Boekentips: Mauritius

Heb je reisplannen naar Mauritius en wil je je goed voorbereiden? Hou je net zoals wij van lezen? Blijf dan vooral op deze pagina, want wij geven hieronder onze persoonlijke favoriete Mauritius reisgidsen en leesboeken; onze boekentips om jouw reis naar Mauritius optimaal voor te bereiden en meer diepgang te geven.

Reisbrigade raadt Reisboekhandel Evenaar aan, de laatste onafhankelijke reisboekhandel van Amsterdam! In hun winkel aan de Singel in het centrum van Amsterdam vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Van een reisgids tot een wandel- of wegenkaart van vrijwel elk land ter wereld; een walhalla voor de reiziger die zich perfect wil voorbereiden op vakantie of reis. Ga dus vooral eens bij ze langs!

Niet in de gelegenheid om langs te gaan? Je kunt natuurlijk je reisboek of gids ook online bestellen! Dat kan via meerdere kanalen, maar ook bij online bestellen geven wij de voorkeur aan een echte specialist zoals Reisboekhandel Evenaar. De boeken en gidsen die wij aanbevelen, kun je eenvoudig bestellen door te klikken op de foto van het boek, zo makkelijk kan het zijn ;-).

Tip van Jetty

Jetty ging met Reisbrigade naar Namibië en wees ons op reisboekhandel De Noorderzon in Arnhem. “Ideaal voor jullie reizigers uit het oosten van het land”, vertelde ze. Ze zitten in een oud pand met veel sfeer en kunnen echt alle reisboeken leveren. “Ik heb hier al mijn kaarten van China tot Zimbabwe gehaald. Ze zoeken echt alles voor je op.”

Mauritius Boekentips Stille Winden, Droge Zeeen

Stille Winden, Droge Zeeën

Vinod Busjeet

In zijn veelgeprezen debuutroman Stille Winden, Droge Zeeen vertelt Vinod Busjeet over de strijd voor onafhankelijkheid en het succes van een jonge afstammeling van de Indiase contractarbeiders in Mauritius. Hoofdpersoon Vishnu Bhushan leert in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw de waarheid kennen over de geschiedenis van zijn familie – een verbond, zoals zijn moeder dat noemt, tussen twee failliete families. In het ontroerende verhaal  lees je over de eerste 20 jaar van Vishnu’s leven op het eiland, waar de bevolking nog onder Britse koloniale heerschappij leeft. Zijn ervaringen met trots en hypocrisie binnen de familie en met de diversiteit van de Mauritiaanse samenleving worden indrukwekkend en met gevoel voor humor weergegeven. Intieme details gaan hand in hand met belevenissen tijdens de turbulente weg van het eiland naar onafhankelijkheid.

Onze blogs over Mauritius

Back To Top