Rondreis Op Maat
Icoon Familiereis
Avontuur

Hoogtepunten van deze reis

Tsingy de Bemaraha – Avenue des Baobabs – snorkelen bij Anakao

21-daagse rondreis
Vanaf € 3.275,- per persoon

Bijzondere dieren, avontuurlijke routes

Deze afwisselende, uitgebreide rondreis door Madagascar neemt je mee langs een prettige route die in drie weken een goed beeld geeft van dit bijzondere land. Van wandelen in de ongerepte natuur tot een duik nemen in de Straat van Mozambique en van de flora en fauna in Tsingy de Bemaraha tot de zonsondergang bij Baobab Avenue. Je wisselt cultuur en geschiedenis af met natuur en een kijkje in het dagelijks leven van de mensen op dit eiland.

Reisroute

Dag 1: aankomst Antananarivo
Dag 2: naar Andasibe
Dag 3: bezoek Andasibe nationaal park
Dag 4: naar Antsirabe
Dag 5: naar Miandrivazo
Dag 6: naar Kirindy nationaal park
Dag 7: naar Bekopaka (Tsingy van Bemaraha)
Dag 8: bezoek Tsingy van Bemaraha
Dag 9: via Avenue des Baobab naar Morondava
Dag 10: naar Antsirabe
Dag 11: naar Ambalavao
Dag 12: bezoek aan Parc d’Anja en naar Isola nationaal park
Dag 13: bezoek aan Isola nationaal park
Dag 14: naar Tuléar
Dag 15: naar Anakao
Dag 16: vrije dag Anakao
Dag 17: vrije dag Anakao
Dag 18: naar Tuléar
Dag 19: vlucht naar Antananarivo
Dag 20: vrije dag Anatanarivo
Dag 21: transfer naar luchthaven

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Antananarivo

Welkom in Madagascar! Jullie worden opgehaald op de luchthaven van Antananarivo. Best een lange naam, Antananarivo. Daarom zegt iedereen Tana, want dat is veel makkelijker. Jullie overnachten in een leuk hotel op 10 minuten rijden van de luchthaven. Het hotel ligt in een bosrijke omgeving.

Dag 2: naar Andasibe

Na het ontbijt ontmoeten jullie de chauffeur die de komende 14 dagen jullie chauffeur zal zijn. Hij begint vandaag met een rit van zo’n drie à vier uur in een terreinwagen naar Andasibe in het oosten van het land. Een interessante stop onderweg is het kleine reptielenpark Peyrieras. Ik vond het echt super leuk want ze hebben er heel veel soorten kameleons en gekko’s. Achteraan bij het bos zie je vaak al je eerste lemuren. Vervolgens gaat de reis verder naar het park Andasibe – Mantadia, ook wel bekend als Périnet. Dit park is de habitat van de grootste der maki’s: de indri indri, deze komt echt enkel voor in Madagascar.

Dag 3: bezoek Andasibe nationaal park

Een gids wacht jullie op en samen maken jullie een ochtendwandeling in het park. Nog voor je de indri indri ziet, hoor je hem. Het geluid dat hij produceert lijkt op een kruising van een brandweeralarm en een walvis, en het is de grootste lemuur dus je kan hem niet missen. Daarnaast hebben jullie ook kans op het zien van bamboemaki’s, bruine maki’s en de grootste der kameleons: de Parsons kameleon. Vervolgens is het leuk om naar de Vakona lodge te gaan: een eiland dat als opvangoord voor maki’s dient. Hier kunnen jullie de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen en soms komen ze zelfs op je hoofd of schouders zitten. Je ziet de bruine maki, de bonte vari en de dansende sifaka. Wel oppassen want het meer zit vol met krokodillen. De toegang is nog niet inbegrepen.

Vanavond maken jullie een spannende avondwandeling waarbij er een grote kans is om actieve nachtdieren zoals muismaki’s, kameleons, gekko’s en boomkikkers te spotten.

Dag 4: naar Antsirabe

De chauffeur brengt jullie vandaag over de Route National 7 naar Antsirabe. Onderweg kun je overal stoppen want er is van alles te zien. Antsirabe is een aangename stad die bekend staat om de pousse-pousse, dit zijn de bontgekleurde riksja’s die door mensenkracht getrokken worden. het voelt misschien raar, maar het is een ideale manier om het stadscentrum te verkennen. De mooie historische koloniale gebouwen en de typische bakstenen huizen van de Merina maken van deze plaats een aangename plek om te ontdekken.

Dag 5: naar Miandrivazo

Vroeg op vandaag want jullie hebben een lange reis voor de boeg. De reis gaat helemaal naar Miandrivazo aan de Tsiribihina rivier, die van oost naar west door Madagascar stroomt. De rivier is ongeveer 200 kilometer lang. Miandrivazo staat bekend omwille van haar thermale bronnen. Het landschap varieert van savannes tot rotsachtige heuvels en rivieroevers.

Dag 6: naar Kirindy nationaal park

Vandaag gaat het echt beginnen: jullie gaan piste rijden. Dat betekent geen asfalt meer en slechte wegen met veel zand en nog meer kuilen. Oftewel een dag met Afrikaanse massages. Gelukkig rijden jullie met een ervaren gids in een stevige 4×4 jeep. De rit gaat naar Kirindy. Hier aangekomen maken jullie een spannende avondwandeling en hebben jullie de kans tot het zien van een fossa fossana oftewel fanaloka, een soort van civetkat. Dit roofdier leeft vooral ‘s nachts en is het enige roofdier op het hele eiland. Het reservaat is in handen van het Zwitserse Centre de Formation Professionelle Forestière, een centrum voor educatie & professionele ontwikkeling van verantwoord bosbeheer. Dit is maar goed ook, want het ecosysteem hier is serieus bedreigd, er is nog maar 3% over. Wist je trouwens dat ook de reuzerat hier leeft? Dit dier is best grappig want het kan springen als een kleine kangoeroe maar kan ook lopen op z’n vier poten.

Dag 7: naar Bekopaka (Tsingy van Bemaraha)

Vroeg in de ochtend brengen jullie weer een bezoek aan het park. Hopelijk spotten jullie nog verschillende interessante dieren. Daar is het weer tijd om in de auto te stappen voor een nieuwe avontuurlijke dag. De staat van de weg is vrijwel altijd slecht, dus jullie gaan weer flink door elkaar geschud worden. Onderweg zien jullie verschillende graftombes en natuurlijk baobabs. Er dient ook twee keer een rivier te worden overgestoken met de auto op een ferry. Een heuse belevenis!

Deze route is alleen te rijden in het droge seizoen (van mei tot oktober). Houd er rekening mee dat het daarom kan zijn dat het niet door kan gaan. Dan bespreken we samen een alternatief programma.

Dag 8: bezoek Tsingy van Bemaraha

Met een gids bezoeken jullie vandaag de Petit Tsingy de Bemaraha nationaal park. Dit park is Unesco werelderfgoed omwille van de grillige pieken van kalksteen die tsingy worden genoemd. Het duurt even om er te komen maar het is zeker en vast een hoogtepunt van jullie reis door Madagascar. Via touwbruggen kunnen jullie dwars langs en over de pieken komen. Het is een waar labyrint van spelonken. Per houten boot (pirogue) kunnen jullie de kloven van de Manambolo-rivier bewonderen. Dankzij de enorme diversiteit aan bossen, meren en mangroves komen hier ontzettend veel verschillende fauna en flora voor die je nergens anders ter wereld kan vinden.

Dag 9: via Baobab Avenue naar Morondava

Jullie staan vroeg op en gaan via dezelfde route weer terug naar Morondava.  Hou dus rekening met een lange reisdag en slechte wegen. Jullie stoppen ook bij de wereldberoemde Avenue des Baobab en bij de fotogenieke baobabs amoureux. Deze zijn op hun mooist tegen zonsondergang en laat dat nu net het tijdstip zijn wanneer jullie er zijn. Houd je camera maar gereed!

Dag 10: naar Antsirabe

Ook dit is weer een lange reisdag, maar onderweg kunnen jullie overal stoppen want er is van alles te zien. Kijk, zo’n privéchauffeur heeft vele voordelen. En dan zijn jullie weer in Antsirabe! Neem een pousse-pousse en ga lekker uiteten in een van de vele restaurants in de stad.

Dag 11: naar Ambalavao

Jullie rijden weer verder. Onderweg passeren jullie de streek rond Fianarantsoa, dit mag je afkorten tot Fianar. De omgeving rond deze stad is bekend vanwege de kleinschalige wijnproductie. Je ziet de wijngaarden en mochten jullie het leuk vinden dan is er de mogelijkheid om lokale wijnen te gaan proeven (optioneel). Verwacht geen hoogstaande kwaliteit, maar het is wel leuk om inzicht te krijgen hoe artisanaal ze hier nog werken. Het levert ook vast wel een paar mooie plaatjes op. In Fianar is het de moeite waard om rond te kijken in de sfeervolle haute-ville met zijn karakteristieke oude huizen, kerken en steegjes. Hier heeft de bekende fotograaf Pierrot Men een atelier. Later in de middag kom je aan in Ambalavao, een charmant stadje vol kleurrijke huizen met vervallen houten balkons. Zeer fotogeniek!

Dag 12: naar Isalo nationaal park

Vandaag brengen jullie een bezoek aan Parc d’Anja. Al na een korte wandeling komen jullie bij een kolonie ringstaartmaki’s, de meest bekende van alle lemuren. Dit gaan jullie vast heel leuk vinden want ze gaan er echt mooi voor zitten, dus dat worden prachtige foto’s. Daarna gaat de reis verder naar Isalo. Dit is een mooie rit van ongeveer 5 uur richting het zuiden van het eiland. Onderweg zie je het landschap veranderen en zie je grote kuddes zebu’s (koeien met een vetbult in de nek). Jullie rijden naar Ranohira, het plaatsje aan de poort van het Isalo nationaal park. Het landschap is overweldigend. Baobabs staan her en der verspreid in het rode landschap. Als jullie dichterbij Isalo komen, beginnen de eerste gele en roze rotspartijen in zicht te komen die tekenend zijn voor dit park.

Dag 13: wandelen door Isalo nationaal park

Een gids komt jullie ophalen bij het hotel en zo begint de dagtrip naar Isalo nationaal park. Dit is een prachtig park met geweldige canyons, avontuurlijke kloven, verborgen natuurlijke zwembaden en als bijzondere bijkomstigheid de spelende ringstaart- en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen. Eerst rijden jullie met een auto naar de Canyon des Makis die jullie natuurlijk gaan bezoeken. Vast en zeker komen hier ook nieuwsgierige lemuren een kijkje nemen. Daarna maken jullie een wandeling, onderweg krijg je een lekkere bbq-lunch aangeboden. Vlakbij de waterval bevinden zich twee natuurlijke zwembaden. Ze zijn best koud, maar het is wel een heel mooie plek. In overleg met de gids kunnen jullie ook een andere wandeling maken.

Dag 14: naar Tuléar

Vandaag rijden jullie het laatste stuk van de Route National 7 naar Tuléar. Deze havenstad ligt in het zuiden van Madagascar, aan de kust van de Indische Oceaan. Tuléar is ook de hoofdstad van de Toliara provincie. Deze stad is relatief modern en wordt ook wel ‘de stad van de zon’ genoemd. De stad is omringd door duinen en mangroves en er is toegang tot een rif met prachtig koraal langs de kust.

Dag 15: naar Anakao

Anakao ligt ten zuiden van Tuléar en is gescheiden van deze stad door een enorme rivierdelta. Hierdoor is de plek zeer afgelegen en moeilijk bereikbaar. Enkele kilometers voor Anakao, in het kanaal van Mozambique, ligt het eilandje Nosy Vé. Dit is de meest zuidelijke broedplaats ter wereld van de roodstaartkeerkringvogel en tevens de eerste plek waar de Fransen ooit aan land kwamen. In het achterland van Anakao vind je het park Tsiminampetsotse, een natuurgebied waar een uitgestrekt zoutmeer omheen ligt. Hier zijn grote kolonies flamingo’s te vinden!

Dag 16-17: vrije dagen Anakao

Het plaatsje Anakoa is een relaxed vissersdorpje aan een prachtig strand. Het is een bekende surf- en duikplek, en er zijn goede snorkelmogelijkheden. Langs het strand vind je verschillende leuke hotelletjes, restaurantjes en barretjes. Het is hier een stuk minder druk en toeristisch dan aan de stranden van de noordkust. Een ideale plek om jullie reis af te sluiten!

Dag 18: naar Tuléar

Jullie rijden weer terug naar Tuléar waar jullie weer een nacht verblijven. Jullie kunnen relaxen bij het zwembad of de stad in gaan om nog wat souvenirs te kopen.

Dag 19: vlucht naar Antananarivo

Tijd om weer te vertrekken! Jullie worden naar de luchthaven gebracht en nemen afscheid van jullie chauffeur. Jullie nemen de binnenlandse vlucht (van ongeveer een uur) terug naar Antananarivo. In Tana worden jullie opgewacht en naar het hotel gebracht. Ga vooral ook nog even de stad in, want er zijn genoeg winkeltjes om de laatste souvenirs te kopen. Of misschien wil je nog meer lemuren zien. Awel, dat kan bij het Lemurs Park. Kortom, er is nog genoeg te beleven in de hoofdstad.

Laat ons weten of jullie het liefst een hotel bij de luchthaven willen of liever wat meer centraal en dichterbij de hoofdstad.

Dag 20: vrije dag Antananarivo

Vandaag is een prima dag om helemaal tot rust komen bij het zwembad. Het hotel ligt in een park waar veel vogels en kameleons te vinden zijn. Maar jullie kunnen natuurlijk ook de hoofdstad verkennen, de stad ligt op ongeveer 30 minuten rijden.

Tana is gebouwd op 12 heuvels en in het midden van de stad bevindt zich Lac Anosy, een groot meer met veel zilverreigers. Palais de la Reine is ook absoluut de moeite waard om te bezoeken. Hier woonden de vorsten die tot de 19e eeuw over Madagascar hebben geregeerd. Dat de Fransen toen veel invloed hadden, zien jullie aan de Franse stijl waarin het paleis is gebouwd. Vanaf het paleis heb je trouwens een geweldig uitzicht over de stad. Geen zin in geschiedenis? Breng dan zeker een bezoek aan een van de vele lokale markten in Tana. Madagascar is een eiland vol heerlijke kruiden en vanille, en op de markten kun je heerlijk alle kruiden kopen voor thuis in de keuken. Nog een wereldberoemd product van Madagascar is vanille. Bijna alle vanille die in Nederland in de winkel wordt verkocht, komt uit Madagascar. En nu zitten jullie dus bij de bron!

Dag 21: transfer naar luchthaven

Helaas het zit erop! Jullie worden naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis. Hopelijk kijken jullie terug op een mooie, geslaagde reis met heel veel prachtige foto’s.

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Madagascar. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Madagascar te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
21 dagen
vanaf
€ 3.275,-

Prijs per persoon gebaseerd op 2 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 19 overnachtingen
 • transfers zoals genoemd in het voorstel
 • 14 dagen 4WD terreinwagen met privéchauffeur (inclusief verzekering en benzine)
 • binnenlandse vlucht van Tuléar naar Antananarivo
 • maaltijden: 19x ontbijt, 1x lunch, 2x avondeten
 • entreegelden nationale parken
 • €5,- p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • niet genoemde entreegelden

Voorbeeldreizen

Toon alle rondreizen naar Madagascar

Ook met Reisbrigade naar Madagascar?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Madagascar rondreis. Jouw ideale Madagascar rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top