Individuele Rondreis Op Maat
Safari, Avontuur, Luxe

Hoogtepunten van deze reis

vervoer met privé-chauffeur – safari in Samburu –  game drives in Masai Mara – flamingo’s in Lake Nakuru – Amboseli aan de voet van de Kilimanjaro

11-daagse rondreis
Vanaf € 8.550,- per persoon

De ultieme safari reis

Tijdens deze individuele rondreis per auto met privé-chauffeur door Kenia ga je elke dag op safari en wild spotten; de ultieme safari reis! Je bezoekt verschillende wildparken zoals Samburu, Masai Mara en Amboseli en ook andere hoogtepunten als Lake Nakukuru en Lake Naivasha. Een prachtige reis in je eigen tempo om nooit te vergeten!

Reisroute

Dag 1: aankomst Nairobi
Dag 2: naar Samburu
Dag 3: Samburu, op zoek naar wilde dieren
Dag 4: naar Mount Kenya
Dag 5: naar Lake Nakuru
Dag 6: naar Masia Mara National Park
Dag 7: Masia Mara, op zoek naar wilde dieren
Dag 8: naar Naivasha
Dag 9: naar Amboseli nationaal park
Dag 10: Amboseli, op zoek naar wilde dieren
Dag 11: naar Nairobi

Kaart met daarop de reisroute van een rondreis door Kenia

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Nairobi

Jambo! Welkom in Kenia! Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi worden jullie opgewacht en naar het hotel gebracht. Komen jullie vroeg aan in Kenia dan hebben jullie vandaag de tijd om de de omgeving te verkennen of om nog even tot rust te komen in het hotel, er is een heerlijk zwembad in de tuin!

Dag 2: naar Samburu nationaal park

Na het ontbijt gaat de reis echt van start: jullie rijden vandaag naar Samburu nationaal park. Het is een flinke rit, onderweg stoppen jullie voor de lunch bij Trout Tree Restaurant. De lunch is inbegrepen. Lekker gegeten? Stap dan weer de auto in om de rit naar Samburu te vervolgen.

Samburu is een bijzonder park, want er leven hier dieren die je alleen in Samburu wildreservaat tegen kunt komen. Zo hebben jullie kans om de gerenuk (een giraf antilope), de netgiraffe, de Beisa oryx, de Somalische struisvogel en de Grevy zebra tegen te komen. Deze vijf dieren worden samen de Samburu Five genoemd. Natuurlijk leeft hier ook ander wild, waaronder buffels en leeuwen. In de middag staat een game drive op het programma, samen met gids gaan jullie op zoek naar wild. Wie weet wat je vandaag allemaal al gaat zien! ’s Avonds genieten jullie van een heerlijk diner bij de lodge.

Dag 3: Samburu, op zoek naar wild

Op safari gaan betekent vroeg opstaan, dus zet je wekker op tijd! Snel een kop thee of koffie, een paar koekjes en jullie zijn klaar om dieren te spotten. Dwars door het Samburu reservaat stroomt de Ewaso Ngiro waar vele olifanten komen drinken. Dit levert gegarandeerd mooie foto’s op! Na de ochtend safari komen jullie terug en heb je wat tijd om te ontspannen. In de middag staat er opnieuw een game drive op het programma. Neem ‘s avonds de tijd om te genieten van de zonsondergang en de prachtige sterrenhemel.

Indien jullie willen, kan je ook een bezoek brengen aan een speciaal vrouwendorp van de Samburu. Ja, het is een beetje toeristisch, maar je krijgt hier wel een goed inzicht in het leven van de Samburu. Je zal snel merken dat ze verwant zijn aan de Maasai die in het zuiden van Kenia leven.

Kenia-de ultieme safarireis-Samburu vrouwen
enia-safarirondreis-Lake-Nakuru

Dag 4: naar Mount Kenya

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en weer verder te reizen. Jullie hoeven niet heel ver vandaag, reken op ongeveer 3 uur rijden. Da’s mooi want na aankomst in de volgende lodge maken jullie ’s middags weer een game drive. ’s Avonds kun je genieten van een drankje onder de sterrenhemel en wissel je verhalen uit met de andere reizigers

Dag 5: naar Lake Nakuru national park

Vandaag reizen jullie door naar Lake Nakuru nationaal park. Na een paar uur rijden komen jullie aan in de lodge en is het tijd om te lunchen. In de namiddag gaan jullie op game drive in dit kleine park. Lake Nakuru is een sodameer, de aanwezigheid van de blauwalg trekt grote getale flamingo’s aan. Het park is niet groot, maar er is een grote verscheidenheid aan wild. De neushoorn, zowel de witte als de zwarte, zijn hier relatief gemakkelijk te spotten. Bij Baboon Cliff heb je een prachtig uitzicht over het meer en het park. Let ook zeker op de vele vogels die hier leven. Na de game drive keren jullie terug naar de lodge voor het diner.

Kenia safari olifanten
Kenia-safarirondreis-Mara-terras-aan-de-rivier

Dag 6: naar Masai Mara nationaal park

Na het ontbijt verlaten jullie Lake Nakuru en rijden jullie naar het Masai Mara reservaat. Het beroemde reservaat is een van de kleinste parken van Kenia, maar er leeft wel een grote verscheidenheid aan dieren. Het park grenst aan de Serengeti in Tanzania en deze twee parken samen zijn vooral bekend door de Grote Trek. De gnoes, zebra’s en gazellen komen richting Kenia vanaf eind juli tot eind oktober, maar het hangt af van de regens. ’s Middags staat er opnieuw een game drive met gids op het programma, door het oneindige grasland met af en toe een acacia. Let goed op bij de rivieren, want daar kun je de nijlpaarden en krokodillen spotten! Ook vandaag keren jullie na de game drive weer terug naar de lodge voor het diner en een welverdiend drankje!

Dag 7: Masai Mara, op zoek naar de wild

Zoals jullie ondertussen weten zijn vooral vroeg in de ochtend de dieren het meest actief, omdat de temperatuur dan nog niet zo hoog is. Jullie gaan daarom vroeg op pad om de prachtige natuur van het park en de dieren te bekijken. Vergeet je verrekijker niet, want in de Masai Mara verstoppen leeuwen en luipaarden zich regelmatig in struikgewassen en bomen. In overleg met de gids kun je kiezen voor een ochtend- en een middag game drive met lunch in de lodge, of je kunt de hele dag op pad gaan met een lunckbox mee. Laat dit op tijd aan de gids weten.

Dag 8: naar Lake Naivasha

Vandaag gaat de reis verder naar Lake Naivasha waar jullie een boottocht over het meer maken. Kijk vooral uit naar de gigantisch machtige African Fish Eagle, deze mooie visarend zit vaak aan de oever in een boom te zoeken naar een lekker visje. Jullie gaan aan wal bij Crescent Island, een prachtige plek want hier wandel je zomaar tussen de zebra’s en giraffes.

Kenia-safarirondreis-luipaard
Kenia-safarirondreis-boomleeuw
Kenia-safarirondreis-Amboseli

Dag 9: naar Amboseli nationaal park

Na een vroeg ontbijt rijden jullie verder naar het beroemde Amboseli nationaal park! Amboseli ligt aan de voet van de Kilimanjaro, een unieke kans om mooie foto’s te maken met olifanten op de voorgrond en de hoogste berg van Afrika op de achtergrond. In dit park vind je moerassen waar olifanten en buffels graag in vertoeven. In de namiddag staat er meteen weer een game drive met gids op het programma.

Dag 10: Amboseli, op zoek naar de wild

Ook vandaag staat weer in het teken van het spotten van wild! In Amboseli komen niet alleen olifanten en buffels voor, maar ook giraffen, leeuwen, hyena’s, luipaarden, nijlpaarden, elanden, gnoes en verschillende soorten gazelles. Als kleurrijk detail vliegen er hier ook nog allerlei felgekleurde vogeltjes rond. Na deze dag vol indrukken is het tijd voor een heerlijke gin-tonic of een lekker frisdrankje bij het ondergaan van de Afrikaanse zon; in safari-taal een sundowner. ‘s Avonds staat er weer een diner voor jullie klaar.

Dag 11: naar Nairobi

Helaas, het zit erop! Na het ontbijt rijden jullie terug naar Nairobi. Met een transfer worden jullie  naar de Jomo Kenyatta airport gebracht, genoemd naar de eerste president van Kenia. Vanaf hier vliegen jullie naar huis, we hopen dat jullie een onvergetelijke safari reis hebben gehad!

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Kenia. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Kenia te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
11 dagen
vanaf
€ 8.550,-

per persoon, op basis van 2 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 10 overnachtingen
 • vervoer per 4×4 Landcruiser of vergelijkbaar met privé-chauffeur
 • maaltijden: 10 x ontbijt, 9 x lunch, 9 x diner
 • entreegelden voor genoemde nationale parken
 • activiteiten en game drives genoemd in het reisprogramma
 • €5,- per persoon bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele activiteiten en excursies
 • visum Kenia (online aanvragen)

Ook met Reisbrigade naar Kenia?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Kenia rondreis. Jouw ideale Kenia rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top