Icoon Groepsreis
Array

Hoogtepunten van deze reis

rondreis in kleine, internationale groep – gamedrive in Amboseli – baobabs in Tarangire – boomklimmende leeuwen in Lake Manyara – de Big Five in de Ngorongoro krater – het weidse landschap van de Serengeti

15-daagse rondreis
Vanaf € 4.985,- per persoon

Oost-Afrikaanse ontdekking

Tijdens deze Kenia en Tanzania rondreis bezoek je in een kleine, internationale groep de meest iconische wildreservaten. Maak kennis met de Ngorongoro krater en ga op zoek naar de Big Five. Ga bij Lake Manyara nationaal park op zoek naar de boomklimmende leeuwen en spot de flamingo’s bij het meer. Tijdens deze reis ontdek je het allemaal!

Reisroute

Dag 1: aankomst Nairobi
Dag 2: kennismaking met Nairobi, naar Amboseli
Dag 3: Amboseli, op zoek naar wilde dieren
Dag 4: naar Arusha
Dag 5: Tarangire, op zoek naar wilde dieren
Dag 6: naar Lake Manyara
Dag 7: culturele kennismaking met Mto wa Mbu
Dag 8: via Ngorongoro krater naar Serengeti
Dag 9: gamedrive in Serengeti
Dag 10: gamedrive in Serengeti
Dag 11: naar het Victoriameer
Dag 12: boottocht Victoriameer, naar Masai Mara
Dag 13: gamedrive in Masai Mara reservaat
Dag 14: naar Nairobi
Dag 15: transfer naar luchthaven

Kaart met daarop de reisroute van een rondreis door Kenia

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Nairobi

Vandaag komt de groep samen in Nairobi en gaat de reis beginnen. Op het vliegveld worden jullie opgewacht en daarna naar het hotel in Nairobi gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd van de vlucht, heb je vandaag wellicht nog tijd om de de omgeving te verkennen of tot rust te komen in het hotel.

Dag 2: kennismaking met Nairobi, naar Amboseli

Na het ontbijt is het tijd om de levendige hoofdstad van Kenia beter te leren kennen. Tijdens een tocht door de stad brengen jullie een bezoek aan het Karen Blixen Museum, aan de rand van de stad. In het museum krijgen jullie een kijk in het leven Karin Blixen, schrijfster van het boek Out of Africa. Na de lunch is het tijd om verder te reizen naar het Amboseli nationaal park, waar jullie vannacht overnachten, middenin het park.

Dag 3: Amboseli, op zoek naar wilde dieren

Vroeg op vandaag, het is tijd om op gamedrive te gaan. In Amboseli nationaal park komen naast olifanten en buffels ook giraffen, leeuwen, hyena’s, luipaarden, nijlpaarden, elanden, gnoes en verschillende soorten gazelles voor. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle kleurrijke vogeltjes die hier rondvliegen. Ga zeker ook langs het uitzichtpunt op de berg om een mooie panoramafoto van dit park te maken.

Na deze dag vol indrukken is het tijd om terug te keren naar het kamp waar jullie kunnen nagenieten met uitzicht op de Kilimanjaro. Op een heldere dag kun je de met sneeuw bedekte top zien.

Dag 4: naar Arusha

Vandaag kunnen jullie rustig opstarten. Na het ontbijt gaan jullie op pad naar Arusha en dus steken jullie eerst de grens over naar Tanzania. Onderweg maken jullie een stop waar je de benen kunt strekken tijdens een wandeling van ongeveer 30 minuten naar de Marangu watervallen, aan de voet van de Kilimanjaro en omgeven door prachtig regenwoud. Hierna gaat de reis verder via Moshi naar Arusha. Hier verblijven jullie in een hotel aan de voet van de berg Meru.

Dag 5: Tarangire, op zoek naar wilde dieren

Na het ontbijt is het weer tijd voor een gamedrive. Dit keer vertrekken jullie naar Tarangire nationaal park, een niet zo bekend park, geheel onterecht! Met 550 verschillende vogelsoorten is het ideaal voor vogelliefhebbers, sterker nog: nergens anders in Oost-Afrika vind je zoveel verschillende vogelsoorten in een gebied. Het landschap van Tarangire is divers, van de met baobabs bezaaide vlaktes tot de altijd groene moerasgebieden. De levensader van het park is de Tarangire rivier, die zelfs in het droge seizoen drinkwater biedt voor de dieren. Olifanten graven gaten in de rivierbedding op zoek naar ondergrondse stromen, hiervan profiteren ook de andere dieren.

Dag 6: naar Lake Manyara

In de ochtend rijden jullie via een prachtige route naar Lake Manyara nationaal park, beroemd om zijn boomklimmende leeuwen, de grote (migrerende) flamingo populatie en de verscheidenheid aan apen. Buffels rollen zich in de modder, want dat is een prima behandeling tegen teken en andere insecten, terwijl giraffen statig langs de oever van het meer lopen. Olifanten lopen schijnbaar moeiteloos de steile helling van de slenk van de Riftvallei op. De charme van Lake Manyara is dat -hoewel het klein van formaat is- het toch een grote diversiteit aan landschap en wild biedt!

Dag 7: culturele kennismaking met Mto wa Mbu

Mto wa Mbu is een groene oase tussen Manyara en de Ngorongoro krater. Door de aanwezigheid van water worden hier zelfs rijst en bananen verbouwd! Dit vruchtbare plekje heeft mensen aangetrokken van verschillende delen van het land, in Mto wa Mbu wonen mensen van meer dan 40 verschillende stammen. Vandaag maken jullie kennis met lokale boeren die jullie laten proeven van de verschillende groente en fruit die hier geproduceerd worden. In de middag kunnen jullie genieten van een typisch Tanzaniaanse lunch, die is klaargemaakt door de lokale mama’s.

Daarna gaan jullie een typische Maasai boma (dorp) bezoeken. De Maasai zijn een nomadenvolk, oorspronkelijk uit Zuid-Sudan, dat tussen de 15e en 17e eeuw naar Kenia en Tanzania is gekomen. Nu hebben ze een traditionele, sobere levensstijl die vanwege de verdergaande ‘ontwikkeling’ van Tanzania steeds meer onder druk komt te staan. Ondanks de overheidsprogramma’s om hen aan te moedigen hun traditionele semi-nomadische levensstijl op te geven, hebben de Maasai hun eeuwenoude, culturele gewoontes als nomadische veehouders aangehouden. Geniet van de onderdompeling in de Maasai cultuur! Daarna maken jullie nog wat wandelingen in de omgeving naar Lake Papyrus voor jullie terugkeren naar de lodge om de dag af te sluiten.

Dag 8: via Ngorongoro krater naar Serengeti

Vandaag is het belangrijk om vroeg op te staan; jullie gaan namelijk naar een van de meest bijzondere plekken op aarde: de Ngorongoro krater. De bijna perfect-ronde krater is ‘s werelds grootste intacte caldera (een komvormige vulkaankrater), vanaf de kraterrand heb je een prachtig uitzicht over dit wereldwonder. Binnen Ngorongoro is de variatie aan zowel landschappen als wild ongekend. De krater is een uitgedoofde vulkaan, om vanaf de kraterrand de bodem van de krater te bereiken moet je flink afdalen. Binnen de kraterrand kun je de hele Big Five tegenkomen (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel) maar ook vele andere dieren. Het fijne van deze krater is dat het hier goed toeven is voor de dieren en je ze relatief makkelijk kan spotten.

In Lake Magadi, het alkaline-meer in de krater, leven vele flamingo’s terwijl de nijlpaarden verkoeling zoeken in de zoetwater poeltjes. Hou je camera in de aanslag! In het Lerai bos eten de olifanten van de bomen, over de vlaktes grazen gnoes, zebra’s en gazelles terwijl leeuwen op zoek zijn naar schaduw, soms zelf onder de wagens! Het is een geweldige ervaring om een safari te maken in deze krater. Er is echter één dier die je niet in de krater zult zien: de giraffe. Zij kunnen niet in en uit de krater klimmen. Aan het eind van de middag rijden jullie door naar Serengeti, via het zuidelijke gedeelte van het park dat bekend staat om de wijde open vlaktes.

Dag 9 en 10: gamedrives in Serengeti

De komende dagen maken jullie verschillende gamedrives in Serengeti. De naam Serengeti komt van het Maasai woord siringiti en betekent ‘uitgestrekte vlakte’. Als je bij Naabi Hill staat en jullie klimmen naar het uitzichtpunt, zie je een weids landschap voor je met dieren, enkele bomen en kopjes (rotsformaties). Magnifiek (al zeg ik het zelf)!

Tijdens de gamedrives verkennen jullie de open vlaktes, acaciabossen en rotsachtige heuvels. De Serona rivier is een belangrijke waterbron voor de wilde dieren die hier leven. Ook kun je hier goed krokodillen en nijlpaarden spotten.

Dag 11: naar het Victoriameer

Na de vroege dagen kunnen jullie vandaag rustig aan doen. Na het ontbijt vertrekken jullie naar Lake Victoria. Onderweg komen jullie langs verschillende dorpen van de Sukuma stam, zij verbouwen maïs, pinda’s, sorghum (een graansoort) en bonen en zij houden vee op het land. De Sukuma hebben hun eigen traditionele kleding en zijn trots op hun cultuur en tradities. Maak kennis en leer meer over hun eeuwenoude gebruiken!

Dag 12: boottocht Victoriameer, naar Masai Mara

In de ochtend hebben jullie de mogelijkheid om mee te gaan op een boottocht over het Victoriameer naar een lokaal vissersdrop. Daarna is het tijd om de grens met Kenia over te steken naar het Masai Mara reservaat.

Dag 13: gamedrive in Masai Mara reservaat

Het Masai Mara natuurreservaat is een van de kleinste parken van Kenia, maar dat doet zeker niet af aan de grote verscheidenheid aan dieren die er leven. Het park grenst aan de Serengeti in Tanzania en is vooral bekend vanwege de grote trek van de gnoes, zebra’s en gazellen.

Masai Mara bestaat voornamelijk uit grasland met af en toe een acacia. Houd tijdens de gamedrives de twee rivieren, Talek en Mara, goed in de gaten, want vooral hier kun je nijlpaarden en krokodillen vinden. Leeuwen en luipaarden verstoppen zich dan weer regelmatig in struikgewassen en in de bomen.

Dag 14: naar Nairobi

Na het ontbijt vertrekken jullie weer terug naar de hoofdstad. De rit duurt ongeveer 3,5 uur maar is erg afhankelijk van het verkeer in en rond Nairobi. De rest van de dag kunnen jullie naar eigen gelegenheid invullen.

Dag 15: transfer naar luchthaven

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de groep want dan worden jullie naar het vliegveld gebracht. Eenmaal op het vliegveld is deze fantastische rondreis helaas voorbij. Hopelijk hebben jullie een mooie reis gehad met herinneringen voor eeuwig. In het Kiswahili zeggen ze: kwaheri (tot ziens) en karibu tena (altijd welkom).

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Kenia & Tanzania. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Kenia & Tanzania te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
15 dagen
vanaf
€ 4.985,-

Prijs per persoon

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 14 overnachtingen
 • vervoer zoals omschreven in reisvoorstel
 • maaltijden: 14x ontbijt, 13x lunch, 14x avondeten
 • alle in het voorstel opgenomen excursies
 • €5,- p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • niet genoemde entreegelden

Ook met Reisbrigade naar Kenia & Tanzania?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Kenia en Tanzania rondreis. Jouw ideale rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top