Boekentips: Thailand

Heb je reisplannen naar Thailand en wil je je goed voorbereiden? Hou je net zoals wij van lezen? Bekijk dan deze pagina, want wij geven hieronder onze persoonlijke favoriete Thailand reisgidsen en leesboeken; onze boekentips om jouw reis naar Thailand optimaal voor te bereiden en meer diepgang te geven.

Reisbrigade raadt Reisboekhandel Evenaar aan, de laatste onafhankelijke reisboekhandel van Amsterdam! In hun winkel aan de Singel in het centrum van Amsterdam vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Van een reisgids tot een wandel- of wegenkaart van vrijwel elk land ter wereld; een walhalla voor de reiziger die zich perfect wil voorbereiden op vakantie of reis. Ga dus vooral eens bij ze langs!

Niet in de gelegenheid om langs te gaan? Je kunt natuurlijk je reisboek of gids ook online bestellen! Dat kan via meerdere kanalen, maar ook bij online bestellen geven wij de voorkeur aan een echte specialist zoals Reisboekhandel Evenaar. De boeken en gidsen die wij aanbevelen, kun je eenvoudig bestellen door te klikken op de foto van het boek, zo makkelijk kan het zijn ;-).

Tip van Jetty

Jetty ging met Reisbrigade naar Namibië en wees ons op reisboekhandel De Noorderzon in Arnhem. “Ideaal voor jullie reizigers uit het oosten van het land”, vertelde ze. Ze zitten in een oud pand met veel sfeer en kunnen echt alle reisboeken leveren. “Ik heb hier al mijn kaarten van China tot Zimbabwe gehaald. Ze zoeken echt alles voor je op.”

Thailand-boekentips-Wat-en-Hoe

Wat & Hoe Reisgids

Thailand

Deze Wat & Hoe Reisgids Thailand is klein maar fijn. Door het compacte formaat neem je het boekje makkelijk mee onderweg en toch staat er heel veel in. Je gaat altijd voorbereid op pad: tijdens een trekking door Noord-Thailand, op de fiets door Sukhothai, bij een wandeling door de jungle of een bezoek aan een van de vele prachtige tempels. Ook het bruisende Bangkok en de mooie stranden in Zuid-Thailand worden duidelijk beschreven.

Wat ook heel praktisch is, zijn de handige plattegronden en wandelkaarten

Simpelweg Thailand

De meest praktische reisgids ter wereld

Ook deze reisgids is beknopt, en dus handig om onderweg mee te nemen. De gids Simpelweg Thailand geeft beknopte en accurate informatie met duidelijke kaarten en plattegronden. De mooiste plekken en leukste activiteiten worden beschreven en je krijgt veel tips van locals. Kortom: geen uitgebreid naslagwerk, met handig om mee te nemen!

Thailand-boekentips-Simpelweg-Thailand
Thailand-boekentips-Liselotte-Idema-Waar-ik-liever-niet-kom.

Waar ik liever niet kom

Liselotte Idema

Deze roman is geschreven door Journalist Liselotte Idema na een reis rond de wereld. Terwijl haar complete vrienden- en kennissenkring gaat backpacken in Azië, houdt de 28-jarige Caroline voet bij stuk: zo’n reis is niets voor haar. Wat heeft ze te zoeken aan de andere kant van de wereld, thuis in Utrecht is het leven toch goed? Maar wanneer haar relatie op de klippen loopt, boekt ze halsoverkop een enkele reis naar Bangkok. Nog even sceptisch als voorheen vertrekt ze met een grote rugzak en een stapeltje vergeelde brieven naar Thailand. Verre van zeker of ze het lef heeft om door te reizen naar het eiland waar ze eigenlijk moet zijn. Tenminste, als ze antwoorden wil op de vragen die de enveloppen in haar tas oproepen.

Waar ik liever niet kom is een innemende debuutroman die je aan het denken zet en die nog lang blijft nazinderen.

Het land van de lieve glimlach

Esther Boer

Op haar dertigste heeft Esther haar leven goed op orde: ze heeft een goedlopend bedrijf, een toffe vriendengroep, zit lekker in haar vel. Tot een ingrijpende gebeurtenis ervoor zorgt dat ze zichzelf kwijtraakt. Om los te komen en weer passie te vinden voor het leven gaat Esther op reis door Thailand: het land van gele curry’s, glimlachende mensen, heerlijke (en soms pijnlijke) massages en prachtige natuur.

En zo kwam haar boek Het land van de lieve glimlach tot stand. Al haar ontmoetingen, belevenissen, gedachten en angsten vertrouwde ze toe aan papier, niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen – ze schuwt de soms harde realiteit niet en is hilarisch eerlijk. In haar boek staan ook tips en tricks over training, voeding en mindset (ooit van het reptielenbrein gehoord? Jij hebt ‘m ook…), dus je kunt er ook nog eens een hoop van leren!

Thailand-Boekentips-het-land-van-de-lieve-glimlach.

Onze blogs over Thailand

Back To Top