiseren. In samenwerking met verschillende partijen is er al een begin gemaakt door de sociaal-economische impact op 2 van onze bestemmingen in kaart te brengen, als een soort proto-type voor de rest van onze bestemmingen. Dit raamwerk is nu gemaakt voor Kenia en Tanzania, de volgende afstudeeropdracht is het oppakken van een volgende bestemming.

Wat ga je doen?

Om te beginnen ga je de resultaten van eerdere stages analyseren, zodat je verbeteringen kunt meenemen in je eigen onderzoek. Voor de volgende bestemming is het ook nodig om interviews af te nemen met onze lokale partners op die bestemming. Dit doe je samen met Chantal, onze duurzaamheidscoördinator. Met de verzamelde informatie maak je een samenvatting en doe je de impactmeting van jouw bestemming.

We verwachten van jou:

We verwachten dat je naast je onderzoek ook 2 dagen meewerkt, waardoor je alles leert over ons boeiende vak. Je leert ons bedrijf kennen,  je kunt vragen stellen en je bouwt een netwerk op. De werkzaamheden (die niet perse op ons kantoor hoeven plaats te vinden) zijn:

 • duurzaamheidsbeleid bewaken en meewerken aan het doorvoeren van het beleid
 • sociaal- economische projecten op bestemming zoeken en uitwerken
 • input geven en teksten schrijven voor de website
 • meewerken aan de communicatie naar onze stakeholders (klanten en lokale partners) via social media en nieuwsbrieven
 • impact enquête uitvoeren
 • verdiepingsinterviews houden met partners op de bestemming

Het onderzoek en de meewerktaken vallen onder de bezielende leiding van onze coördinator duurzaamheid Chantal.

Herken je jezelf hierin en wil je ons helpen onze duurzame doelen te bereiken (vanaf augustus 2024)? Stuur dan je CV en motivatie naar marketing@reisbrigade.nl

Hoe is een stage bij Reisbrigade?

Joelle was onze stagiaire van september 2022 tot januari 2023. Ze studeert Tourism Management aan Hogeschool INHolland, heeft ook een study abroad van een half jaar in Jakarta gedaan en kwam toen bij Reisbrigade voor haar derdejaars meewerkstage.

Joelle: “Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen om werkervaring op te doen in het werkveld. Al snel kwam ik op Reisbrigade uit, wat mij een schot in de roos leek. Een kleinschalige touroperator, waarbij ik kon proeven van alle afdelingen. Dit is ideaal wanneer je nog erg aan het twijfelen of aan het onderzoeken bent welke interesse bij je ligt. Omdat het een kleinschalig bedrijf is, ben ik behandeld als een waardige werknemer. Dit was erg fijn, aangezien je niet wordt gezien als ‘maar een stagiaire’. De flexibiliteit en het vertrouwen dat wordt gegeven is fijn, je hebt namelijk de kans om deels thuis te werken en deels op kantoor. Ook heb ik mogen meehelpen op de Vakantiebeurs in Utrecht. Al met al was mijn stage echt top. Ik heb super veel geleerd door de fijne begeleiding van Kim en Linda op vlak van marketing, operations, boekhouding, maar ook technologische ontwikkelen (die heb ik zelf een beetje ondervonden haha).”

Stage touroperating & marketing bij Avontuur Dichtbij

Bij ons zusje Avontuur Dichtbij is ruimte voor een ambitieuze hands-on student die dol is op reizen en graag tijdens een meerwerkstage wil ervaren hoe het is om duurzaam ondernemen in de praktijk te brengen. Je leert tijdens deze stage de kneepjes van het vak touroperating en je maakt kennis met alle taken die daarbij horen.

Wie zijn wij?

Avontuur Dichtbij is een jonge reisorganisatie met sterke focus op duurzaam ondernemen. Wij bieden individuele en groepsarrangementen in Nederland en België. De activiteiten zijn te voet, per fiets of per kano. Tijdens de avontuurlijke microavonturen ga je naar buiten en laat je de dagelijkse sleur achter je. We zijn een snelgroeiend bedrijf waar veel ruimte is voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid.

Wat ga je doen?

Van dag tot dag verschillen de werkzaamheden waarbij je meehelpt om voor onze klanten de mooiste reizen te organiseren. Van het afhandelen van boekingen met de hotels en andere dienstverleners tot het werken aan de website. Tijdens je stage kun je in overleg alle kanten op, zo specifiek of breed als bij je past. Je maakt reserveringen, schrijft reisbeschrijvingen en blogs voor de website en helpt mee met het ontwikkelen van nieuwe producten.

Werkzaamheden op het gebied van productontwikkeling (50%):

 • Het ontwikkelen van nieuwe producten
 • Conversie monitoren, analyseren en evalueren van producten
 • Meedenken over verbeteringen omtrent duurzaamheid en het vergroten van positieve impact in de aangeboden arrangementen
 • Werkzaamheden aan de website (content en lay-out, prijzen bijwerken, blogs posten, SEO)
 • Werkzaamheden op het gebied van marketing, zoals social media

Werkzaamheden op het gebied van operations (50%):

 • Afhandeling van binnengekomen mails van klanten en contactpersonen
 • Informatie versturen naar klanten voorafgaand aan en na afloop van de reis
 • Telefonisch te woord staan van klanten
 • Verwerken van reisaanvragen en het maken van reserveringen
 • Zorgdragen voor complete administratieve afhandeling van boekingsproces en klantgegevens
 • Versturen, monitoren en opvolgen van enquêtes
 • Overige (administratieve) werkzaamheden

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar iemand die sterk in z’n/haar schoenen staat, graag veel wil leren en proactief is. We geven je ruimte om veel te leren binnen een klein team. Creativiteit is belangrijk, net als een flexibele houding. De stagiair(e) die wij zoeken herkent zichzelf in onderstaande punten:

 • Minimaal HBO-opleiding, bij voorkeur in de richting van toerisme
 • Zelfstandig, proactief, verantwoordelijk
 • Je bent tech savvy en je gebruikt tools om je werk efficiënter in te richten
 • Stressbestendig, flexibel, gevoel voor humor
 • Service- en klantgericht, netjes en nauwkeurig
 • Communicatief vaardig, zowel aan de telefoon als per e-mail
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (dus: foutloos kunnen schrijven)
 • Affiniteit met duurzaamheid en sociaal ondernemerschap

Wat bieden wij?

 • Een interessante, afwisselende stage met persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een professionele, inclusieve en innovatieve werkomgeving met een informele werksfeer
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën
 • Stagevergoeding afhankelijk van het aantal meewerkdagen
 • Mogelijkheid tot thuiswerken
 • Werken vanuit een gezellige werkplek in Amsterdam in een bijzonder bedrijfsverzamelgebouw met meerdere reisorganisaties en andere sociale ondernemingen.

Interesse? Graag ontvangen we jouw CV met motivatie per mail: info@avontuurdichtbij.nl, t.a.v. Merel Timmer.

Back To Top