Individuele Rondreis Op Maat
Array

Hoogtepunten van deze reis

het noordelijkste puntje van Sri Lanka – safari in Wasgamuwa – boottocht in Gal Oya

21-daagse rondreis
Vanaf € 3.160,- per persoon

Buiten de gebaande paden naar Jaffna

Maak kennis met een authentiek stukje Sri Lanka tijdens deze reis door het onbekende noordoosten van het eiland. De route van deze rondreis brengt je dus buiten de gebaande paden! Je neemt een kijkje in het dagelijkse leven van de lokale bevolking, je leert meer over de geschiedenis en cultuur van het land en natuurlijk bewonder je tijdens deze Sri Lanka rondreis ook de veelzijdige natuur.

Reisroute

Dag 1: naar Negombo
Dag 2: bezoek aan de vismarkt; naar Kalpitiya
Dag 3: Kalpitiya
Dag 4: jeepsafari Wilpattu nationaal park
Dag 5: naar Mannar
Dag 6: bewonder de vele kanten van Mannar
Dag 7: verkenning van Jaffna
Dag 8: naar Nayantivu en Delft eiland
Dag 9: bezoek meest noordelijke puntje van Sri Lanka
Dag 10: naar Nilaveli
Dag 11: snorkelen op Pigeon Island
Dag 12: langs de oostkust naar Batticaloa
Dag 13: per fiets op verkenning door Batticaloa
Dag 14: naar Gal Oya
Dag 15: bootsafari door Gal Oya nationaal park
Dag 16: naar Wasgamuwa
Dag 17: Wasgamuwa, op zoek naar wilde dieren
Dag 18: vrije dag Wasgamuwa
Dag 19: naar Sigiriya
Dag 20: beklimming van de leeuwenrots bij Sigiriya
Dag 21: transfer naar luchthaven

Dag tot dag

Dag 1: naar Negombo

Na aankomst in Colombo worden jullie opgewacht en door de chauffeur naar het hotel in Negombo gebracht. Na het inchecken en even opfrissen staat meteen de eerste excursie op het programma.

Jullie stappen in een boot en ontdekken de lagune van Negombo vanaf het water. Langs de oevers zie je hoe de lokale bevolking woont; omgeven door groene kokospalmen hoor je de vele verschillende vogels fluiten. De Nederlanders hebben hier vele kanalen gegraven en vroeger was het een belangrijke plaats voor het verbouwen van kaneel.

Dag 2: bezoek aan de vismarkt; naar Kalpitiya

Jullie vertrekken na het ontbijt naar de vismarkt van Negombo. Daar zijn de vissers en kooplui al uren aan het werk, de gevangen vis wordt meteen schoongemaakt, gepekeld en in de zon gelegd om te drogen. Dat zorgt natuurlijk nog voor een aparte geur, maar ook voor mooie foto’s.

Na het bezoekje aan de vismarkt rijden jullie door naar de volgende bestemming: Kalpitiya, een kustplaats in het noordwesten van Sri Lanka. Het is ruim drie uur rijden over een mooie route langs de zee. Eenmaal aangekomen hebben jullie de rest van de middag vrij om zelf in te delen; maak bijvoorbeeld alvast een mooie wandeling langs de kust waar je de kleuren van de lucht langzaam ziet veranderen terwijl de zon ondergaat.

Dag 3: vrije dag Kalpitiya

Kalpitiya trekt jaarlijks vele …. dolfijnen! Tussen november en april is het absoluut de moeite waard om in de vroege ochtend met een boot op zoek te gaan naar deze prachtige dieren. Er zijn maar liefst 5 verschillende soorten dolfijnen te spotten hier. Ze laten je maar wat graag al hun kunstjes zien. Het ooit zo rustige vissersdorpje is nu een toeristische trekpleister tussen de zee en de lagune. Je kunt hier zwemmen, surfen en chillen.

Dag 4: jeepsafari Wilpattu nationaal park

Na het ontbijt reizen jullie verder naar Wilpattu nationaal park. Meteen na aankomst laten jullie de bagage achter en stappen jullie over in een jeep: tijd om op safari te gaan! Wilpattu is het oudste en grootste nationale park van Sri Lanka, maar is lange tijd gesloten geweest voor bezoekers. Je hebt hier een goede kans op het spotten van het luipaard. Je rijdt door uitgestrekte droge vlaktes, even later door de modder en dan naar de kust met wit en oranje zand. In het park leven andere wilde dieren zoals olifanten en sloths bears. Deze beren met zwarte vacht zijn te herkennen aan hun enorme klauwen en aan een stukje witte vacht op de borst.

Na de safari keren jullie terug naar het camp net buiten het park. Jullie verblijven vanavond in een heuse safaritent. Het avondeten wordt voor jullie bereid en daarna zullen jullie vast heerlijk slapen met de junglegeluiden op de achtergrond.

Dag 5: naar Mannar

In de loop van de ochtend reizen jullie verder, tenzij jullie nog graag een safari maken in het nationale park van Wilpattu. Eindbestemming van vandaag is Mannar. Dit eiland is het grootste van Sri Lanka en is de thuisbasis van een van de oudste havens van het land. Een 3-kilometer lange weg verbindt Manna met het vasteland. Opmerkelijk is dat hier baobabbomen groeien, die werden ooit meegebracht door de Arabische handelaars uit Afrika. Jullie hebben een vrije middag en kunnen kiezen om te relaxen bij het zwembad of om een bezoek te brengen aan het grote fort dat door de Portugezen werd gebouwd in 1560.

Dag 6: bewonder de vele kanten van Mannar

Samen met een lokale gids gaan jullie op pad om Mannar te verkennen. Gisteren geen goesting gehad om het fort te bezoeken? Geen probleem, vandaag is de herkansing. Verder brengen jullie een bezoek aan de tempel van Ketheeswaram en aan de pier van Talaimannar. Dit is het punt dat het dichtst bij buurland India is gelegen en vroeger ging er hier een ferry. Daarna is het de hoogste tijd voor een duik in het zwembad.

Dag 7: verkenning van Jaffna

Vandaag gaat de reis nog verder naar het noorden. Jullie chauffeur brengt jullie naar Jaffna op het schiereiland helemaal in het noorden van Sri Lanka. Dit wordt jullie uitvalsbasis voor de komende dagen. Na het inchecken en even opfrissen staat jullie gids al op jullie te wachten. Samen ontdekken jullie de stad en de lagune die Jaffna scheidt van het eiland. Vroeger waden de olifanten hier, maar dat is helaas nu niet meer het geval. Met z’n 900.000 inwoners is het een van de grootste steden van het land, maar Jaffna heeft het allemaal: vriendelijke inwoners, een rijke, historische cultuur, een heerlijk klimaat en dat allemaal op een pittoresk eiland waar ze heerlijk Rio ijs maken.

Dag 8: naar de eilanden van Nainativu en Delft

In de ochtend vertrekken jullie vanaf de Kurkadduwan pier met de ferry naar het eiland Delft. Dit eiland had vroeger een strategische ligging. Het heeft ondiepe waters en is moeilijk aan te vallen. Samen met een lokale gids ontdekken jullie het eiland. In de middag nemen jullie de boot weer terug om meteen door te gaan naar het volgende eiland: Nainativu. Dit eiland is vooral bekend om de kleurige tempels. Je kunt van tempel naar tempel lopen of ervoor kiezen om ter plekke een tuktuk te huren en zo langs de tempels te toeren. Einde middag gaan jullie met de boot weer terug naar het vasteland.

Dag 9: bezoek aan het meest noordelijke puntje van Sri Lanka

Vandaag brengen jullie een bezoek naar het meest noordelijke puntje van Sri Lanka: Point Pedro. Hier hebben Portugese, Nederlandse en Engelse missionarissen hun sporen achtergelaten. In 2004 werd deze regio zwaar geraakt door de Tsunami, Point Pedro heeft toen grotendeels onder water gestaan.

Dag 10: naar Nilaveli

Tijd voor strand, palmen, zon en zee. Jullie reizen naar Nilaveli, net iets noordelijker dan het bekende Trincomalee. Met witte zandstranden en wuivende palmen ben je echt in een tropisch paradijs. Onderweg stoppen jullie nog bij fort Frederick en de bekende Thirukoneswaram tempel. Van maart tot september heb je hier een zeer goede kans op het spotten van walvissen.

Dag 11: snorkelen op Pigeon Island

Een boot komt jullie ophalen en brengt jullie naar Pigeon eiland. Dit eiland ligt in een nationaal park en is het broedgebied van rotsduiven. Rondom het eiland heb je heerlijk, helder water wat zorgt voor uitstekend zicht. De ideale snorkelomstandigheden om te kunnen genieten van prachtige koraal, kleurrijke vissen, schildpadden en zeesterren. Aan het einde van de dag zijn jullie weer terug bij het hotel waar je de dag kunt afsluiten met nog een duik in het zwembad!

Dag 12: langs de oostkust naar Batticaloa

Jullie rijden door langs de oostkust van Sri Lanka richting Batticaloa. Deze nog onbekende stad ligt tussen lagunes aan de Indische oceaan en heeft een prachtig Hollands fort. De komende dagen verblijven jullie bij een lokale familie in een homestay. Jothy, Rusi en Dilu nemen jullie mee in het dagelijkse leven van het gezin. Na het avondeten worden de kaarten tevoorschijn gehaald, voer je leuke gesprekken met het gastgezin of zing je samen met Dilu een liedje.

Dag 13: per fiets op verkenning door Batticaloa

Vandaag gaan jullie samen met een lokale gids per fiets op verkenning door de buurt. Er wordt gestopt bij tempels van maar liefst 4 verschillende religies. De gids vertelt jullie over de meer dan 450 jaar geschiedenis van deze regio. Onderweg stoppen jullie bij een lokaal gezin voor een traditionele lunch met specialiteiten uit de regio. Daarna nog langs het museum van Kattankudy en zie je nog overblijfselen van de sporen die de tsunami hier heeft achtergelaten. Na een dag vol nieuwe indrukken keren jullie terug naar de homestay.

Dag 14: naar Gal Oya

Na het afscheid van je gastgezin, reizen jullie naar het binnenland van Sri Lanka: Gal Oya.  Hier maken jullie kennis met de inheemse Veddha gemeenschap van Nilgama en komen jullie meer te weten over hun bijzondere levensstijl.

Dag 15: bootsafari door Gal Oya nationaal park

Vanuit het hotel is het ongeveer 40 minuten rijden naar het meer. Per boot is hier de beste manier om de omgeving te verkennen. Met wat geluk kan je hier de olifanten zien zwemmen of spelen in het water. Vanaf het water heb je uitzicht over de omliggende bergketens. Na deze safari keren jullie terug naar het hotel. Hier kan je nog een mooie wandeling maken met een gids die je alles vertelt over de vogels die je spot.

Dag 16: naar Wasgamuwa

Na het ontbijt worden jullie door je chauffeur naar Wasgamuwa in het binnenland van Sri Lanka gebracht, de rit duurt ongeveer 2,5 uur. Met een lokale gids maak je een wandeling door de lokale dorpen. De rest van de dag hebben jullie vrij. Tijd voor een lekker drankje bij het zwembad?

Dag 17: op zoek naar wilde dieren

Vroeg in de ochtend staat er een safari op het programma! Vandaag gaan jullie per jeep het Wasgamuwa nationaal park ontdekken. Het park werd oorspronkelijk opgericht als een wildreservaat in 1938 en werd later in 1984 uitgeroepen tot een nationaal park. Het beslaat een uitgestrekt gebied en staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en prachtige landschappen. In dit park leven meer dan 140 verschillende vogelsoorten en is de beste plek om de sloth bears (lippenberen) te kunnen zien. Wasgamuwa heeft een uniek ecosysteem waarin veel plant- en diersoorten gedijen. Het landschap is adembenemend en biedt geweldige fotomogelijkheden. Komt ook nog eens bij dat dit park veel minder druk is dan sommige andere nationale parken in Sri Lanka, zoals Yala of Udawalawe.

Mocht je geen genoeg hebben gekregen van de safari, dan kan je er altijd nog een bijboeken voor de namiddag.

Dag 18: vrije dag Wasgamuwa

Voor vandaag even geen programma, het is tenslotte toch vakantie. Uitslapen, wandelen in de omgeving of misschien nog een safari maken? Alles kan en mocht je alvast willen dat wij iets voor je regelen, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Dag 19: naar Sigiriya

Tijd om weer verder te reizen, jullie gaan op weg naar Sigiriya. Onderweg stopt jullie chauffeur bij de mooie grottempel van Dambulla. Bij aankomst zie je eerst het enorme gouden Boeddhabeeld buiten, daarachter beginnen de trappen naar het enorme tempelcomplex verborgen in grotten. Binnen in de grotten zie je tientallen Boeddhabeelden en prachtige muurschilderingen. Een gids vertelt je alles over de rijke geschiedenis van deze tempel. Na het bezoek aan Dambulla rijden jullie verder naar Sigiriya.

Dag 20: beklimming van de leeuwenrots

Vandaag staat een bezoek aan Sigiriya op de planning, bekend om de bijzondere leeuwenrots. Bovenop een grote rots stond ooit -in de 5de eeuw om iets specifieker te zijn- de hoofdstad van koning Kassapa. Hiervan zie je nog de trappen, oude muren, erotische fresco’s en verschillende baden. Bij de laatste trap voor de top loop je tussen twee gigantische leeuwenpoten, hier heeft ooit waarschijnlijk een groot leeuwenhoofd op gestaan. De leeuwenrots van Sigiriya staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, en eenmaal op de top zul je zien waarom, het is er prachtig! Vanaf de rots heb je ook nog eens een indrukwekkend uitzicht over de wijde omgeving.

Dag 21: transfer naar luchthaven

De laatste uurtjes in Sri Lanka zijn alweer aangebroken, hopelijk hebben jullie enorm genoten van deze reis. De chauffeur brengt je van Sigiriya direct naar de luchthaven van Colombo. Tijd om afscheid te nemen van dit veelzijdige eiland!

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Sri Lanka. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Sri Lanka te laten zien, zonder in te boeten aan comfort.

21 dagen
vanaf
€ 3.160,-

Prijs per persoon gebaseerd op 2 personen.

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 20 overnachtingen
 • vervoer per auto met airco met Engelssprekende chauffeur
 • maaltijden: 20x ontbijt, 1x lunch, 12x avondeten
 • jeepsafari in Wilpattu nationaal park (inc. entreegelden)
 • nachtwandeling nabij Wilpattu
 • excursie over het eiland Mannar
 • excursie naar de eilanden Delft en Nainativu
 • stadswandeling door Jaffna en naar Point Pedro
 • boottocht naar Pigeon eiland en snorkelen
 • fietstocht bij Batticoloa met lokale lunch bij een familie
 • ontmoeting met Veddha bevolking bij Gal Oya
 • bootsafari in Galoya nationaal park
 • wandeling en jeepsafari in Wasgamuwa nationaal park
 • bezoek aan de rotstempel van Dambulla en Sigiriya leeuwenrots
 • €5,- per persoon bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • toeslag voor maanden juli en augustus
 • visum Sri Lanka (online aanvragen)

Ook met Reisbrigade naar Sri Lanka?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Sri Lanka rondreis. Jouw ideale Sri Lanka rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top