Rondreis Op Maat
Icoon Familiereis
Selfdrive, Avontuur, Luxe

Hoogtepunten van deze reis

Kalahari woestijn – Swakopmund – Damaraland

15-daagse rondreis
Vanaf € 6.725,- per persoon

De Big Five, ter land en ter zee

Ben jij op zoek naar een luxe en avontuurlijke reis in Namibië? Tijdens deze individuele reis ga je met eigen auto op safari en reis je langs prachtige landschappen. Bezoek de Sossusvlei, rij langs de kust van Swakopmund om walvissen te zien of wandel een van de adembenemende routes in het Damaraland. Wie weet kom jij wel een neushoorn tegen! Oh ja, niet te vergeten goed om je heen te kijken in het Etosha nationaal park om de Big Five compleet te maken!

Reisroute

Dag 1: aankomst Windhoek
Dag 2: naar de Kalahari woestijn
Dag 3: naar Wolwedans
Dag 4: vrije dag Sossusvlei
Dag 5: naar Swakopmund
Dag 6: vrije dag Swakopmund
Dag 7: naar Damaraland
Dag 8: verkenning van Damaraland
Dag 9: naar Etosha
Dag 10: vrije dag Etosha
Dag 11: game drives door Etosha
Dag 12: naar Okonjima
Dag 13: vrije dag Okonjima
Dag 14: naar Windhoek
Dag 15: naar de luchthaven

Kaart met daarop de reisroute van een rondreis door Namibië

Dag tot dag

Dag 1: aankomst Windhoek

En daar gaan jullie dan, op ontdekkingsreis door Namibië! Bij aankomst in Windhoek worden jullie opgewacht. Daarna halen jullie de auto op, we hebben een auto in categorie N geregeld, dit is een Toyota Double Cab 4×4 of gelijkwaardig. Jullie rijden over de Khomas hoogvlakte naar Windhoek en de eerste accommodatie. Let op: in Namibië wordt er links gereden.

Is er tijd, dan is het interessant om de Christus Kirche te bezoeken. Deze ligt prachtig, met een mooi uitzicht over de stad, maar midden op een rotonde. Direct achter de kerk vind je de prachtige tuinen van het parlement, het Tintenpalast (waar het parlement zetelt), het fort en museum Alte Feste en het Onafhankelijkheidsmuseum in een wel heel bijzonder gebouw. Handig op loopafstand van elkaar.

Dag 2: naar de Kalahari woestijn (262 km)

Via de B1 verlaten jullie Windhoek op weg naar het zuiden. Ongeveer 10 kilometer buiten Windhoek rijden jullie langs Hero’s Acre, een oorlogsmonument ter ere van alle oorlogshelden uit Namibië. Helemaal onomstreden is deze gedenkplaats niet omdat het contract voor de bouw aan een bedrijf uit Noord-Korea is gegeven. Desondanks is het een indrukwekkende plek. In Rehobot kunnen jullie bij een tankstation even stoppen voor een tas koffie voordat de reis verder gaat richting Mariental.

Dag 3: naar Wolwedans (453 km)

Op naar de woestijn! Sla vooraf voldoende water en snacks in, jullie brengen flink wat tijd door in de auto en dat in de middle of nowhere. De rit door de Namib woestijn naar Wolwedans is ontzettend mooi. Let op de rotsformaties in alle kleuren. In de weinige acaciabomen die er staan, zie je gigantisch grote vogelnesten. Dit zijn de appartementen van het wevervogeltje.

Dag 4: naar Sossusvlei

Vandaag brengen jullie een bezoek aan de Sossusvlei. Wisten jullie dat het erg mooi is om hier juist met zonsondergang heen te gaan? Het uur daarvoor –golden hour- is prachtig. Bij de eerste stop kunnen jullie meteen de duin Big Daddy beklimmen. Het is een paradijs voor fotografen: haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Geen zin om te klimmen? Dat kan best want het mulle zand maakt het echt heel zwaar. Jullie kunnen ook rondwandelen tussen de duinen. Lukt het toch om boven op een duin te geraken dan worden jullie beloond met een waanzinnig uitzicht.

Dag 5: naar Swakopmund (434 km)

Terug naar de bewoonde wereld! Jullie rijden vandaag naar de kust. Na aankomst in Swakopmund zullen jullie misschien denken dat je helemaal naar Duitsland bent gereden. Je ziet overal Duits koloniale invloeden. Swakopmund is een gemoedelijke stad met veel restaurantjes, winkels en terrasjes. Het klimaat is er doorgaans het hele jaar erg aangenaam, maar het nummer ‘Four seasons in one day’ is op het lijf van deze stad geschreven. Mist en kou in de ochtend, knalblauwe lucht met een felle zon in de middag, in de namiddag een woestijnwindje met veel zandkorrels en ‘s avonds best fris zodat je een trui nodig hebt.

Dag 6: vrije dag Swakopmund

In Swakopmund kun je heel veel verschillende activiteiten boeken. Van parachutespringen tot rondleidingen in de sloppenwijk tot quadbiken in de woestijn. Je kunt hier zelfs kajakken tussen de nieuwsgierige zeehonden. Jullie kunnen ook een mooie boottocht maken waarbij je dolfijnen kan zien. Ga vooral ook lekker uit eten in een van de vele restaurants. Je kunt hier heerlijk vis eten, maar natuurlijk ontbreekt de Duitse keuken hier niet. Zin in een Bratwurst mit Sauerkraut? Geen probleem, dat kan hier gewoon. En als toetje een apfelstrudel.

Sossusvlei

Dag 7: naar Damaraland (372 km)

Vandaag rijden jullie naar Damaraland. Vertrek vroeg want op de volgende overnachtingsplaats valt veel te beleven; een prachtige omgeving die de thuisbasis is voor de woestijnolifant, de zeldzame zwarte neushoorn, giraf, zebra, gemsbok en vele andere wilde diersoorten. Eenmaal aangekomen, kunnen jullie de dag naar eigen wens invullen.

Dag 8: verkenning van Damaraland

Vanuit het camp waar jullie overnachten zijn veel activiteiten te ondernemen. Zo wordt er bijvoorbeeld elke ochtend en elke middag een game drive georganiseerd waar jullie aan kunnen deelnemen. Gaan jullie liever wandelen? Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld die je samen met een gids kunt maken. Jullie kunnen bijvoorbeeld mee gaan op neushoorn trekking, een prachtige route met grote kans dat je neushoorns ziet. Er is in ieder geval genoeg keuze!

Dag 9: naar Etosha (332 km)

Op naar Etosha, het grootste wildpark van Namibië. Het hart van het park is een zoutpan, ontstaan uit een opgedroogd meer, dat de naam Etosha (droog water) verklaart. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In dit park zijn behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen ook gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen te vinden. De lage begroeiing vergroot de kans om al dat wild te spotten!

Dag 10: vrije dag Etosha

Ja, zijn jullie er klaar voor? Rij naar de gate en dan begint het zoeken naar wild. De gravelwegen en drinkplaatsen staan goed aangegeven. Hou er wel rekening mee dat je niet harder dan 40 kilometer per uur mag rijden. De meeste kans om dieren te spotten heb je bij een waterhole. Gewoon zitten en wachten. Lekker makkelijk, toch?

Dag 11: game drives door Etosha nationaal park (183 km)

Vandaag mogen jullie niet te lang blijven staan bij alle waterholes onderweg door Etosha, hoe mooi het er ook is, want de accommodatie voor vannacht ligt aan de andere kant van het park. Jullie overnachten vlakbij de Von Lindequist toegangspoor in het Onguma privé-reservaat aan de rand van Etosha.

Etosha Nationaal Park

Dag 12: naar Okonjima (358 km)

Vandaag rijden jullie op het gemak naar Okonjima. Neem je tijd om onderweg nog wat foto’s te maken en te genieten van deze gave reis. Jullie kunnen de dag naar eigen invulling doen.

Dag 13: vrije dag Okonjima

Hier in de buurt van Okonjima bevindt zich de Africat Foundation waar luipaarden en cheeta’s worden opgevangen. Een bezoek aan dit centrum leert jullie veel over deze grote katachtigen. Okonjima Plains Camp is een voormalige boerderij die nu een nieuw leven heeft gekregen als sfeervolle lodge voor reizigers. Hier valt genoeg te beleven.

Dag 14: naar Windhoek (227 km)

Windhoek kennen jullie ondertussen al een beetje. Altijd fijn om weer een nacht in Windhoek te slapen, dan hoeven jullie niet zo te haasten. Als je er van houdt zouden jullie bijvoorbeeld nog kunnen gaan genieten van de enorme steaks in Joe’s Beerhouse, een begrip in Windhoek. Ze serveren van alles, van kudu tot zebra, alleen al aan de kaart kun je je ogen volop de kost geven.

Dag 15: naar de luchthaven

Helaas, de reis zit erop! Jullie rijden op het gemak naar de luchthaven van Windhoek. Op het vliegveld leveren jullie de auto in en gaan jullie aan boord van het vliegtuig. Hopelijk was het een waanzinnig mooie reis met herinneringen voor eeuwig!

Windhoek

Accommodaties tijdens deze rondreis

We kiezen met zorg onze accommodaties uit voor je rondreis Namibië. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties, kleinschalige B&B’s en sfeervolle lodges om zo de ware identiteit van Namibië te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort.

Rondreis
15 dagen
vanaf
€ 6.725,-

Prijs per persoon gebaseerd op 2 personen

Dit wil ik!

Wat kost dat nou?

Inbegrepen

 • 14 overnachtingen
 • huurauto categorie N inclusief additionele  chauffeur, one way fee, supercover verzekering
 • maaltijden: 14x ontbijt, 3x lunch, 8x avondeten
 • € 5,- p.p. bijdrage SGR
 • € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds
 • 1x Onguma levy
 • 2x Okonjima park levy
 • genoemde excursies en activiteiten

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies

Voorbeeldreizen

Toon alle rondreizen naar Namibië

Rondreis op maat naar Namibië?

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een Namibië rondreis. Jouw ideale Namibië rondreis niet gevonden op onze website? Geen probleem!

Wij gaan graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de reiswensen en kijken we of en hoe we hierbij kunnen helpen.

Vraag een reisvoorstel aan
Back To Top