Icoon Familiereis
Icoon Groepsreis
Safari, Avontuur

Hoogtepunten van deze reis

Panoramaroute – iSimangaliso Wetland Park – Wild Coast

18-daagse rondreis
Vanaf € 2.795,- per persoon

Van Jozi naar de Moederstad

Deze rondreis volgt een prettige route om in drie weken een goed beeld te krijgen van het mooie Zuid-Afrika. Je gaat op safari, neemt een duik in de oceaan, maakt wandelingen bij Drakensbergen en reist langs de groene kustlijn van de Tuinroute. Je wisselt de hoogtepunten af met cultuur, geschiedenis, natuur en een kijkje in het leven van hedendaagse Zuid-Afrikanen.

Reisroute

Dag 1: naar Balule wildreservaat
Dag 2: op zoek naar wild
Dag 3: via de Panoramaroute naar Hazyview
Dag 4: op zoek naar wild
Dag 5: naar eSwatini
Dag 6: via Zululand naar St. Lucia
Dag 7: wandelen in iSimangaliso Wetland Park
Dag 8: naar Drakensberg
Dag 9: wandeling bij Tugela Gorge
Dag 10: het boerenleven ontdekken in het zuiden van Drakensberg
Dag 11: naar Wild Coast
Dag 12: wandeling naar Hole in the Wall
Dag 13: geschiedenis ontdekken in Cradock
Dag 14: via Mountain Zebra park en Addo park naar Nelson Mandela baai
Dag 15: via Tuinroute naar Knysna
Dag 16: naar het zuidelijkste punt van Afrika
Dag 17: naar Kaapstad
Dag 18: einde groepsreis

Route groepsreis van Johannesburg naar Kaapstad

Dag tot dag

Dag 1: Johannesburg naar Balule wildreservaat (530km)

Jullie reis gaat beginnen! Vanuit Johannesburg gaat de reis naar het noorden. Onderweg lunchen jullie in een historische goudmijndorp, waarna jullie verder rijden naar de Magoebaskloof. Het laatste deel van de dag gaat de reis naar een privéreservaat nabij Kruger. Kruger is wereldberoemd omwille z’n grote populaties wilde dieren en prachtige natuur. Jullie verblijven twee nachten in Bush Lodge.

De groepsreis vertrekt vandaag vanuit Johannesburg, mochten jullie graag wat eerder aankomen in Johannesburg dan kunnen we daar uiteraard bij helpen.

Dag 2: op zoek naar wild

De dag begint met een vroeg ontbijt van verse koffie en rusks, een traditioneel Zuid-Afrikaans koekje. Na het ontbijt vertrekken jullie met de gids op game drive op zoek naar wild. Welk dier staat hoog op jouw lijstje? ’s Middags rijden jullie terug naar de lodge voor een heerlijke brunch, waarna het tijd is om te ontspannen. Wanneer het donker begint te worden, volgt nog een game drive. De dag wordt afgesloten met een drankje, terwijl jullie kijken naar een mooie zonsondergang.

Dag 3: Panoramaroute (195 km)

Na een stevig ontbijt is het de hoogste tijd om deze regio verder te verkennen. De eerste stop op de Panoramaroute is de indrukwekkende Blyde River Canyon, daarna rijden jullie door naar het museumstadje Pilgrim’s Rest. Onderweg is er mogelijkheid om te lunchen op een plek die letterlijk op de rand van de klif ligt en het mooiste uitzicht over het hele gebied heeft. Na de lunch gaan jullie naar Greenfire Lodge Hazyview. Deze accommodatie is een blokhut die spectaculair op palen is gebouwd. Hier bezoek je een werkende boerderij waar koffie, limoenen en macadamia’s worden geteeld.

Dag 4: op zoek naar wild in het Kruger

Vandaag vertrekken jullie bij zonsopgang. Na een korte reis komen jullie aan bij het zuidelijke deel van het Kruger nationaal park om een hele dag wild te spotten. De gids neemt neemt de tijd om alles te vertellen over de dieren die in deze omgeving te zien zijn. Na een hele dag wild spotten, rijden jullie eind van de middag terug naar de lodge om heerlijk te relaxen.

Olifant in het Kruger Nationaal Park, Zuid-Afrika
Kruger Nationaal Park
Mensen zwaaien op een brug bij de Bourkes Luck Potholes, Zuid-Afrika
Bourkes Luck Potholes, Panoramaroute
Lunch langs de weg bij de truck, rondreis Zuid-Afrika

Dag 5: naar eSwatini (290 km)

Na het ontbijt vertrekken jullie via Mbombela (Nelspruit) naar eSwatini (vroeger bekend als Swaziland). Dit is een klein, door Zuid-Afrika en Mozambique ingesloten land, rijk aan cultuur en natuur. De weg ligt hoog in de bergen en gaat langs talrijke traditionele boerderijen. Dit gebied is de thuisbasis van vele traditionele ambachtelijke bedrijven en als de tijd het toelaat, zullen jullie er een of meer bezoeken. Daarna gaat de reis verder naar de accommodatie Forester’s Arms en krijgen jullie een diner met lokale producten aangeboden.

Dag 6 en 7: St. Lucia (dag 6: 370 km)

Vandaag gaat de reis richting het zuiden door het Swazi-landschap richting St. Lucia. Onderweg rijden jullie het Zululand binnen, een deel van het huidige KwaZulu-Natal en de thuisbasis van de grootste etnische groep van Zuid-Afrika: het Zoeloevolk. De Zoeloes werden in de vroege jaren 1800 gevormd tot het machtigste regionale rijk van koning Shaka.

Jullie bezoeken het iSimangaliso Wetland Park, een moerasland met witte stranden, getijdenpoelen en prachtige riffen om te duiken. Hier heb je grote kans om neushoorns, buffels en andere grote dieren te zien. Het is een prachtig gebied en weer helemaal anders dan de voorbije dagen. Jullie maken een wandeling op een verlaten strand waar je op elk moment een duik kunt nemen in de warme Indische Oceaan.

Mensen bekijken nijlpaarden op een boot tijdens een safari op de rivier in St. Lucia, Zuid-Afrika
St. Lucia

Dag 8 en 9: naar Drakensberg (480 km)

Na het ontbijt reizen jullie verder door de glooiende heuvels van Kwa-Zulu Natal, een gebied dat bekend werd omwille van de verschillende veldslagen tussen Boeren, Britten en Zoeloes. In de middag bereiken jullie de Drakensberg die 3400m hoog is.

Op dag 9 maken jullie een van de mooiste dagwandelingen, die van Tugela Gorge in het Royal Natal nationaal park. Vanaf hier hebben jullie een spectaculair uitzicht op de torenhoge kliffen van het Amphitheater en de Tugela watervallen, met 948 meter hoogte zijn deze watervallen de op één-na-hoogste ter wereld.

Dag 10: naar het zuiden van Drakensberg (340 km)

Jullie kunnen uitrusten van de wandeling van gisteren, want vandaag reizen jullie verder naar het zuiden, naar een weelderig landbouwgebied dat bekend staat als een van de mooiste van Zuid-Afrika.

De overnachting is op een ranch. Hier leer je meer over de landbouw in dit gebied, de geschiedenis van de boerderij en de gebouwen op het terrein. Voor de avonturiers is er ook een mogelijkheid om ’s middags of vroeg in de ochtend mee te helpen met het werk op de boerderij. Na het harde werk, genieten jullie van een traditioneel diner dat vers uit de tuin van de boerderij komt.

Dag 11 en 12: naar Wild Coast (400 km)

De Wild Coast is de kust van de Transkei. Dit is een van de armste gebieden van het land. Het is moeilijk te bereiken want er zijn weinig wegen en de wegen die er zijn, hebben veel potholes. Je bent gewaarschuwd! Maar het is een prachtig mooie regio om te wandelen en het is hier zeker niet toeristisch. In dit gebied wonen voornamelijk de Xhosa. Zij werden door de voormalige apartheidsregering naar deze regio gestuurd. Nelson Mandela werd hier geboren.

Jullie brengen twee nachten door aan de Wild Coast in Coffee Bay, zodat jullie een volle dag hebben om te wandelen langs de hoge kliffen, verlaten stranden en glooiende graslanden. Je kunt wandelen naar de indrukwekkende Hole in the Wall, een rots vlak voor de kust met een natuurlijke boog, uitgesleten door eeuwenlange golfslag.

Zicht op de zee en het strand met koeien en fietser, Wild Coast Zuid-Afrika
Wild Coast
Wandelaars rusten uit op een rots tijdens een wandeling in het Royal Natal nationaal park, Zuid-Afrika
Wandelaar tijdens een wandeling in Tugela Gorge, Zuid-Afrika
Tugela Gorge, Royal Natal Nationaal Park

Dag 13: naar Cradock (450 km)

Tijd om door te rijden naar Cradock, een stadje in Karoo aan de bovenloop van de Great Fish River vallei. Bij aankomst in Cradock worden jullie opgewacht door een plaatselijke gids die de groep meeneemt op een kleurrijke wandeling door de geschiedenis van de stad. Zo leer je meer over struisvogels en wie John Cradock was. Een leerrijke dag!

Dag 14: via Mountain Zebra en Addo park naar Nelson Mandela baai (240 km)

Een lange dag vandaag. Eerst ga je op zoek naar wild in het Mountain Zebra park. Dit park is anders dan alle andere die eerder deze reis zijn bezocht. Dit park ligt in de halfwoestijn van de Grote Karoo, en is niet alleen het thuis van de bedreigde bergzebra, maar ook van springbokken, struisvogels, cheeta’s, buffels, zwarte neushoorns en een scala aan vogels.

Eenmaal alles ingepakt en uitgecheckt, verlaat je Cradock en gaan jullie naar het beroemde Addo Elephant Park. Hopelijk staan jullie hier oog in oog met de grote kuddes olifanten waar dit park om bekend staat. Daarna gaat de reis verder naar de kust en naar het hotel dat aan het strand van de prachtige Nelson Mandela Baai ligt.

Dag 15: Tuinroute naar Knysna (280 km)

Vanochtend is er eerst tijd voor een strandwandeling, misschien zelfs een duik in de oceaan of gewoon een ontspannen kopje koffie. Na het ontbijt volgt het volgende hoogtepunt van de reis: de Tuinroute. Jullie stoppen bij het Tsitsikamma nationaal park waar je een wandeling kunt maken over een lange hangbrug, daarna rijden jullie naar Knysna. Na aankomst is er tijd om het stadje aan de lagune te verkennen en daarna heerlijk te dineren in het hotel.

Dag 16: naar het zuidelijkste punt van Afrika (380 km)

Vanuit Knysna gaat de reis verder langs de kust door verschillende kleine stadjes naar Kaap Agulhas: het meest zuidelijke punt van het Afrikaanse continent. Hier maken jullie een korte wandeling naar het strand om het ontmoetingspunt van de koude Atlantische en de warme Indische oceaan te bekijken. Hier wordt een picknick georganiseerd, waarna jullie doorrijden naar Arniston.

Dag 17 en 18: naar Kaapstad (dag 17: 280 km)

Deze ochtend rijden jullie door Hermanus; wereldwijd bekend om het uitstekende walvis spotten vanaf land. Vervolgens rijden jullie langs de kust naar Betty’s baai, waar een kleine kolonie Afrikaanse pinguïns leeft. In de middag volgt de reis een van de mooiste kustroutes ter wereld, langs de rand van False Bay, totdat jullie aankomen in het altijd fijne Kaapstad. De reis eindigt morgen, op dag 18 na het ontbijt.

Willen jullie graag meer tijd in Kaapstad dan kunnen we hier natuurlijk nog een of enkele nachten voor jullie aan toevoegen.

Zicht op de tafelberg en Kaapstad gezien vanaf Lions Head, Zuid Afrika
Tafelberg, Kaapstad
Grote brug met mensen in het Tsitsikamma Nationaal Park
Tsitsikamma National Park
Groep mensen bij het bord bij Kaap de Goede Hoop, rondreis Zuid-Afrika
Kaap de Goede Hoop

Accommodaties tijdens deze rondreis

Hieronder vind je drie accommodaties die tijdens deze reis door Zuid-Afrika voor je worden geboekt. Een afwisseling van kleinschalig, bijzonder gelegen, sfeervol, avontuurlijk en luxe; altijd met de grootste zorg door onze lokale partner uitgekozen.

Rondreis
18 dagen
vanaf
€ 2.795,-

Deze groepsreis vertrekt elke dinsdag

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 17 overnachtingen
 • maaltijden: 17x ontbijt, 1x brunch, 12x lunch, 12x avondeten
 • € 5,- p.p. bijdrage SGR
 • € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • luchthaventransfers
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • entreegelden

Ook met Reisbrigade naar Zuid-Afrika?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Zuid-Afrika rondreis. Jouw ideale Zuid-Afrika rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top