Individuele Rondreis Op Maat
Icoon Familiereis
Array

Hoogtepunten van deze reis

Fish River Canyon – zandduinen in Sossusvlei – gamedrives in Etosha

21-daagse rondreis
Vanaf € 4.480,- per persoon

Op ontdekking in het zuiden

Tijdens deze selfdrive ontdek je alle hoogtepunten in het zuiden van Namibië. Je bepaalt zelf je route en het tempo als je met de huurauto naar de accommodaties toe rijdt; vrijheid, blijheid! Je bezoekt de Kalahari woestijn, rijdt langs de kust van Swakopmund en gaat op zoek naar wild in Etosha nationaal park.

Reisroute

Dag 1: aankomst Windhoek
Dag 2: naar Mariental
Dag 3: vrije dag Kalahari woestijn
Dag 4: naar Fish River Canyon
Dag 5: vrije dag Fish River Canyon
Dag 6: naar Aus
Dag 7: vrije dag Aus
Dag 8: naar Sesriem
Dag 9: vrije dag Sossusvlei
Dag 10: naar Swakopmund
Dag 11: vrije dag Swakopmund
Dag 12: naar Twyfelfontein
Dag 13: verkenning van de omgeving
Dag 14: naar Etosha
Dag 15: op zoek naar wild
Dag 16: naar de andere kant van Etosha
Dag 17: gamedrives Etosha
Dag 18: naar Okonjima
Dag 19: vrije dag Okonjima
Dag 20: naar windhoek
Dag 21: naar de luchthaven

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Windhoek (47 km)

Welkom in Namibië! Zijn jullie klaar voor een Afrikaans avontuur? Bij aankomst op de luchthaven halen jullie de stoere auto op: een Toyota Hilux of gelijkwaardig. Vandaag doen jullie nog rustig aan, het is niet ver rijden over de Khomas hoogvlakte naar Windhoek en jullie eerste accommodatie. Let op! In Namibië wordt er links gereden.

Dag 2: naar Mariental (268 km)

Vandaag rijden jullie je eerste stuk: naar Mariental, een kleine stad, bekend van de Hardap dam. Dit is het grootste stuwmeer van Namibië, de dam zorgt ervoor dat er in de omgeving aan landbouw gedaan kan worden. In combinatie met de vele uren zon kunnen hier vele gewassen verbouwd worden. Nog een leuk weetje: de Duitse oprichter Herman Brandt noemde deze vallei naar zijn vrouw, Marie.

Dag 3: vrije dag Kalahari woestijn

Sta vroeg op zodat jullie de zonsopgang kunnen fotograferen; wandelschoenen aan en fototoestel mee. Er zijn verschillende wandelroutes tussen de 5 en 20 kilometer uitgezet, die je met of zonder gids kan lopen. Geniet wandelend van je kennismaking met de Kalahari woestijn. Om een groter gebied te zien, is het ook een aanrader om mee te gaan op een game drive. Bij het privé-reservaat lopen giraffes, elanden, zwarte en blauwe wildebeesten, zebra’s en heel veel soorten gazelles rond.

Dag 4: naar Fish River Canyon (408 km)

Jullie rijden verder naar het zuiden van Namibië. Fish River Canyon is de tweede grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Deze kloof is ongeveer 160 km lang en 27 km breed. Op sommige plaatsen is hij maar liefst 550 meter diep! Onderweg zien jullie kokerbomen. De kokerboom is eigenlijk geen boom maar een Aloë-plant en komt enkel in hele droge regio’s voor.

Dag 5: vrije dag Fish River Canyon

Jullie kunnen met de auto naar verschillende uitzichtpunten rijden om de Fish River Canyon te bewonderen of je kunt een mooie wandeling maken in het Gondwana Canyon Park. Het is absoluut de moeite om (weer) vroeg op te staan en de zon hier te zien opkomen!

Dag 6: naar Aus (322 km)

De accommodatie van vanavond ligt in het Aus gebergte, halverwege de weg van Fish River Canyon naar de Sossusvlei. Vlakbij Aus vind je een diersoort die je nergens anders in Namibië in het wild vindt: paarden! In Gurub staat de enige drinkplaats waar ze naartoe kunnen. Daar is ook een uitkijkpost om de wilde paarden te bewonderen.

Dag 7: vrije dag Aus

Deze vrije dag in Aus willen jullie wellicht gebruiken om een dagtocht naar Lüderitz en Kolmanskop te maken. Het gebied rondom deze plaatsen en tot aan de zuidelijke grens is het Sperrgebiet waar diamanten worden gevonden. Kolmanskop is een oud verlaten mijnplaatsje wat langzaam door het zand wordt teruggenomen. Je vindt er nog een bowlinghal, huizen en andere bezittingen van de mensen die er ooit woonden, deels bedekt met het fijne zand uit de woestijn. Spookachtig en heel fotogeniek! Willen jullie dit stadje bezoeken, vraag dan bij jullie accommodatie of ze een excursie voor jullie kunnen reserveren.

Dag 8: naar Sesriem (340 km)

Op naar de woestijn! Sla vooraf genoeg water en wat snacks in, jullie brengen flink wat tijd door in de auto. Tot aan Solitaire rijden jullie door het niemandsland. De rit door de Namib woestijn naar Sesriem is ontzettend mooi. Let op de rotsformaties in alle kleuren. In de weinige acaciabomen die er staan, zie je gigantisch grote vogelnesten. Dit zijn de ‘appartementen’ van het wevervogeltje.

Dag 9: vrije dag Sossusvlei

Enkel als je op de campsite van Sossusvlei slaapt kan je het park in vóór zonsopgang. De andere bezoekers moeten wachten tot na zonsopgang. Maar dat is geen probleem want dan kunnen jullie wat langer slapen. Wisten jullie dat het eigenlijk net zo mooi is om met zonsondergang te gaan? Het uur daarvoor (‘golden hour’) is zeker zo prachtig en jullie hebben de hele plek bijna voor jezelf alleen. Bij de eerste stop kunnen jullie de duin Big Daddy beklimmen. Het is een paradijs voor fotografen: haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Geen zin om te klimmen? Dat kan best want het mulle zand maakt het echt heel zwaar. Jullie kunnen ook rondwandelen tussen de duinen. Lukt het toch om boven te geraken dan word je beloond met een waanzinnig uitzicht.

Midden tussen deze rode duinen liggen de spierwitte kalkvlaktes van Deadvlei. De dode bomen maken het plaatje compleet. Dit zie je nergens anders ter wereld. Neem voldoende water mee want het kan hier behoorlijk warm worden.

Dag 10: naar Swakopmund (347 km)

Terug naar de bewoonde wereld! Jullie rijden vandaag naar de kust. Als je in Swakopmund aankomt, zul je misschien denken dat jullie helemaal naar Duitsland zijn gereden: overal Duits koloniale invloeden. Swakopmund is een gemoedelijke stad met veel restaurantjes, winkels en terrasjes. Het klimaat is er doorgaans het hele jaar erg aangenaam, maar het nummer Four seasons in one day is toch wel echt in deze stad geschreven. Mist en kou in de ochtend, knalblauwe lucht met een felle zon op de middag, in de namiddag een woestijnwindje met veel zandkorrels en ‘s avonds best fris zodat je een trui nodig hebt. Hier is jullie avondeten niet inbegrepen, bezoek ’s avonds een van de vele leuke restaurants die in Swakopmund te vinden zijn.

Dag 11: vrije dag Swakopmund

In Swakopmund kun je heel veel verschillende activiteiten boeken. Van parachutespringen of rondleidingen in de sloppenwijk tot quadbiken in de woestijn. Jullie kunnen ook gaan kajakken tussen de nieuwsgierige zeehonden en een mooie boottocht maken waarbij je dolfijnen ziet. Laat ons weten wat jullie voorkeur geniet en we kunnen het alvast boeken. Nog geen zin om te beslissen? Geen probleem, dan boeken jullie gewoon ter plaatse. Ga vooral ook lekker uit eten in een van de vele restaurants. Je kunt hier heerlijk vis eten, maar natuurlijk ontbreekt de Duitse keuken hier niet. Zin in een Bratwurst met Sauerkraut? Dat kan hier gewoon. En als toetje een Apfelstrudel.

Dag 12: naar Twyfelfontein (332 km)

Auto getankt? Batterijen opgeladen? Waterflessen gevuld? Dan is het weer tijd om afscheid te nemen van de bewoonde wereld. Bij Henties Bay rijden jullie landinwaarts, maar als jullie vroeg vertrokken zijn, kun je overwegen om eerst nog naar Cape Cross te rijden. Hier is een reservaat met de grootste kolonie pelsrobben ter wereld. De stank is verschrikkelijk. Jakhalzen lopen vaak langs het strand in de hoop een jonkie te kunnen verschalken. Vervolgens gaan jullie op weg naar Twyfelfontein. Al snel zul je merken dat de weg in slechte staat is. Het landschap is bijzonder; het lijkt wel alsof de rode granietrotsen lukraak in het landschap zijn gegooid. Aan het einde van de dag komen jullie aan in de Aba Huab Vallei midden in Damaraland waar Camp Kipwe ligt. Deze ecolodge is gebouwd uit natuurlijke stenen en ligt prachtig tussen de rotsformaties. En wat heel fijn is: er is een zwembad.

Dag 13: Twyfelfontein, verkenning van de omgeving

Het Twyfelfontein conservaat (Damaraland) is een erg fragiel ecosysteem, waar sommige van de mooiste rotstekeningen bewaard zijn gebleven van de Bosjesmensen. Niet alleen de mens, maar ook de natuur toont zich hier van haar beste kant: je ziet het versteende bos, organ pipes (stenen die lijken op orgelpijpen) en Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Deze berg dankt zijn naam aan de rode gloed bij zonsondergang. De lodge biedt verschillende activiteiten aan om de omgeving te ontdekken en wie weet zijn jullie wel geluksvogels en spotten jullie de woestijnolifanten. Twee activiteiten zijn alvast inbegrepen om de regio te verkennen.

Dag 14: naar Etosha (366 km)

Jullie rijden vandaag verder naar het grootste wildpark van Namibië: Etosha. Het hart van het park is een zoutpan, ontstaan uit een opgedroogd meer, wat de naam Etosha (droog water) verklaart. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In dit park zijn behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen te spotten. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te spotten. Jullie verblijven in een fijne accommodatie net buiten de ingang van het park.

Dag 15: Etosha, op zoek naar wild

Zijn jullie er klaar voor? Rij naar de gate en begin meteen met het zoeken naar wild. De gravelwegen en drinkplaatsen staan goed aangegeven. Hou er wel rekening mee dat je niet harder dan 40 kilometer per uur mag rijden. De meeste kans om dieren te zien is bij een waterhole. Gewoon zitten en wachten. Lekker makkelijk, toch?

Dag 16: naar de andere kant van Etosha (181 km)

Vandaag maak je een game drive dwars door Etosha. Dus ogen en oren weer open! Jullie rijden ver het park in want jullie slapen vanavond in een lodge aan de andere kant van het park. Ideaal, want zo verkennen jullie een nog groter deel van Etosha.

Dag 17: game drive in Etosha

Gister zijn jullie al de hele dag onderweg geweest om aan deze kant van het park te raken. Vandaag gaan jullie weer een dag op pad om verder te kijken welke dieren zich nu verzamelen rond de waterholes.

Dag 18: naar Okonjima (340 km)

Vandaag rijden jullie op het gemak naar Okonjima. Stop onderweg gerust om nog wat foto’s te maken en te genieten van de gave reis die jullie maken. Het tempo, hoe vaak en waar je stopt kun je deze dag geheel naar eigen invulling doen.

Dag 19: vrije dag Okonjima

Okonjima Plains Camp is een voormalige boerderij die nu een nieuw leven heeft gekregen als toeristenverblijf. Hier valt genoeg te beleven. Verken de omgeving of boek excursies via de receptie. Weet je het al van te voren? Laat het ons dan weten, wij helpen jullie hier ook bij!

Dag 20: naar Windhoek (518 km)

Windhoek kennen jullie ondertussen al een beetje van het begin van de reis. Altijd fijn om voor de terugvlucht de nacht in Windhoek te slapen, dan hoeven jullie niet zo te haasten. Het is een gezellige stad om de laatste dag van je vakantie te vieren. Zo zouden jullie bijvoorbeeld nog kunnen gaan genieten van de enorme steaks in Joe’s Beerhouse, een begrip in Windhoek. Ze serveren van alles, van kudu- tot zebravlees, alleen aan de kaart kun je je ogen al volop de kost geven.

Dag 21: naar de luchthaven (47 km)

Helaas het zit erop! Jullie rijden op het gemak naar de luchthaven van Windhoek. Op het vliegveld leveren jullie de auto in. Hopelijk hebben jullie een waanzinnig mooie reis gehad met herinneringen voor eeuwig!

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Namibië. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Namibië te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
21 dagen
vanaf
€ 4.480,-

Prijs per persoon gebaseerd op 2 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 20 overnachtingen
 • huurauto in categorie N voor 21 dagen (inclusief verzekering en extra chauffeur)
 • maaltijden: 19x ontbijt en 15x avondeten
 • entreegelden nationale parken
 • €5,- p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • niet genoemde entreegelden

Voorbeeldreizen

Toon alle rondreizen naar Namibië

Ook met Reisbrigade naar Namibië?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Namibië rondreis. Jouw ideale Namibië rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top