Boekentips: Botswana

Ga je binnenkort naar Botswana en wil je je goed voorbereiden? Hou je net zoals wij ontzettend veel van lezen? Bekijk dan vooral deze pagina, want wij geven hieronder onze favoriete leesboeken om jouw reis naar Botswana meer diepgang te geven en reisgidsen voor een optimale voorbereiding! Ook krijgen wij tips van reisboekhandel Evenaar, en dat is mooi want zij zijn specialist in verhalende reisboeken!

Reisbrigade raadt Reisboekhandel Evenaar aan, de laatste onafhankelijke reisboekhandel van Amsterdam! In hun winkel aan de Singel in het centrum van Amsterdam vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Van een reisgids tot een wandel- of wegenkaart van vrijwel elk land ter wereld. Kortom: een walhalla voor de reiziger die zich perfect wil voorbereiden op vakantie of reis. Ga dus vooral eens bij ze langs!

over-reisboekhandel_evenaar

Niet in de gelegenheid om langs te gaan? Je kunt natuurlijk je reisboek of gids ook online bestellen! Dat kan via meerdere kanalen, maar wij geven de voorkeur aan de website van een echte specialist zoals Reisboekhandel Evenaar. De boeken en gidsen die wij aanbevelen, kun je eenvoudig bestellen door te klikken op de foto van het boek, zo makkelijk kan het zijn ;-).

Tip van Jetty

Jetty ging met Reisbrigade naar Namibië en wees ons op reisboekhandel De Noorderzon in Arnhem. “Ideaal voor jullie reizigers uit het oosten van het land”, vertelde ze. Ze zitten in een oud pand met veel sfeer en kunnen echt alle reisboeken leveren. “Ik heb hier al mijn kaarten van China tot Zimbabwe gehaald. Ze zoeken echt alles voor je op.”

Botswana-Dominicus-Reisgids

Dominicus Reisgids

Namibie, Botswana en Zimbabwe

Voor Botswana raadt reisboekenwinkel Evenaar de Dominicus Reisgids aan. Deze Nederlandstalige, zeer complete reisgids verscheen in het voorjaar 2024, en is geschreven door reisjournalist Bas Vlugt (die ook de vermakelijke reisroman ‘De IJssalon van Dokter Harry’ schreef, over een journalist die door zuidelijk Afrika reist). Met de Dominicus op zak ontdek je al het moois dat Botswana te bieden heeft en ook Namibië en Zimbabwe komen uitgebreid aan bod. Ook wij hebben een voorkeur voor de reisgidsen van Dominicus. Ze zijn in het Nederlands, dat leest vaak toch net iets gemakkelijker. Als je met Reisbrigade je reis boekt, heb je eigenlijk geen Lonely Planet of Bradt guide nodig, want alle accommodaties zijn reeds voor je geboekt. Dominicus gidsen geven juist uitstekende achtergrondinformatie en zijn altijd up-to-date.

Verken de diverse landschappen van de tropische oevers van de Zambezi en het rode zand van de Namib tot de naaldwouden van de Eastern Highland en de Kalahari-steppe. De gids biedt praktische info, historische achtergronden, kaarten, foto’s en culturele inzichten, alles up-to-date.

Safarigids

Zuidelijk Afrika

Wie op safari gaat in Botswana en goed voorbereid aan deze indrukwekkende tocht wil beginnen, neemt de Safarigids Zuidelijk Afrika mee. Voor natuur- en dierenliefhebbers is deze gids echt onmisbaar, vanwege de nuttige informatie over de dieren die je onderweg zeker gaat tegenkomen.

De meeste soorten van de grotere zoogdieren die Afrika rijk is, vind je terug in de vele natuurreservaten van Zuid-Afrika, Botswana en Namibië. Die grote zoogdieren en talloze vogelsoorten zul je met deze kleurrijke gids in de hand makkelijk herkennen. Dus als je wilt weten welk dier je voor de lens hebt (of door de verrekijker ziet) dan mag dit boek niet aan je bagage ontbreken!

Zuid-Afrika_Safarigids-Zuidelijk-Afrika
Botswana-Het-Resort.

Het resort

Phoebe Morgan

Wie op reis in Botswana wil ontspannen met een spannend boek dat zich in Botswana afspeelt, leest het boek Het resort. Vier Amerikaanse vriendinnen die in de loop der jaren van elkaar zijn vervreemd, komen samen tijdens een droomtrip in een luxe resort in Botswana. Ze hebben elkaar jaren niet gezien. Al snel blijkt niets wat het lijkt, en ontdek je als lezer stukje bij beetje wat het mysterie is rondom het leven van de vrouwen.

Deze spannende pageturner is juichend ontvangen door de pers en kreeg vier sterren in de Vrij Nederland Thriller Gids.

Onze blogs over Botswana

Back To Top