Rondreis Op Maat
Icoon Familiereis
Safari, Treinreizen

Hoogtepunten van deze reis

Ol Pejeta natuurreservaat – Masai Mara reservaat – strand bij Mombasa

11-daagse rondreis
Vanaf € 2.995,- per persoon

Karibu Kenia!

Tijdens deze familiereis door Kenia bezoek je verschillende natuurparken en zie je heel veel dieren. Je bezoekt eerst het Sheldrick olifantenweeshuis en een opvangcentrum voor chimpansees. Vervolgens ga je op safari in de parken Ol Pejeta, Lake Nakuru en Masai Mara. Op het meer van Naivasha maak je een boottocht. De reis sluit je af aan het heerlijke strand van Mombasa!

Reisroute

Dag 1: aankomst Nairobi
Dag 2: via giraffe centrum en Sheldrick olifantenopvang naar Ol Pejeta
Dag 3: gamedrives Ol Pejeta; bezoek aan chimpansee opvangcentrum
Dag 4: naar Lake Nakuru nationaal park
Dag 5: via Lake Naivasha naar Crescent Island
Dag 6: naar Masai Mara nationaal park
Dag 7: gamedrives in Masai Mara
Dag 8: met de trein naar Mombasa
Dag 9: vrije dag aan het strand bij Mombasa
Dag 10: vrije dag aan het strand bij Mombasa
Dag 11: transfer naar luchthaven

Kaart met daarop de reisroute van een rondreis door Kenia

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Nairobi

Jambo! Welkom in Kenia! Een chauffeur staat al te wachten en brengt jullie naar het hotel. De meeste vluchten komen laat aan, dus na aankomst snel het bed in want morgen gaat het avontuur echt beginnen!

Dag 2: via giraffe centrum en Sheldrick olifantenopvang naar Ol Pejeta

In de ochtend worden jullie opgehaald en breng je eerst een bezoek aan een klein giraffe centrum. Het is erg leuk om de giraffen te laten eten uit je hand. Het centrum is niet groot en het is ook niet veel meer dan dat, maar wel leuk om een keer meegemaakt te hebben. En oh ja, foto’s maken van giraffes lukt hier ook erg goed. Daarna snel door naar het olifantenweeshuis van David Sheldrick. Tussen 11u en 12u is het open voor publiek en kan je meemaken hoe de kleine olifanten de fles krijgen. Super schattig om te zien.

Na het bezoek aan de olifanten gaat de reis verder naar Ol Pejeta. Jullie rijden in een minibusje met een dak dat open kan. De chauffeur spreekt Engels en weet alles van de dieren en de natuur. Onderweg kunnen jullie stoppen voor een lunch (niet inbegrepen).

Dag 3: gamedrives Ol Pejeta; bezoek aan chimpansee opvangcentrum

Het Ol Pejeta reservaat ligt op zo’n 4 uur rijden van Nairobi, aan de voet van Mount Kenya. In dit ruim 7.000 hectare grote park maken jullie in de ochtend én namiddag een game drive. Ol Pejeta is het grootste natuurbeschermingsgebied voor neushoorns in Oost–Afrika met meer dan 80 zwarte en 10 witte neushoorns. Ook leven hier de laatste 2 noordelijke witte neushoorns, deze 2 vrouwtjes zijn de allerlaatste die er zijn op de wereld. Je krijgt hier meer te horen over Sudan en je kunt een bezoek brengen aan Najin en Fatu. Naast neushoorns leven er olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, netgiraffen, hartebeesten (grote antilopes), de beisa oryx (een soort gemsbok), gerenoek (of girafgazelle, een soort antilope) en meer dan 500 vogelsoorten.

Jullie brengen ook een bezoek aan Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary. Dit is een opvangcentrum voor chimpansees die in het reservaat leven. Chimpansees komen niet in Kenia voor, maar hebben hier wel een fijne oude dag, nadat ze een getraumatiseerd leven hebben gehad. De verhalen die de rangers hier vertellen zijn schrijnend.

Dag 4: Lake Nakuru nationaal park

Tijd om weer verder te reizen. De rit naar Lake Nakuru nationaal park zal ongeveer 4 uur duren. Na aankomst in de lodge is het tijd om te lunchen. In de namiddag gaan jullie op game drive in dit kleine park. Lake Nakuru is een sodameer. De aanwezigheid van algen trekt grote getale flamingo’s aan. Bij hevige regenval trekken de flamingo’s weg naar andere meren in de buurt omdat er dan te weinig algen voorkomen in het meer. Je zal wellicht flamingo’s zien, maar de gigantische hoeveelheden die er eerder waren, zijn er nu niet meer.

Ik vind Lake Nakuru een geweldig park. Het is klein en er is een grote verscheidenheid aan wild. De neushoorn, zowel de witte als de zwarte, zijn hier relatief gemakkelijk te spotten. Dus mocht je ze gister nog niet hebben gespot, dan heb je vandaag weer een kans. Bij Baboon Cliff heb je een prachtig uitzicht over het meer en het park. Let ook zeker op de vele vogels die hier aanwezig zijn. Na de gamedrive keren jullie terug naar de lodge voor het diner.

Dag 5: via Lake Naivasha naar Crescent Island

Na het ontbijt worden jullie naar het Naivasha meer gebracht. Jullie zijn ongeveer 2 uur onderweg en lunchen doen jullie weer in de lodge. Hierna maken jullie een boottocht over Lake Naivasha. Kijk hier vooral uit naar de gigantisch machtige African fish eagle, oftewel de Afrikaanse zeearend. Deze mooie arend zit vaak aan de oever in een boom op zoek naar een lekker visje. Je zal trouwens ook zien aan de vele dode bomen dat het waterpeil van Lake Naivasha serieus is gestegen. Aan het einde van de boottocht gaan jullie aan wal bij Crescent Island. Dit park is ontzettend leuk want hier loop je zomaar tussen de zebra’s en giraffes.

Dag 6: naar Masai Mara reservaat

Na het ontbijt verlaten jullie het park en rijden jullie naar het Masai Mara reservaat. Dit is 4 á 5 uur rijden. Het beroemde reservaat is een van de kleinste parken van Kenia, maar dat doet zeker niet af aan de grote verscheidenheid aan dieren die er leven. Het park grenst aan de Serengeti in Tanzania en is vooral bekend vanwege de grote trek van de gnoes, zebra’s en gazellen. Deze dieren komen richting Kenia vanaf eind juli tot eind oktober, maar wanneer het gebeurt hangt af van de regens.

Dag 7: game drives Masai Mara

Vroeg in de ochtend zijn de dieren het meest actief, omdat de temperatuur dan nog niet zo hoog is. De Masai Mara bestaat voornamelijk uit grasland met af en toe een acacia. Houd tijdens de game drives de twee rivieren, de Talek en de Mara, goed in de gaten, want hier kun je de nijlpaarden en krokodillen vinden. Leeuwen en luipaarden verstoppen zich regelmatig in struikgewassen en in de bomen. Jullie kunnen kiezen tussen een ochtend en een middag game drive of om de hele dag op pad te gaan. Laat dit op tijd aan de gids weten en dan kunnen jullie samen een programma maken.

Dag 8: met de trein van Nairobi naar Mombasa

Nog een keer vroeg uit de veren, want er staat nog een vroege, allerlaatste game drive op het programma. Na het ontbijt rijden jullie naar Nairobi. Daar worden jullie bij het treinstation afgezet om de Mandaraka trein naar Mombasa te nemen. Aangekomen in Mombasa staat een chauffeur te wachten en worden jullie naar het hotel aan het strand gebracht.

Dag 9 en 10: strand bij Mombasa

Hoog tijd om de slippers uit je koffer te halen. Deze twee dagen kunnen jullie heerlijk genieten van zon, zee en strand. Naast het idyllische strand kunnen jullie ook het lokale leven ervaren. Spelende kinderen op het strand en dorpsbewoners klussend aan hun bootje. Iedere ochtend zijn de vissers druk bezig met het vangen van krabben. Zin in wat actie? Jullie kunnen gaan snorkelen of duiken. Of een boottochtje maken op een dhow, een traditionele zeilboot.

Dag 11: transfer naar luchthaven

En dan zit de reis er helaas op! Hopelijk hebben jullie een mooie reis gehad met herinneringen voor eeuwig. In Swahili zeggen ze: Kwaheri (tot ziens) en Karibu tena (altijd welkom).

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Kenia. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Kenia te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
11 dagen
vanaf
€ 2.995,-

Prijs gebaseerd op familie van 2 volwassenen en 2 kinderen

€ 3.375,- per persoon op basis van 2 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 10 overnachtingen
 • alle nodige transfers van en naar de luchthavens/treinstations
 • trein van Nairobi naar Mombasa
 • vervoer in een 4×4 safari minibus met pop-up dak met Engelssprekende chauffeur tijdens safari
 • maaltijden: 10x ontbijt, 5x lunch, 9x avondeten
 • bezoek David Sheldrick olifantenweeshuis en giraffecentrum
 • bezoek aan het opvangcentrum van chimpansees
 • boottocht en bezoek Crescent eiland
 • alle game drives in de wildparken
 • entreegelden van de activiteiten
 • €5,- per persoon bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale en/of binnenlandse vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • toeslag voor landcruiser
 • korting voor laagseizoen (maart – juni)
 • optionele excursies
 • visum Kenia (online aanvragen)

Voorbeeldreizen

Toon alle rondreizen naar Kenia

Ook met Reisbrigade naar Kenia?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Kenia rondreis. Jouw ideale Kenia rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top