Boekentips: Tanzania

Ga je binnenkort naar Tanzania en wil je je goed voorbereiden? Hou je net zoals wij ontzettend veel van lezen? Blijf dan vooral verder lezen, want wij geven hieronder onze persoonlijke favoriete boeken om jouw rondreis naar Tanzania meer diepgang te geven.

Reisbrigade raadt Reisboekhandel Evenaar aan! Hier vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld! De nadruk ligt op literatuur van schrijvers uit verre landen, geschiedenis, cultuur, politiek en op fraaie reisverhalen. Kortom, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Ga eens bij ze langs in Amsterdam!

Niet in de gelegenheid om langs te gaan in Amsterdam? Je kunt natuurlijk je reisboek of gids ook online bestellen! Dat kan via meerdere kanalen, maar wij geven de voorkeur aan een kleine specialist in hartje Groningen met een grote online bibliotheek: Reisboekhandel de Zwerver. Van een reisgids tot een wandel- of wegenkaart van vrijwel elk land ter wereld. Kortom: een walhalla voor de reiziger die zich perfect wil voorbereiden op vakantie of reis. Bestellen doe je door te klikken op de foto van het boek, zo makkelijk kan het zijn ;-).

Tip van Jetty

Jetty ging met Reisbrigade naar Namibië en wees ons op reisboekhandel De Noorderzon in Arnhem. Ideaal voor jullie reizigers uit het Oosten van het land, vertelde ze. Ze zitten in een oud pand met veel sfeer en kunnen echt alle reisboeken leveren. Ik heb hier al mijn kaarten van China tot Zimbabwe gehaald. Ze zoeken echt alles voor je op.

En je ziet nog eens wat

Renske de Greeff

Als reisbegeleidster heb ik vele rondreizen in Afrika gemaakt. Onderweg ontmoette ik vele andere Westerlingen. Mensen die op vakantie waren, mensen die er voor werk waren en ook vaak vrijwilligers. Deze vrijwilligers waren in het algemeen steeds idealistische mensen tegen die zich wilden inzitten voor de minderbedeelden. Het waren jonge, enthousiaste mensen die een paar maanden  vrijwilligerswerk gingen doen na de middelbare school, Amerikaanse jongeren die zich aansluiten bij het Peacekorps, maar ook gepensioneerden die met de kerk of een eigen stichting goed werk wilden gaan verrichten.

Er zijn hier heel veel boeken over geschreven en daar heb ik best nog wel een paar tips over. Ik heb namelijk een master in development studies oftewel ontwikkelingssamenwerking. Voor verschillende vakken heb ik hiervoor dan ook veel interessante boeken gelezen, maar niet echt reisliteratuur als je een safari wil maken naar Tanzania.

Renske de Greef behandelt het onderwerp op een luchtige, cynische manier en is vaak erg komisch en zeer herkenbaar. Guusje vertrekt naar Moshi waar ze in een weeshuis gaat werken. Daar zitten ze eigenlijk niet echt te wachten op het zoveelste jonge, idealistische meisje uit Europa. Terwijl ze worstelt hoe ze iets goed kan doen, komt ze in contact met de rijke expatwereld uit Moshi en Arusha die genieten van peperdure cocktails onder de palmbomen. Renske beschrijft het allemaal zeer hilarisch.

Dominicus

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Iedereen heeft z’n favoriete reisgids wanneer hij op reis gaat. De ene zweert bij een Lonely Planet en de andere stapt het vliegtuig niet in zonder een Capitool gids. Als je met Reisbrigade je reis boekt, heb je eigenlijk geen Lonely Planet of Bradt guide nodig. Want alle accommodaties zijn reeds voor je geboekt en tips voor leuke restaurantjes krijg je ook van ons.

Mijn persoonlijke voorkeur van reisgids zijn de boeken van Dominicus. Ze zijn in het Nederlands, dat leest vaak toch net iets gemakkelijker. Ze geven een uitstekende achtergrondinformatie en zijn altijd up-to-date. Ideale lectuur dus voor de avontuurlijke en geïnteresseerde reizigers. Kortom, ik (Kim) vertrek nooit op reis zonder een Dominicus en liefst nog met een gele markeerstift. Daarmee duid ik de belangrijkste informatie aan, die ik daarna vertel aan Rogier wanneer die eindelijk klaar is met het trekken van foto’s.

De Reisgids Dominicus Kenia, Tanzania en Zanzibar is meegeschreven door Arjen Westra, een vriend van Reisbrigade, en dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker om dit boek aan te raden.

Onze blogs over Tanzania

Inpakstress? Zo pak je je reistas perfect in!
Een verre rondreis en toch duurzaam?!
Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?
Beste reistijd voor Tanzania
Back To Top