Individuele Rondreis Op Maat
Icoon Familiereis
Iets te vieren, Avontuur, Luxe

Hoogtepunten van deze reis

Ranomafano nationaal park –  Kanaal van Pangalanes – walvissen spotten bij Sainte Marie

20-daagse rondreis
Vanaf € 4.229,- per persoon

De schoonheid van Madagascar en de zee

Op zoek naar een reis om de unieke flora en fauna van Madagascar te ontdekken? Dan is dit de perfecte reis. Neem je wandelschoenen mee en bewandel mooie paden in Isalo-, Ranomafano-, Andasibe nationaal park, bezoek Parc D’anja en ga op zoek naar walvissen bij het eiland Sainte Marie. Natuurlijk sla je Antananarivo en het Kanaal van Pangalanes niet over!

Reisroute

Dag 1: aankomst in Antananarivo
Dag 2: vlucht naar Tuléar
Dag 3: naar Isalo nationaal park
Dag 4: wandelen in Isalo nationaal park
Dag 5: naar Parc d’Anja
Dag 6: bezoek aan Parc d’Anja
Dag 7: naar Ranomafana nationaal park
Dag 8: wandelen in Ranomafana nationaal park
Dag 9: naar Antsirabe
Dag 10: naar Andasibe nationaal park
Dag 11: wandelen in Andasibe nationaal park
Dag 12: naar Kanaal van Pangalanes
Dag 13: verkenning van Kanaal van Pangalanes
Dag 14: via Toamasina naar Mahambo
Dag 15: per boot naar Sainte Marie
Dag 16: Sainte Marie, op zoek naar walvissen
Dag 17: Sainte Marie vrije dag
Dag 18: vlucht naar Antananarivo
Dag 19: vrije dag Antananarivo
Dag 20: transfer naar luchthaven

Kaart met daarop de reisroute van een rondreis door Madagascar

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Antananarivo

Welkom in Madagascar! Jullie worden opgehaald op de luchthaven van Antananarivo. De chauffeur staat te wachten en brengt jullie naar het hotel, waar jullie kunnen uitrusten van de reis. Liever toch actief? Ga dan meteen op pad naar het gezellige centrum!

Dag 2: vlucht naar Tuléar

Tijd om door te gaan! Jullie worden naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Tuléar. Ook hier staat na aankomst een chauffeur te wachten voor de transfer naar het hotel. De rest van de dag kunnen jullie zelf invullen.

Dag 3: naar Isalo nationaal park

Zijn jullie uitgerust? Met de chauffeur rijden jullie naar het zuiden van het eiland, naar Ranohira, aan de poort van het Isalo nationaal park. Er is kans dat jullie grote kuddes zebu’s (koeien met een vetbult in de nek) gaan zien. Als je dichterbij Isalo komt, zie je de gele en roze rotspartijen in beeld komen die zo tekenend zijn voor Isalo. Het landschap is overweldigend! Baobabs staan verspreid in het rode landschap. Hoe gaaf is dat?

Dag 4: wandelen in Isalo nationaal park

Een gids komt jullie ophalen en samen gaan jullie naar Isalo nationaal park. Dit is een prachtig park met geweldige canyons, avontuurlijke kloven, verborgen natuurlijke zwembaden en als bijzondere bijkomstigheid de spelende ringstaart- en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen. Eerst rijden jullie met een auto naar de Canyon des Makis die jullie natuurlijk gaan bezoeken. Vast en zeker komen hier ook nieuwsgierige lemuren een kijkje nemen. Daarna maken jullie een wandeling met onderweg een lekkere lunch. Vlakbij een waterval bevinden zich twee natuurlijke zwembaden. Ze zijn best koud, maar het is wel een heel mooie plek. In overleg met de gids kunnen jullie ter plaatse de lengte en de route van de wandeling afspreken.

Dag 5: naar Parc d'Anja

Jullie rijden door naar Parc d’Anja, waar jullie overnachten in een mooie lodge. Vanaf hier kun je veel verschillende activiteiten doen, een frisse duik nemen in het zwembad van de lodge of relaxen bij de bungalow.

Dag 6: bezoek aan Parc d'Anja

Vandaag brengen jullie een bezoek aan Parc d’Anja. Vanuit de lodge start je met een wandeling, vandaag leer je alles over de Betsileo. Zij leven op de centrale hooglanden van Madagascar en noemen dat ‘het land van de voorouders’. Deze omgeving is zeer fotogeniek: hoge bergtoppen afgewisseld met rijstvelden. Een leuke wandeling met een kijk op het dagelijkse leven van de Betsileo. De lengte van de wandeling kiezen jullie samen in overleg met de gids. En na zo’n mooie, maar uitputtende wandeling wacht het verkoelende zwembad op je.

Dag 7: naar Ranomafana nationaal park

Na het ontbijt rijden jullie naar Ranomafana. Het leuke aan Madagascar is dat elk nationaal park totaal anders is. Ranomafana nationaal park is een regenwoud en een van de meest bekende natuurgebieden op Madagascar. Het park werd opgericht om de gouden bamboe-lemuur een beschermd gebied te gunnen. Deze mooie halfapen soort werd pas in de jaren ‘80 ontdekt. Verder kan je hier ook twee andere bamboe-lemuursoorten tegenkomen, evenals de veel grotere vari’s, de roodbuik-maki’s en de prachtige zwart-witte Milne-Edwards sifaka’s. Daarvoor moet je wel een beetje geluk hebben, want Ranomafana is een zeer uitgestrekt en heuvelachtig park. Bijzondere dieren zul je hier zeker tegenkomen: het park staat bekend om de vele soorten lemuren.

Dag 8: wandelen in Ranomafana nationaal park

Samen met een gids trekken jullie er vandaag te voet op uit om zoveel mogelijk lemuren en vogels te spotten. Er zijn verschillende routes mogelijk, bijvoorbeeld via een afdaling naar het dorp. Als het veel geregend heeft, is het een uitdagende wandeling, maar wel de moeite waard. Het is ook absoluut interessant om een nachtwandeling te maken. Het regent vaak in Ranomafana, daarom boeken we de nachtwandeling niet vooraf, deze kan niet altijd doorgaan. Het is handiger is om dit -als je het wilt- ter plekke te organiseren.

Dag 9: naar Antsirabe

Na het ontbijt rijden jullie naar Antsirabe, een aangename stad die bekend staat om zijn pousse-pousse. Dit zijn bontgekleurde riksja’s die door mensenkracht getrokken worden. Jullie kunnen deze dag naar eigen invulling doorbrengen.

Dag 10: naar Andasibe nationaal park

Vandaag gaan jullie naar het volgende nationale park: Andasibe, ook wel bekend als Périnet. Dit park is de habitat van de grootste der maki’s: de indri indri. Vanavond kunnen jullie een spannende avondwandeling maken waarbij jullie kans maken om de actieve nachtdieren zoals muismaki’s, kameleons, gekko’s en boomkikkers te spotten.

Dag 11: wandelen in Andasibe nationaal park

Een gids wacht jullie op om een ochtendwandeling in het park te maken. Nog voor je de indri indri ziet, hoor je hem. Het geluid dat hij produceert lijkt op een kruising van een brandweeralarm en een walvis. Hij is de grootste lemuur dus je kan hem niet missen. Daarnaast hebben jullie ook kans op het zien van bamboemaki’s, bruine maki’s en de grootste der kameleons: de Parsons kameleon. Vervolgens is het leuk om naar de Vakona lodge te gaan. Hier is een eiland dat als opvangoord voor maki’s dient. Je kunt de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen en soms komen ze zelfs op je hoofd of schouders zitten. Je ziet de bruine maki, de bonte vari en de dansende sifaka. Wel oppassen want het meer zit vol met krokodillen. De toegang is nog niet inbegrepen.

Dag 12: naar het Kanaal van Pangalanes

Na het ontbijt rijden jullie naar het Canal des Pangalanes, een kilometerslange aaneenschakeling van meren, lagunes en kreken. Ze zijn met elkaar verbonden door een grotendeels met de hand gegraven kanaal. Dit kanaal was in de koloniale tijd een belangrijke handelsroute, maar is inmiddels helemaal overgroeid zodat alleen pirogues (kleine houten bootjes) van lokale vissers er nog de weg kunnen vinden. Het is een prachtig natuurgebied pal achter de kust van de Indische Oceaan. Met een kleine pirogue varen jullie over het Akanin’ny Nofy meer en worden jullie naar het hotel gebracht.

Dag 13: verkenning van het Kanaal van Pangalanes

Het Palmarium-reservaat, een beschermd gebied, wordt ook Ankanin’ny Nofy genoemd. Hier gaan jullie naar het Kanaal van Pangalanes. Het reservaat huist naast bruine en zwarte maki’s ook een groepje Indri indri’s en diadeemsifaka’s. Deze laatste komen vaak over het pad naar je toe gedanst. Niet enkel maki’s maar ook kameleons en gekko’s in diverse kleuren en de unieke stralenschildpad struinen rond door het struikgewas. Nóg veel spannender zijn natuurlijk de vleesetende planten die hier groeien! Verken het reservaat op eigen houtje of met een gids, dit kunnen jullie zelf invullen. De paden die het bos doorkruisen komen toch altijd weer op het strand terecht, waar het heerlijk zonnebaden en zwemmen is. Het is ook mogelijk om een boot te huren, die brengt je dan langs de kleine dorpen van de vissers. Langs de oevers zie je vrouwen de was doen en kinderen spelen.

Dag 14: via Toamasina naar Mahambo

Via Toamasina rijden jullie naar Mahambo. Toamasina is een klein havenstadje, hier loop je over ongerepte stranden en kun je heerlijk eten in een van de restaurants. Maak een wandeling over de boulevard en bezoek de charmante oude stad. Erg leuk! Daarna rijden jullie door naar Mahambo, hier kun je de rest van de dag zelf invullen. Neem een duik in de zee, ga surfen of snorkel langs de schilderachtige kust.

Dag 15: per boot naar Sainte Marie

Met de boot worden jullie naar Sainte Marie gebracht. Dit is een eiland voor de oostkust van Madagascar. Het eiland heeft een prachtige kustlijn met mooie, tropische stranden, ideaal om een paar dagen te ontspannen en tot rust te komen!

Dag 16: Sainte Marie, op zoek naar walvissen

Vandaag staat jullie een hele leuke excursie te wachten: jullie gaan op zoek naar walvissen. Stap op de boot want dit is de perfecte plek hiervoor, want ieder jaar van juli tot en met september zwemmen hier honderden bultrug walvissen met hun pasgeboren baby’s. Hou je camera bij de hand en kijk goed links en rechts. Hoeveel spotten jullie er? De rest van de dag kunnen jullie naar eigen invulling doen.

Dag 17: Sainte Marie, vrije dag

De laatste dag op dit mooie eiland alweer. Geniet nog even van de mooie stranden of verken het eiland zelf. Een aanrader is ook om te gaan duiken of te snorkelen. Rondom het eiland zijn veel koraalriffen. Liever relaxen en een drankje? Er zijn gezellige veel restaurants en barretjes.

Dag 18: vlucht naar Antananarivo

Tijd om weer te vertrekken! Jullie worden naar de luchthaven gebracht om vervolgens naar Antananarivo te vliegen. Daar worden jullie opgewacht en naar het hotel gebracht. In de stad kun je op zoek gaan naar souvenirs voor thuis of misschien willen jullie nog meer lemuren zien? Awel, dat kan bij het Lemurs Park.

Dag 19: vrije dag Antananarivo

Jullie kunnen vandaag tot rust komen bij het zwembad. Het hotel ligt in een park waar veel vogels en kameleons te vinden zijn. Maar als je toch nog op pad wilt, kun je ook de hoofdstad gaan verkennen, dat is ongeveer 30 minuten rijden. Antananarivo, ook wel Tana genoemd, is gebouwd op 12 heuvels en in het midden van de stad bevindt zich Lac Anosy, een groot meer met veel zilverreigers. Palais de la Reine is ook absoluut de moeite waard om te bezoeken. Hier woonden de vorsten die tot de 19e eeuw over Madagascar hebben geregeerd. Dat de Fransen toen veel invloed hadden, zien jullie aan de Franse stijl waarin het paleis is gebouwd. Vanaf het paleis heb je trouwens een geweldig uitzicht over de stad. Geen zin in geschiedenis? Breng dan zeker een bezoek aan een van de lokale markten in Tana. Madagascar staat bekend om de heerlijke kruiden, op de markten kun je heerlijk alle kruiden kopen voor thuis in de keuken. Nog een wereldberoemd product van Madagascar is vanille. Bijna alle vanille die in Europa in de winkel wordt verkocht, komt uit Madagascar. En nu zitten jullie dus bij de bron!

Dag 20: transfer naar luchthaven

Helaas het zit erop! Jullie worden naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis. Hopelijk kijken jullie terug op een mooie, geslaagde reis met heel veel prachtige foto’s.

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Madagascar. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Madagascar te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
20 dagen
vanaf € 4.229,-

Prijs per persoon gebaseerd op 2 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 19 overnachtingen
 • vervoer met chauffeur zoals omschreven in de reis
 • binnenlandse vlucht van Antananarivo naar Tuléar
 • binnenlandse vlucht van Sante Marie naar Antananarivo
 • entreegelden genoemde parken en excursies
 • €5,- p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • niet genoemde entreegelden

Voorbeeldreizen

Toon alle rondreizen naar Madagascar

Ook met Reisbrigade naar Madagascar?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Madagascar rondreis. Jouw ideale Madagascar rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top