Boekentips: Vietnam

Ga je binnenkort naar Vietnam en wil je je goed voorbereiden? Hou je net zoals wij ontzettend veel van lezen? Blijf dan vooral verder lezen, want wij geven hieronder onze persoonlijke favoriete boeken om jouw reis naar Vietnam meer diepgang te geven.

Reisbrigade raadt Reisboekhandel Evenaar aan! Hier vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Ga eens bij ze langs in Amsterdam!

Niet in de gelegenheid om langs te gaan in Amsterdam? Je kunt natuurlijk je reisboek of gids ook online bestellen! Dat kan via meerdere kanalen, maar wij geven de voorkeur aan een echte specialist in hartje Groningen met een grote online bibliotheek: Reisboekhandel de Zwerver. Van een reisgids tot een wandel- of wegenkaart van vrijwel elk land ter wereld. Kortom: een walhalla voor de reiziger die zich perfect wil voorbereiden op vakantie of reis. Bestellen doe je door te klikken op de foto van het boek, zo makkelijk kan het zijn ;-).

Tip van Jetty

Jetty ging met Reisbrigade naar Namibië en wees ons op reisboekhandel De Noorderzon in Arnhem. “Ideaal voor jullie reizigers uit het oosten van het land”, vertelde ze. Ze zitten in een oud pand met veel sfeer en kunnen echt alle reisboeken leveren. “Ik heb hier al mijn kaarten van China tot Zimbabwe gehaald. Ze zoeken echt alles voor je op.”

De sympathisant

Viet Thanh Nguyen

Dit boek is een absolute aanrader als je graag leest over de Vietnamoorlog maar dan eens niet vanuit Amerikaans oogpunt. Het verhaal wordt verteld door een spion met twee gezichten. Het is april 1975 en de spion – die een kapitein is van het Zuid-Vietnamese leger – maakt een lijst op van uitverkorenen die met de allerlaatste Amerikaanse troepen mee naar Amerika mogen. Eigenlijk werkt hij dus voor de Vietcong en het Noord-Vietnamese leger en rapporteert hij aan een van z’n beste vrienden.

In de eerste hoofdstukken lees je hoe de spion de chaotische situatie in Saigon beschrijft net voor ze vluchten. De ontsnapping in een groot Herculesvliegtuig gaat helemaal fout. Wanneer de kapitein eindelijk met de generaal voor wie hij werkt, arriveert in Amerika, begint de generaal onmiddellijk met het opzetten van een contra-revolutie. In Los Angeles is een grote gemeenschap van Zuid-Vietnamezen. De hoofdpersoon krijgt ondertussen een baan aangeboden als adviseur wanneer een Amerikaanse regisseur een film over de Vietnamoorlog wil maken. Dit is een vette knipoog naar Coppola en de film Apocalypse Now. Uiteindelijk keert de sympathisant terug naar Vietnam en komt hij terecht in een heropvoedingskamp. En hoe dat afloopt? Dat ga ik niet vertellen ;-).

Dit boek heeft verschillende belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de Pulitzer Prize 2016. Het is een belangrijk boek omdat het een Vietnamees perspectief toevoegt aan een conflict dat wij vooral kennen vanuit Amerikaans perspectief en nu staan zij eens aan de zijlijn. Misschien geen boek voor op vakantie te lezen maar zeker een aanrader als voorbereiding op je reis naar Vietnam.

Dominicus

Vietnam

Iedereen heeft z’n favoriete reisgids wanneer hij op reis gaat. De ene zweert bij een Lonely Planet en de andere stapt het vliegtuig niet in zonder een Capitool gids. Als je met Reisbrigade je reis boekt, heb je eigenlijk geen Lonely Planet of Bradt guide nodig. Want alle accommodaties zijn reeds voor je geboekt en tips voor leuke restaurantjes krijg je ook van ons.

Mijn persoonlijke voorkeur van reisgids zijn de boeken van Dominicus. Ze zijn in het Nederlands, dat leest vaak toch net iets gemakkelijker. Voor Vietnam bestaat de Reisgids Dominicus Vietnam, deze gids geeft uitstekende achtergrondinformatie en is altijd up-to-date. Ideale lectuur dus voor de avontuurlijke en geïnteresseerde reizigers. Kortom, ik (Kim) vertrek nooit op reis zonder een Dominicus en liefst nog met een gele markeerstift. Daarmee duid ik de belangrijkste informatie aan, die ik daarna vertel aan Rogier wanneer die eindelijk klaar is met het trekken van foto’s.

Onze blogs over Vietnam

Back To Top