Boekentips: Namibië

Ga je binnenkort naar Namibië en wil je je goed voorbereiden? Hou je net zoals wij ontzettend veel van lezen? Blijf dan vooral verder lezen, want wij geven hieronder onze persoonlijke favoriete boeken om jouw reis naar Namibië meer diepgang te geven.

Reisbrigade raadt Reisboekhandel Evenaar aan! Hier vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Ga eens bij ze langs in Amsterdam!

Niet in de gelegenheid om langs te gaan in Amsterdam? Je kunt natuurlijk je reisboek of gids ook online bestellen! Dat kan via meerdere kanalen, maar wij geven de voorkeur aan een kleine specialist in hartje Groningen met een grote online bibliotheek: Reisboekhandel De Zwerver. Reisgidsen, reisverhalen en wandel- of wegenkaarten van vrijwel elk land ter wereld. Kortom: een walhalla voor de reiziger die zich perfect wil voorbereiden op vakantie of reis. Bestellen doe je door te klikken op de foto van het boek, zo makkelijk kan het zijn ;-).

Tip van Jetty

Jetty ging met Reisbrigade naar Namibië en wees ons op reisboekhandel De Noorderzon in Arnhem. “Ideaal voor jullie reizigers uit het oosten van het land”, vertelde ze. Ze zitten in een oud pand met veel sfeer en kunnen echt alle reisboeken leveren. “Ik heb hier al mijn kaarten van China tot Zimbabwe gehaald. Ze zoeken echt alles voor je op.”

Solitaire

Ton van der Lee

De auteur was in een vroeger leven filmproducent en het was het allemaal even teveel. Hij vloog naar Kaapstad en kocht een auto. Hij had nog steeds geen duidelijk doel en kwam in Solitaire terecht. Dit kleine gehucht bestond uit een tankstation zonder benzine, een vervallen huis en een klein winkeltje. Hij leeft er samen met de twee mannen die er al woonden en heeft de tijd van z’n leven. Maar dan begint het toch te kriebelen om iets te gaan ondernemen en besluit hij een campsite te openen met een bijhorend restaurant. Tja, en hoe dat afloopt, dat lees je in het boek. Je kan trouwens de benzinepomp bezoeken wanneer je van Sossusvlei naar Swakopmund rijdt.

Het is een leuk geschreven vakantieboek dat niet al te dik is en dus ook zo uit is. Ideaal ter voorbereiding op je reis naar Namibie of om in het vliegtuig er naartoe te lezen.

Dominicus Namibië, Botswana en Zimbabwe

Dominicus

Iedereen heeft z’n favoriete reisgids wanneer hij op reis gaat. De ene zweert bij een Lonely Planet en de andere stapt het vliegtuig niet in zonder een Capitool gids. Als je met Reisbrigade je reis boekt, heb je eigenlijk geen Lonely Planet of Bradt guide nodig. Want alle accommodaties zijn reeds voor je geboekt en tips voor leuke restaurantjes krijg je ook van ons.

Mijn persoonlijke voorkeur van reisgids zijn de boeken van Dominicus. Voor Namibië bestaat de Reisgids Dominicus Namibië – Botswana – Zimbabwe. Deze is geschreven in het Nederlands, dat leest vaak toch net iets gemakkelijker. Ze geven uitstekende achtergrondinformatie en zijn altijd up-to-date. Ideale lectuur dus voor de avontuurlijke en geïnteresseerde reizigers. Kortom, ik (Kim) vertrek nooit op reis zonder een Dominicus en liefst nog met een gele markeerstift. Daarmee duid ik de belangrijkste informatie aan, die ik daarna vertel aan Rogier wanneer die eindelijk klaar is met het trekken van foto’s.

Onze blogs over Namibië

Reiziger bij haar 4x4 jeep in de Sossusvlei tijdens een rondreis door Namibië
De beste voorbereiding op je 4×4 selfdrive
Zuid-Afrika autohuur
Autohuur tijdens je rondreis Zuid-Afrika & Namibië
Inpakstress? Zo pak je je reistas perfect in!
Een verre rondreis en toch duurzaam?!
Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?
Beste reistijd voor Namibië
Back To Top