Beste reistijd voor Namibië

Droom je van knalblauwe luchten die zich uitstrekken boven een immens leeg landschap? Zet dan Namibië op je lijstje! Je kunt in Namibië het hele jaar door reizen. De seizoenen zijn omgekeerd van de seizoenen bij ons; als het hier winter is dan is het in Namibië zomer.

Neushoorn met een jong in het Etosha tijdens een safari door Namibië

December, januari, februari, maart – zomer in Namibië

In de Namibische zomer kan het zoals je in een woestijnland verwacht warm worden (het warmst is december met gemiddeld 30 graden, in de woestijn zelfs in de 40). Er valt in Namibië niet veel regen, maar in deze maanden is de kans wel het grootst. De regen valt voornamelijk in het noorden van het land waar het ook het warmst en meest vochtig kan worden. En hoewel de kwaliteit van de onverharde wegen er na een regenbui niet op vooruit gaat, zorgt het hoognodige water wel voor schitterende landschappen. Je ziet ineens overal groen en bloemen uit de dorre grond verschijnen, en dat is in Namibië echt uniek.

April en mei – herfst in Namibië

De temperatuur wordt weer aangenaam en de kans op regen daalt enorm. Prima tijd om te reizen! Doordat het droger wordt, is het niet zo groen en kunnen de dieren zich minder goed verstoppen tussen de bomen. Handig voor de foto’s!

Juni, juli en augustus – winter in Namibië

De beste tijd om dieren te zien in de wildparken, zoals in Etosha. Het is in de winter erg droog en dus komen de dieren naar de waterholes om te drinken, waar je ze goed kunt zien. Het is ook een mooie tijd om de Fish River Canyon te bezoeken, waar het in andere maanden flink heet kan worden. Overdag loop je in de winter in je t-shirt maar in de avond en nacht kan het flink afkoelen. In de steden merk je dit minder, in de woestijn des te meer. Zet een warme trui en lange broek op de paklijst!

September, oktober en november – voorjaar in Namibië

Een heerlijke periode om te reizen met meer gematigde temperaturen. In november begint de warmte op te bouwen richting de zomer, dus als het met je vakantiedagen lukt zijn september en oktober net wat fijner. Dat september en oktober een goede tijd zijn om in Namibië te reizen is geen geheim en het kan daardoor ook flink drukker zijn. Boek voor deze periode daarom goed op tijd je reis.

Trivia: De Benguela golfstroom

Hoewel Namibië een enorm lange kust heeft, is het geen pretje om hier in zee te zwemmen (tenminste, als je – zoals ik – niet van koud water houdt). Dat komt doordat de Benguela golfstroom, die vanaf Antarctica naar het noorden stroomt, precies voor de kust van Namibië langsgaat. Je kunt je voorstellen dat water wat van Antarctica komt flink koud is!

De golfstroom zorgt er ook voor dat er zoveel woestijn is in Namibië; doordat het verschil in temperatuur boven de zee en het het land zo groot is, lukt het de wolken niet om aan land te komen en valt er dus weinig regen. Maar bezoek je Swakopmund, dan zul je zien dat daar in de ochtend vaak mist hangt; in de nacht koelt het land zoveel af dat het wolken toch lukt richting land te drijven en ontstaat er nevel. Dat zorgt ervoor dat er in de woestijn toch leven kan zijn. Bijzonder hè!

Met Reisbrigade naar Namibië?

Zie je het wel zitten om met Reisbrigade op reis te gaan naar Namibië? Wij hopen van wel. Wist je dat we tijdens je reis 24 uur per dag bereikbaar voor je zijn. Dat is best prettig mocht je ineens nog een vraag hebben of even je gelukzalige moment met ons wil delen. Neem snel contact op en laten we samen aan de slag gaan voor je volgende vakantie!

Voorstel op maat?

Onze blogs over Namibië

Reiziger bij haar 4x4 jeep in de Sossusvlei tijdens een rondreis door Namibië
De beste voorbereiding op je 4×4 selfdrive
Zuid-Afrika autohuur
Autohuur tijdens je rondreis Zuid-Afrika & Namibië
Boekentips: Namibië
Inpakstress? Zo pak je je reistas perfect in!
Een verre rondreis en toch duurzaam?!
Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?
Back To Top