Icoon Familiereis
Selfdrive, Safari

Hoogtepunten van deze reis

game drives in Sabi Sands – game drives in Hluhluwe – het koninkrijk eSwatini – nijlpaarden en krokodillen in St Lucia – Umdloti aan de Indische Oceaan – wandelen bij Drakensberg

18-daagse rondreis
Vanaf € 2.479,- per persoon

Wilde dieren en hoge bergen

Deze selfdrive rondreis door Zuid-Afrika is ideaal met (jonge) kinderen. Wij zorgen voor kindvriendelijke accommodaties en de route is zo gemaakt dat je niet al te lange afstanden heft te reizen. Deze familiereis biedt een leuke mix tussen het spotten van wilde dieren, de mooie kust en ontspannen in fijne accommodaties.

Reisroute

Dag 1: aankomst Johannesburg
Dag 2: vrije dag Johannesburg
Dag 3: naar Hazyview
Dag 4: naar Sabi Sands privéreservaat
Dag 5: game drives in Sabi Sands
Dag 6: game drives in Sabi Sands
Dag 7: naar eSwatini
Dag 8: naar Hluhluwe
Dag 9: game drives in Hluhluwe
Dag 10: game drives in Hluhluwe
Dag 11: naar St Lucia
Dag 12 : vrije dag St Lucia
Dag 13: naar Umdloti
Dag 14 : vrije dag Umdloti
Dag 15 : naar Centrale Drakensberg
Dag 16 : vrije dag Centrale Drakensberg
Dag 17 : naar Johannesburg
Dag 18: naar de luchthaven

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Johannesburg

Na aankomst op Tambo International Airport staat een chauffeur al klaar om jullie naar Avant Garde Lodge te brengen. Deze accommodatie ligt op slechts tien minuten van de luchthaven. Na de lange vlucht is het fijn dat je nog niet zelf met de auto hoeft te rijden!

Dag 2: vrije dag Johannesburg

Na het ontbijt worden jullie welkom geheten door een medewerker van onze lokale agent. Je kunt vragen stellen en hij/zij geeft een heleboel informatie. In het informatiepakket zit ook een korte routebeschrijving om tot bij elke accommodatie te geraken. We hebben een Nissan Qashqai (groep K) of een gelijkwaardige auto voor jullie geregeld met twee kinderstoelen en een GPS, de huurauto wordt afgeleverd bij de lodge.

De lodge ligt heerlijk rustig en de kinderen kunnen fijn spelen in de tuin. Het is zeker een aanrader om een wandeling of fietstoer te doen in Soweto, de grootste township van Zuid-Afrika. Je leert meer over de geschiedenis van deze township en je ziet waar Nelson Mandela en aartsbisschop Desmond Tutu hebben gewoond. Ook het apartheidsmuseum is absoluut de moeite waard om te bezoeken (dicht op maan- en dinsdag en rond oud & nieuw). Vlakbij zit trouwens een pretpark, dus misschien willen de kinderen daar nog wel naartoe. Het is gebouwd op een oud mijngebied, dat zie je aan de mijnschachten die er nog staan.

Dag 3: naar Hazyview (402 km)

Vertrek vroeg want jullie hebben een behoorlijk aantal kilometers voor de boeg. Eenmaal onderweg wordt het landschap steeds mooier en heuvelachtiger. Met je eigen auto kunnen je stoppen waar en wanneer jullie willen. Hazyview is centraal gelegen, want vlakbij Krugerpark en niet al te ver van Graskop, de uitvalsbasis voor de Panoramaroute. En er valt nog meer te beleven in de regio.

Dag 4: naar Sabi Sands privéreservaat (40 km)

Eventueel kan je in de ochtend nog een stukje van de Panoramaroute rijden, maar vertrek niet te laat want jullie worden verwacht voor de lunch. En ‘s middags staat natuurlijk al de eerste game drive op het programma.

Sabi Sands is een van de mooiste wildreservaten van Zuid-Afrika en is maar liefst 65.000 hectares groot. Het is vooral bekend omdat er veel katachtigen zijn. Dit gebied rond het Krugerpark wordt de Greater Kruger Area genoemd.

Dag 5 t/m 6: game drives in Sabi Sands privéreservaat

In Sabi Sands hebben jullie maar liefst twee volle dagen om te genieten van alles dat dit park te bieden heeft. Tijdens deze dagen zijn er maar liefst 2 game drives per dag inbegrepen. Hou er rekening mee dat als jullie de kinderen willen meenemen dat dit niet kan tijdens de reguliere game drives omdat er nog andere gasten meegaan. Wel kunnen jullie bij de receptie een kindergame drive aanvragen en dan vertrekken jullie na het ontbijt of na de brunch. Wat jullie ook kiezen, wild zullen jullie alleszins zien.

Dag 7: naar eSwatini (316 km)

Jullie hebben vandaag een lange reisdag voor de boeg, zeker als je eventueel nog een stukje van het zuiden van het Krugerpark zou willen zien. Vroeg vertrekken en een achterbank vol speelgoed is onze tip. Mochten jullie via het Kruger willen, dan betaal je aan de gate de entree en kunnen jullie een plattegrond van het park kopen. De wegen zijn geasfalteerd; hou er rekening mee dat je niet harder mag dan 40 km per uur. Goed opletten want je kan hier alle dieren van de Big Five vinden. Krugerpark is bekend om de grote variatie aan dierensoorten. Wisten jullie dat er een hele groet populatie olifanten in het Krugerpark leeft?

Vervolgens rijden jullie naar het koninkrijk eSwatini. Bij de grens laat je je paspoort zien en krijg je de nodige stempels. eSwatini is een klein landje, even groot als Wallonië. Het is erg bergachtig en overal zie je Afrikaanse hutjes langs de kant van de weg.

Dag 8: naar Hluhluwe (241 km)

Na de hoofdstad Mbabane gaat de M3 steil naar beneden naar de Ezulwini Valley (‘vallei uit de hemel’). Dit is een prachtige vallei van wel 20 km; het toeristische hart van eSwatini. Vervolgens verlaten jullie eSwatini en keren jullie weer terug naar Zuid-Afrika. Umfolozi-Hluhluwe is het oudste wildpark van Zuid-Afrika, opgericht in 1895. Tot recentelijk waren het nog twee afzonderlijke parken, gescheiden door een publieke weg. Hluhluwe ligt noordoostelijk en Umfolozi lzuidwestelijk en nu samengevoegd tot 1 park.

Dag 9 t/m 10: game drives in Hluhluwe

Jullie maken twee game drives per dag, eentje in de ochtend en eentje in de namiddag. Daartussen kun je dus genieten van het uitzicht vanaf het restaurant en bijkomen van het vroege opstaan.

Dag 11: naar St Lucia (69 km)

In de ochtend wellicht nog een allerlaatste game drive en daarna is het weer tijd om verder te gaan. Jullie rijden naar St Lucia. Dit toeristisch dorpje ligt in het zuiden van het Greater Wetland Park dat grenst aan de Indische Oceaan. Nijlpaarden en krokodillen leven in een grote lagune die in verbinding staat met de oceaan en zo het hele iSimangaliso Wetland Parks voedt. Het dorp is alleen bereikbaar over een brug. Jullie overnachten in het centrum van St. Lucia; wees niet verbaasd als je ‘s nachts een nijlpaard tegenkomt.

Dag 12: vrije dag St Lucia

Even een dagje helemaal niets of hebben jullie moeite met stilzitten? Erg leuk is het hier om een boottocht te maken over de Wetland rivier in het iSimangaliso Wetland Park. De rivier zit vol krokodillen en nijlpaarden, maar jullie zien ook flamingo’s, pelikanen en veel andere vogels. Misschien willen jullie wel gaan kajakken tussen de krokodillen of een fietstocht in en rond het dorp maken. Of een wandeling over het strand maken dat kan hier ook heerlijk.

Dag 13: naar Umdloti (215 km)

Jullie gaan verder naar het zuiden en al snel bereiken jullie de kust. Onderweg bij Tugela Mouth stroomde Tugela rivier uit de Drakensberg in de Indische Oceaan. Deze rivier speelde een belangrijke rol in de conflicten tussen de Europeanen en Zoeloes.
Iets verder in Stanger ligt de bekende Zoeloekoning Shaka begraven in het Shaka Memorial Garden. In de omgeving van Ballito zijn een aantal mooie stranden: Shaka’s Rock, Sheffield Beach en Salt Rock. De noordkust van Durban is minder toeristisch dan de zuidkust.

Dag 14: vrije dag Umdloti

Jullie kunnen kiezen wat je vandaag wilt doen; waarschijnlijk willen jullie Durban verkennen. Durban Africa, het toeristenbureau van Durban organiseert onder begeleiding van goede gidsen verschillende wandelingen door de stad. Breng dan zeker een bezoek aan de Indiase wijk. En er is natuurlijk het grote sealife aquarium.

Dag 15: naar Centrale Drakensberg (227 km)

Op ongeveer 130 km van Umdloti ligt Howick. Deze stad staat bekend om zijn 95 m hoge watervallen en om het bijzondere monument van Nelson Mandela. Het monument is gebouwd op de plek waar Mandela op 5 augustus 1962 werd aangehouden door de politie. Hij was al 17 maanden op de vlucht voor de geheime dienst van de apartheid. Na zijn arrestatie werd hij veroordeeld in het Rivonia-proces en naar Robbeneiland gestuurd.

Giant’s castle ligt in de Centrale Drakensberg onder de drie hoogste toppen van Drakensberg: de Mafadi (3.450 m), Injisuthi Dome (3.410 m) en Champagne Castle (3.377 m).

Dag 16: vrije dag Centrale Drakensberg

In Drakensbergen liggen meerdere nationale parken waar jullie prachtige, korte wandelingen kunnen maken. Mochten jullie willen gaan wandelen, bestel dan even een lunchpakket, er zijn verschillende picknickplekken onderweg. Wij hadden een rugzak mee waar onze dochter in past. Ideaal voor dit soort gelegenheden. Wie weet spotten jullie wel een eland!

Dag 17: naar Johannesburg (385 km)

Het is ongeveer 5-6 uur rijden naar Johannesburg. Jullie kunnen ervoor kiezen om laat uit te checken of misschien willen jullie toch nog even Johannesburg in. Jullie overnachten vannacht nog een laatste keer in het bekende hotel.

Dag 18: naar de luchthaven (20 km)

Helaas het zit erop! De auto kunnen jullie gemakkelijk inleveren op de luchthaven, volg de bordjes van Car Rental/Drop-off. Wij hopen dat jullie een prachtige reis hebben gehad met vele mooie herinneringen en hebben genoten van al het moois en lekkers dat Zuid-Afrika te bieden heeft.

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Zuid-Afrika. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Zuid-Afrika te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
18 dagen
vanaf
€ 2.479,-

Prijs per persoon gebaseerd op 4 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 17 overnachtingen
 • transfer van luchthaven
 • huurauto met GPS en 2 kinderstoelen in de klasse K voor 17 dagen (inclusief super cover verzekering, extra chauffeur en delivery fee)
 • maaltijden: 17x ontbijt, 4x lunch, 6x avondeten
 • € 2,50 p.p. bijdrage SGR
 • € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds
 • 2 game drives per dag in Sabi Sands privéreservaat
 • 2 game drives per dag bij Rhino Ridge Safari Lodge

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • entreegelden

Ook met Reisbrigade naar Zuid-Afrika?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Zuid-Afrika rondreis. Jouw ideale Zuid-Afrika rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top